Facebook Pixel Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που το σερβίρει η ΠΑΝΑΘΑ - "Καθάρισε" 2-1 την Γκαμπάλα κι έφυγε για πλέι οφ! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-08-03 21:50:00

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που το σερβίρει η ΠΑΝΑΘΑ - "Καθάρισε" 2-1 την Γκαμπάλα κι έφυγε για πλέι οφ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που το σερβίρει η ΠΑΝΑΘΑ - "Καθάρισε" 2-1 την Γκαμπάλα κι έφυγε για πλέι οφ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τί κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ με αυτογκόλ του Μολέντο; Ο Παναθηναϊκός γύρισε το ματς μέσα στο Μπακού με σκόρερ Λουντ και Καμπέσας, νίκησε 2-1 αντί για... 5-1 και πήρε θριαμβευτική πρόκριση "ξορκίζοντας" τον αποκλεισμό του 2015!

Έτσι παρατάχθηκε

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης κατέβασε τον Παναθηναϊκό χωρίς εκπλήξεις, με το καθιερωμένο 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Βλαχοδήμος, με τους Κολοβέτσιο-Μολέντο να αποτελούν το δίδυμο στα στόπερ, τον Κουλιμπαλί δεξί μπακ και τον Χουλτ αριστερό. Στον άξονα έπαιξαν οι Ζέκα-Κουρμπέλης, με τον Χατζηγιοβάνη δεξιά στα χαφ και τον Λουντ αριστερά. Ο Άλτμαν κινήθηκε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μολίνς.

Πολλές ευκαιρίες, αλλά χωρίς γκολ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος στην αναμέτρηση και κυριάρχησε από το ξεκίνημα. Στο 9’ οι Πράσινοι θα έπρεπε να είχαν ανοίξει το σκορ, όμως ο Άλτμαν πήρε τη… μπουκιά από το στόμα του Χατζηγιοβάνη, καθώς βρήκε την μπάλα υπό πίεση από γύρισμα του Λουντ και την έστειλε άουτ από τη μικρή περιοχή, ενώ ο Έλληνας εξτρέμ θα είχε σκοράρει ανενόχλητος στο κενό τέρμα εάν προλάβαινε αυτός την μπάλα.

Στο 14’ χάθηκε και δεύτερη μεγάλη ευκαιρία. Από τρομερή μπαλιά του Ζέκα στην πλάτη της άμυνας ο Άλτμαν καθυστέρησε και «κόπηκε», όμως η μπάλα έφτασε στον Μολίνς που πλάσαρε από κοντά υυποχρεώνοντας τον Μπεζοτόσνι σε μεγάλη επέμβαση. Στο 26’ ο γκολκίπερ της Γκαμπάλα αρνήθηκε εκ νέου το γκολ στον Σουηδό. Στο 33’ ο Χατζηγιοβάνης έκανε ωραία ατομική ενέργεια και γύρισμα, με τον Γκουρμάνοφ να στέκεται τυχερός, αφού παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, αλλά τελικά η μπάλα έφυγε κόρνερ, ενώ στο 37’ ο Μολέντο αστόχησε σε κοντινή κεφαλιά από «γλυκιά» σέντρα του Χατζηγιοβάνη.

Συνολικά, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο επιθετικό κομμάτι ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα με καλή κυκλοφορία μπάλας και του έλειψε μόνο το γκολ. Παρόμοια η κατάσταση και στον αμυντικό τομέα, αφού οι Πράσινοι περιόρισαν τους Αζέρους, πίεσαν αποτελεσματικά και έκλεψαν πολλές φορές την μπάλα, ενώ ειδικά ο Μολέντο ήταν απροσπέλαστος και ξεχώρισε με τις επεμβάσεις του. Μόνο μια φορά απείλησε η Γκαμπάλα, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν το πλασέ του Μαλόουν μετά από ωραία συνεργασία με συμπαίκτη του κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Ψυχρολουσία με αυτογκόλ

Ο Μολέντο έκανε καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο, αλλά στο ξεκίνημα του δευτέρου στάθηκε άτυχος. Η Γκαμπάλα μπήκε δυνατά, πίεσε και δικαιώθηκε στο 52’. Ο Μόνρουζ μπήκε στην περιοχή από αριστερά περνώντας τον Κουλιμπαλί, γύρισε παράλληλα και η μπάλα βρήκε στον Μολέντο, πήρε κατεύθυνση προς την εστία αιφνιδιάζοντας τον Βλαχοδήμο και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

«Καθάρισαν» ο Λουντ και οι «νέοι»

Ο Παναθηναϊκός παραλίγο να δεχτεί και δεύτερο γκολ, αλλά ο Βλαχοδήμος έκανε σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Μόνροουζ στο 59’. Αφού κατάφερε και γλίτωσε ο Παναθηναϊκός, έφερε τα πράγματα… τούμπα μέσα σε 4 λεπτά!

Η κίνηση του Ουζουνίδη να βάλει στο ματς τους νεοφερμένους Λουτσιάνο-Καμπέσας και να φέρει τον Λουντ στη δεξιά πλευρά αποδείχθηκε σοφή. Στο 63’ ο Κουλιμπαλί σέντραρε, ο Μολίνς έκανε κεφαλιά-πάσα και ο Λουντ ισοφάρισε «κεραυνοβολώντας» τον αντίπαλο γκολκίπερ με αριστερό σουτ από κοντά!

Στο 67’ «σφραγίστηκε» η πρόκριση, αφού έγινε το 2-1 για το Τριφύλλι με συνεργασία των νέων. Ο Κουλιμπαλί έδωσε στον Λουτσιάνο, αυτός πάσαρε στον Καμπέσας και ο Νοτιοαμερικανός πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κάνοντας διαδοχικές προσποιήσεις και πλασάροντας εύστοχα με το αριστερό!

Έχασε κι άλλα!

Οι Πράσινοι είχαν ακόμα δυο τεράστιες ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ της νίκης με τον Ρόμπιν Λουντ στο 71’ και στο 82’. Ειδικά η δεύτερη ήταν απίστευτη, αφού ο Καμπέσας νικήθηκε σε τετ α τετ και εν συνεχεία ο Λουντ αστόχησε ολομόναχος στο κενό τέρμα!

Εν τέλει, το σκορ δεν άλλαξε και ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στην αυριανή κλήρωση.

Γκαμπάλα (Ρόμαν Γκριγκορτσούκ):Μπεζετόσνι, Στάνκοβιτς, Νταμπό (74΄ Κονέ), Χάλιντει, Χουσεΐνοφ (75’ Α. Μαμάντοφ), Μαλόουν (80’ Ε. Μαμάντοφ), Γκουρμπάνοφ, Όζομπιτς, Μπούλτχαους, Μόνροουζ, Βέρνιντουμπ

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης):Βλαχοδήμος, Μολέντο, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Λουντ, Άλτμαν (56’ Λουτσιάνο), Χατζηγιοβάνης (62’ Καμπέσας), Μολίνς (81’ Ρέις)
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags