Facebook Pixel Η Ελλάδα στο Euro Beach Soccer League: «Ήρθαμε στη Μόσχα για νίκες – Είναι κάτι ξεχωριστό να παίζεις στην Εθνική»!
| 2017-07-28 13:33:00

Η Ελλάδα στο Euro Beach Soccer League: «Ήρθαμε στη Μόσχα για νίκες – Είναι κάτι ξεχωριστό να παίζεις στην Εθνική»!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Η Ελλάδα στο Euro Beach Soccer League: «Ήρθαμε στη Μόσχα για νίκες – Είναι κάτι ξεχωριστό να παίζεις στην Εθνική»!

Η Εθνική Ανδρών Άμμου ταξίδεψε στη Μόσχα και θα… δώσει τη μάχη της στο Euro Beach Soccer League. Ο Γιώργος Βιδάλης μιλάει στο SportDog λίγες ώρες πριν το πρώτο παιχνίδι για όσα βρήκαν εκεί, για τους στόχους της ομάδας, αλλά και για την ευκαιρία να «διαφημιστεί» ένα από τα καλύτερα καλοκαιρινά σπορ, που είναι όμως απαξιωμένο στην χώρα μας. Οι αγώνες της Ελλάδας θα έχουν και τηλεοπτική μετάδοση!

Η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση στην άμμο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το Euro Beach Soccer League, διεξάγεται στη Μόσχα αυτές τις ημέρες και εκεί θα βρεθεί η Εθνική Ελλάδος, για να διεκδικήσει τη διάκριση!

Η Ελλάδα ήταν η τελευταία ομάδα που προκρίθηκε στην τελική φάση και αναμένεται να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της, την Παρασκευή 28/7, στις 18.30, απέναντι στη γηπεδούχο Ρωσία. Το Σάββατο 29/7, θα συνεχίσει στις 17.15 εναντίον της Ελβετίας, ενώ την Κυριακή 30/7, στις 17.15 θα παίξει με τη Λευκορωσία.

Δυστυχώς, παρότι η χώρα μας είναι γεμάτη από παραλίες, όπου συνηθίζουμε όλοι μας να… δοκιμάζουμε τις δυνατότητές μας στο Beach Soccer, το συγκεκριμένο άθλημα δεν γνωρίζει ακόμη την απήχηση, που θα έπρεπε να έχει, κάτι που παραδέχεται και ο Γιώργος Βιδάλης, μέλος της Εθνικής ομάδας στο SportDog. 

Η Εθνική Ελλάδος όμως, για ακόμα μία φορά, είναι παρούσα και θα δώσει τη μάχη της στα γήπεδα της Μόσχας, με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα. Άλλωστε, όλα τα παιδιά που βρίσκονται εκεί και εκπροσωπούν την χώρα μας, είναι επαγγελματίες πολλά χρόνια, το ποδόσφαιρο είναι μέρος της ζωής τους και ταξίδεψαν το πρωί της Πέμπτης στη Ρωσία, αποφασισμένοι να κυνηγήσουν την επιτυχία, αλλά κυρίως να απολαύσουν τη συμμετοχή τους.

Οι συνδρομητές της COSMOTE TV, θα παρακολουθήσουν ζωντανά την πορεία των παικτών του Στέφανου Σοϊλεμέ μέσα από το COSMOTE SPORT 8HD, κανάλι το οποίο θα μεταδώσει και τα παιχνίδια με την Ρωσία, την Ελβετία και τη Λευκορωσία.

To SportDog, λίγες ώρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης, επικοινώνησε με τον Γιώργο Βιδάλη, που είναι μέλος της αποστολής της Εθνικής και μίλησε μαζί του για το πώς βρέθηκε στη Μόσχα, ποιος είναι ο στόχος μας στο τουρνουά, αλλά και τι κάνει, όταν δεν παίζει ποδόσφαιρο στην άμμο!

Αναλυτικά:

Για αρχή θα θέλαμε να μας μιλήσεις για την κλήση σου στην Εθνική Ανδρών Άμμου. Πώς γίνεται η επιλογή;

«Η επιλογή έγινε μέσω ενός τουρνουά που διεξήχθη στην Πάτρα, στο οποίο μάλιστα βγήκαμε και πρωταθλητές Ελλάδας με την ομάδα του ΑΟ Κεφαλληνίας. Εκεί λοιπόν με είδε ο κόουτς. Επίσης, έχω λάβει μέρος και σε άλλες αντίστοιχες διοργανώσεις».

Είναι η πρώτη φορά που βρίσκεσαι στην Εθνική και τι περιμένεις από την διοργάνωση στη Μόσχα, όπου η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει κατά σειρά Ρωσία, Ελβετία και Λευκορωσία;

«Είναι η πρώτη μου φορά που συμμετέχω στην Εθνική Ελλάδος και φυσικά είναι μεγάλη μου τιμή. Είναι κάτι ξεχωριστό. Ήρθαμε στη Μόσχα για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και ελπίζω πως θα έχουμε μία αξιοπρεπή πορεία. Η ομάδα έχει ποιότητα».

Τι συναντήσατε στη Μόσχα και τι να περιμένουμε από την Εθνική στη διοργάνωση;

«Έχουμε φτάσει στη Ρωσία από την Πέμπτη και όλα είναι εξαιρετικά. Είχαμε και μια πρώτη γνωριμία με τον αγωνιστικό χώρο. Όσον αφορά στους αντιπάλους μας, σίγουρα πρόκειται για αξιόλογες ομάδες με πολύ καλούς παίκτες όπου τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούν στο χώρο του beach soccer, αλλά έχουμε έρθει εδώ με σκοπό και στόχο τη διεκδίκηση της νίκης σε κάθε παιχνίδι».

Στην χώρα μας, παρότι έχουμε… αμέτρητες παραλίες, το beach soccer δεν έχει τόσο μεγάλη απήχηση. Γιατί πιστεύεις συμβαίνει αυτό;

«Είναι ένα από τα ωραιότερα καλοκαιρινά σπορ και δυστυχώς υπάρχει πλήρης απαξίωση στη Ελλάδα. Ίσως τώρα, όπου μας δείχνει η Cosmote Tv στη Μόσχα, είναι μια καλή διαφήμιση, πάνω από όλα για το άθλημα και δεύτερον είναι μεγάλη για κάθε παίκτη ξεχωριστά, καθώς προβάλλονται οι κόποι του στην Ελλάδα».

Ποιες οι διαφορές του beach soccer με το κανονικό ποδόσφαιρο; Εσύ το συνήθισες εύκολα και τι σου αρέσει περισσότερο;

«Αρχικά να τονίσω πως είναι δυο διαφορετικά αθλήματα στα οποία δεν χωράει μέτρο σύγκρισης. Καθένα απ´ αυτά έχει τη δική του χάρη τη δική του αίγλη και τα δυο μου αρέσουν εξίσου το ίδιο».

Όσον αφορά το… κανονικό ποδόσφαιρο, στο χορτάρι. Σε ποια ομάδα αγωνίζεσαι, πού θα σε βρει ο χειμώνας και ποιοι στόχοι σου; Πες μου και δύο λόγια για τη μέχρι τώρα καριέρα σου.

«Αγωνίζομαι από τα 18 μου επαγγελτικά με συμμετοχές στην Β, Γ, Δ κατηγορία και στο Τοπικό. Οι χαρές που έχω πάρει όλα αυτά τα χρόνια είναι αμέτρητες. Είμαι γεμάτος από το ποδόσφαιρο! Ωστόσο, η εμπειρία στη Μόσχα σίγουρα θα είναι ξεχωριστή!

Όσον αφορά την επόμενη σεζόν, θα αγωνίζομαι στον Άρη Βούλας, σε ένα οργανωμένο σωματείο και ο στόχος μου είναι να κάνουμε πρωταθλητισμό».



Με τον Γιώργο Βιδάλη μιλήσαμε λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας για τη Μόσχα, όπου τα παιδιά… έτρεχαν για τις τελευταίες ετοιμασίες. Το κλίμα είναι πολύ καλό και περιμένουμε να τους απολαύσουμε στα παιχνίδια, αλλά και να πανηγυρίσουμε τις νίκες τους!

Το ρόστερ της Εθνικής:

Ο κ. Στέφανος Σοϊλεμές είναι ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών Άμμου, η οποία θα λάβει μέρος στους αγώνες για την πρώτη φάση του Euro Beach Soccer League που θα διεξαχθεί στη Μόσχα από τις 27 έως τις 31 Ιουλίου 2017.

Στην αποστολή συμμετέχουν οι:

Τριανταφυλλίδης Θεόφιλος 26/10/74 Α.Ο Κεφαλληνία
Θωμάς Αριστείδης 21/10/86 Α.Ο Κεφαλληνία
Μόνος Γεώργιος 22/01/89 Α.Ο Κεφαλληνία
Γκρίτζαλης Σπυρίδων 03/11/81 Α.Ο Κεφαλληνία
Βιδάλης Γεώργιος 11/11/79 Α.Ο Κεφαλληνία
Καφαντάρης Μιχαήλ 1/4/1985 Α.Ο Κεφαλληνία
Φλέγγας Αναστάσιος 27/4/1986 Α.Ο Κεφαλληνία
Νικολάου Δημήτριος 26/09/82 Άτλας ΑΟ
Καρακάσης Γεώργιος 27/08/87 Άτλας ΑΟ
Παπαναστασίου Δημ 01/01/87 Μάνη ΑΣΑΑΜ

Το πρόγραμμα των αγώνων της Εθνικής Άμμου είναι το εξής:

28/07/2017 ΕΛΛΑΔΑ - ΡΩΣΙΑ ΩΡΑ 17:30
29/07/2017 ΕΛΒΕΤΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΑ 16:15
30/07/2017 ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΑ 16:15

Από πότε υπάρχει η Εθνική Beach Soccer και λίγα λόγια για τους κανόνες στην άμμο

Η ιστορία του Beach Soccer ξεκινάει, φυσικά, από τις παραλίες της Βραζιλίας. Ωστόσο, το πρώτο καταγεγραμμένο τουρνουά διεξήχθη το 1992 στο Λος Αντζελες. Στην Ελλάδα το Beach Soccer ήρθε το 1996 με αγώνες επίδειξης και γνωριμίας με το κοινό. Το 1999 δημιουργήθηκε εθνική ομάδα, με τη συμπαράσταση της ΕΠΟ. Για αρκετά χρόνια φορούσαν το εθνόσημο και εκπροσωπούσαν τη χώρα μας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό μεγάλοι άσοι του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως ο Δημήτρης Σαραβάκος, ο Στέλιος Μανωλάς, ο Βασίλης Καραπιάλης, ο Νίκος Βαμβακούλας, ο Κυριάκος Καραταΐδης, ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής, και άλλοι κορυφαίοι Ελληνες ποδοσφαιριστές.

Το 2003 η χώρα μας έγινε επίσημο μέλος της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Beach Soccer και παίρνει μέρος στις διεθνείς διοργανώσεις. Σήμερα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αγωνίζονται παίκτες που έχουν αναδειχθεί μέσα από το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Σύμφωνα με τις οδηγίες της FIFA, σε όλα τα τουρνουά του εξωτερικού, η ομάδα αποτελείται από αθλητές του Beach Soccer ενώ στους αγώνες επίδειξης του πανελληνίου πρωταθλήματος το «παρών» στην εθνική εξακολουθούν να δίνουν μεγάλες φυσιογνωμίες του ποδοσφαίρου μας.

To Beach Soccer παίζεται με δύο ομάδες των πέντε παικτών, συμπεριλαμβανομένου του τερματοφύλακα. Ο αγώνας έχει διάρκεια τρία δωδεκάλεπτα. Οι κανόνες είναι παρεμφερείς με αυτούς του κανονικού ποδοσφαίρου. Το γήπεδο έχει διαστάσεις 27 x 36 μέτρα μαλακής άμμου.

Αυτό που αξίζει να τονίσουμε, είναι ότι στο Beach Soccer δεν υπάρχει αγώνας χωρίς νικητή. Ακόμα και εάν ένα παιχνίδι λήξει ισόπαλο θα δοθεί μια παράταση τριών λεπτών και ύστερα θα χτυπηθούν πέναλτι. Το ποδόσφαιρο της άμμου, χάρη στις μικρές διαστάσεις του γηπέδου, είναι ιδιαίτερα θεαματικό καθώς, όπως έχει υπολογιστεί, κάθε 30'' γίνεται σουτ για γκολ!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags