Facebook Pixel Άρεσε αλλά... λαχτάρησε
| 2017-07-15 20:48:00

Άρεσε αλλά... λαχτάρησε

Άρεσε αλλά... λαχτάρησε

Κόντρα στην ισραηλινή Μπνέι Σαχνίν, η ΑΕΚ έκλεισε νικηφόρα τα φιλικά στην Πολωνία επικρατώντας με 2-0 (Λάζαρος, Γαλανόπουλος), βγάζοντας θετικά στοιχεία στο πρώτο 30λεπτο. Ανησύχησαν στην Ένωση με τον τραυματισμό του Γαλανόπουλου από εγκληματικό τάκλιν!

Δεύτερο σερί νικηφόρο φιλικό για την ΑΕΚ, καθώς μετά την Μπάνικ Οστράβα, νίκησε με 2-0 την Μπνέι Σαχνίν. Τι κρατάμε λοιπόν από το τελευταίο αυτό φιλικό; Την καλή κατάσταση του σκόρερ Λάζαρου και εν γένει τις συνεργασίες που έβγαλε η ομάδα από τα δεξιά, τη διάθεση του Τρίστασον και τη σταθερότητα του διδύμου Γαλανόπουλου-Αϊντάρεβιτς, έστω και αν δεν πιέστηκαν πολύ. Ανασταλτικά, υπάρχουν κάποια θεματάκια στα πλάγια, αλλά όλα αυτά είναι σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην υγεία του Γαλανόπουλου που δέχτηκε "σκαριά" κάτω από το γόνατο και έκανε όλη την ΑΕΚ να αναστατωθεί... Τα πρώτα στοιχεία πάντως δείχνουν οτι δεν είναι τόσο σοβαρό, όπως φάνηκε. Επόμενο τεστ για τους κιτρινόμαυρους με τη Γάνδη στο ΟΑΚΑ (19/07).

Σκοράρει και αρέσει

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και μάλλον έπιασε στον ύπνο τους συμπαθείς Ισραηλινούς, προηγούμενη με 2-0 στο 14` χάρη στα γκολ των Χριστοδουλόπουλου και Γαλανόπουλου. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι πως τα άκρα της Ένωσης και δη δεξιά, οι Γκάλο και Χριστοδουλόπουλος είχαν άψογη συνεργασία και από μια σέντρα του πρώτου έγινε το 2-0. Ομοίως, από τα άκρα, άνοιξε το σκορ στο 4` με τον Λάζαρο να κάνει το 1-0 από σέντρα του Βινίσιους, με τη φάση πάντως να ξεκινά από δεξιά.

Οι Ισραηλινοί στο 6` πάντως είχαν ένα δοκάρι με το ωραίο σουτ του Γκαούτσο, που ξεκίνησε από το λάθος του Τσόσιτς, ο οποίος δείχνει πως δεν έχει "δέσει" ακόμα με τον Τσιγκρίνσκι.

Κατά τ` άλλα, η ΑΕΚ χωρίς να ενθουσιάσει ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, ιδίως στο πρώτο μισάωρο, πιέζοντας ψηλά και βγάζοντας καλές συνεργασίες από τα πλάγια, αλλά έχοντας και κενά ανασταλτικά, καθώς στο 33` ο Ζαγκούρι από αριστερά βγήκε εύκολα τετ-α-τετ, αν και νικήθηκε από τον Ανέστη.

Αυτό τους έλειπε...

Ο Μανόλο ξεκίνησε το β` μέρος βγάζοντας Λάζαρο, Κλωναρίδη και τους Βλαχομήτρο και Αλμέιδα να μπαίνουν μέσα. Εκεί όπου όλα κυλούσαν νορμάλ, στο 51` ο Γκάουτσο αποφάσισε να... κόψει την μπάλα στον Γαλανόπουλο, κάνοντας του τάκλιν με τη σχάρα! Ο νεαρός μέσος έπεσε σφαδάζοντας κάτω, με τους Αλμέιδα και Χιμένεθ να είναι έτοιμοι να... χιμήξουν, ενώ απειλήθηκε γενικότερη σύρραξη!

Το ματς χάλασε μετά το δυσάρεστο αυτό συμβάν, με τον Γαλανόπουλο να έχει γίνει στο μεταξύ αλλαγή, δείχνοντας σε πρώτη φάση να έχει γλυτώσει τον τραυματισμό στο γόνατο. Ο Μανόλο συνέχισε τις αλλαγές, βάζοντας μέσα τους νεαρούς στη μεσοεπιθετική γραμμή (Γιούσης, Αντωνίου, Βλαχομήτρος) πίσω από τον Αλμέιδα. Ως το 76` ο Χιμένεθ είχε αλλάξει τα 9/11, αφήνοντας μέσα μόνο Βινίσιους και Γκάλο. Στο τελευταίο 10λεπτο αξιοσημείωτο ήταν πως η ΑΕΚ έπαιξε με Αλμέιδα-Λιβάγια στην κορυφή, με τον Τσιντώτα να κρατά το 2-0 στο σουτ του Μίντο στο 81` και τον Γιούση να χάνει την ευκαιρία στο 90` για το 3-0.

AEK: Ανέστης (46' Τσιντώτας), Γκάλο, Τσιγκρίνσκι (62' Μανωλάς), Τσόσιτς (73' Γιαννούτσος), Βινίσους, Γαλανόπουλος (53' Μπάμπης), Αϊντάρεβιτς (73' Σιμόες), Χριστοδουλόπουλος (46' Βλαχομήτρος, 79' Πατίτο), Κλωναρίδης (46' Αλμέιδα), Τρίστασον (62' Αντωνίου, 79' Λιβάγια), Γιακουμάκης (69' Γιούσης).

Μπνέι Σαχνίν: Ματάν, Αλί, Αμπραχάμ, Σαρί, Βάντερσον, Χαλέντ, Ταμπί, Τζόναταν, Φιράς, Ζαγκούρι, Γκάουτσο.

Δείτε εδω λεπτό προς λεπτό την εξελιξη
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags