Facebook Pixel Πρόταση έκπληξη για αντι-Κουλιμπαλί: «Έτσι πρέπει να παίξει ο ΠΑΟ με Μπιλμπάο» - «Ρισκάρει ο ΠΑΟΚ»
| 2017-08-11 22:32:00

Πρόταση έκπληξη για αντι-Κουλιμπαλί: «Έτσι πρέπει να παίξει ο ΠΑΟ με Μπιλμπάο» - «Ρισκάρει ο ΠΑΟΚ»

του Γιώργου Κτενά
Πρόταση έκπληξη για αντι-Κουλιμπαλί: «Έτσι πρέπει να παίξει ο ΠΑΟ με Μπιλμπάο» - «Ρισκάρει ο ΠΑΟΚ»

Ο Σάκης Τσιώλης βρέθηκε στη Λεωφόρο για το φιλικό του Παναθηναϊκού με τον Απόλλωνα και αναλύει το πράσινο πλάνο ενόψει Γιουρόπα Λιγκ. Τι λέει για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό!
 

Την άποψη ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα μπορούσε να καλύψει το κενό τού Κουλιμπαλί στο δεξιό άκρο της άμυνας, στα παιχνίδια εναντίον τής Αθλέτικ Μπιλμπάο, με τον Κολοβέτσιο ως τρίτο στόπερ και τον Ζεκά δεξιό φουλ μπακ, εξέφρασε με δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Σάκης Τσιώλης.
 
Ο γνωστός Έλληνας τεχνικός βρέθηκε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και παρακολούθησε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Απόλλωνα, σχηματίζοντας άποψη για τους "πράσινους". Με αποτέλεσμα να χαρακτηρίσει μεγάλο πρόβλημα για το "τριφύλλι" το ζήτημα που υπάρχει στη θέση του φορ, αλλά και τα θέματα που έχει η ομάδα στον άξονα.
 
Ακόμα, μίλησε για τον Μίχελ, που εμπιστεύονται με κλειστά μάτια στον ΠΑΟΚ και τα προβλήματα του Στανόγεβιτς στον Δικέφαλο, για τον Ολυμπιακό που μόνο αν δεν περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα έχει πρόβλημα, αλλά και για την ΑΕΚ που... "βγάζει κάτι ως ομάδα".
 
"Ήταν παιχνίδι περισσότερο για να ξεφύγουν οι παίκτες από τις προπονήσεις. Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έβγαλε καλό ρυθμό στο παιχνίδι του, έκανε φάσεις κ.λπ. Μεγάλη απώλεια ο Κουλιμπαλί που τραυματίστηκε, θα είναι πλήγμα που δεν θα παίξει στα παιχνίδια με την Μπιλμπάο. Αλλά το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι στη θέση του φορ, είναι απίστευτα μεγάλο το κενό και δεν ξέρω πώς θα καλυφθεί. Ίσως αν σκοράρουν οι μέσα χαφ, γιατί το πρόβλημα στον άξονα είναι πολύ μεγάλο", είπε αρχικά ο πεπειραμένος τεχνικός στο sportdog.gr και συμπλήρωσε για την εικόνα τού αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο:
 
"Στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν δοκιμές, άλλαξαν πρόσωπα, σταματούσε συνεχώς το ματς, δεν ήταν εύκολο να υπάρξει σωστός ρυθμός. Αντίθετα, στο πρώτο ημίχρονο με την παρουσία του Χουλτ στα αριστερά, που είναι σε καλή κατάσταση, ήταν αλλιώς τα πράγματα. Από τη στιγμή που μπήκε ο Κολοβέτσιος αριστερός μπακ, το ματς χάλασε. Προσπαθούσε να βγάλει επιθέσεις κ.λπ., αλλά με ανάποδο πόδι δεν είναι εύκολο να γίνουν σέντρες. Από εκείνο το σημείο και μετά φάνηκε ότι το ματς δεν είχε ρυθμό και δεν θα γινόταν κάτι ομαδικά, αλλά θα ξεχώριζαν μόνο ατομικές παρουσίες".
 
Το όνομα του Κολοβέτσιου, πάντως, υπάρχει περισσότερο ως λύση για το δεξί άκρο της άμυνας, μαζί με εκείνα των Ρέις και Ζέκα, ως αντικαταστάτες τού Κουλιμπαλί στα παιχνίδια με την Αθλέτικ Μπιλμπάο.
 
"Ο Κολοβέτσιος, τον οποίο είχα παίκτη παλιότερα, είναι πολύ καλή λύση. Ο Ζέκα, επίσης, μπορεί να δώσει λύσεις, αλλά δεν ξέρω αν θέλει ο Ουζουνίδης έναν τόσο επιθετικό μπακ σε παιχνίδι με τέτοιον αντίπαλο. Μία άλλη λύση θα ήταν να παίξει με τρίτο στόπερ τον Κολοβέτσιο και δεξί φουλ μπακ τον Ζέκα".
 
Πώς βλέπετε τα παιχνίδια με την ισπανική ομάδα για τον Παναθηναϊκό, με βάση την εικόνα των "πράσινων" που έχουμε μέχρι στιγμής; 
 
"Χωρίς να λύσει το πρόβλημα του φορ ο Παναθηναϊκός δεν βλέπω να έχει πολλές πιθανότητες. Πρέπει να σκοράρει για να περάσει στους ομίλους. Για να σκοράρει όμως πρέπει να βρει λύσεις από τον άξονα. Το πρόβλημα επίσης είναι στον δεξιό μπακ, αλλά με τρίτο στόπερ τον Κολοβέτσιο και τον Ζέκα δεξιό φουλ μπακ, μπορεί κι εκεί να καλύψει το θέμα που υπάρχει. Με αυτό το σύστημα, μάλιστα, θα έχει την ευκαιρία για να παίξει με δύο επιθετικούς και να αυξήσει τις πιθανότητες για να σκοράρει. Ας πούμε ο Λουτσιάνο, μπορεί να παίξει ως δεύτερος σέντερ φορ, στο πλάι του Μόλινς".
 
Ποια είναι η άποψή σας για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ;
 
"Αυτό που μου κάνει εντύπωση στον ΠΑΟΚ είναι το πόσο εύκολα ρισκάρει η ομάδα και πόσο εύκολα ακούνε τον Μίχελ. Έφεραν έναν προπονητή που δεν ήξερε την ομάδα, δεν ήξερε το πρωτάθλημα και τώρα ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη, στη σύνθεση κ.λπ. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι με την Παρτιζάν με εξέπληξε θετικά, ειδικά μετά από την εικόνα που είχε στο φιλικό με τον Αστέρα Τρίπολης. Αλλά έχει κι αυτός προβλήματα στον άξονα, δεν τον βλέπω σε καλή κατάσταση. Είναι καθοριστικά τα ματς με τη Ριέκα, για να καλυτερέψει η κατάσταση θα πρέπει να περάσει στους ομίλους. Αν δεν περάσει, δε νομίζω ότι θα φτιάξουν τα πράγματα. Την ΑΕΚ την είδα μόνο στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας εδώ, με τα τρία αμυντικά χαφ και τον Μάνταλο αριστερά. Μπερδεμένη κατάσταση, αλλά θεωρώ ότι η ΑΕΚ είναι ομάδα που βγάζει κάτι".
 
Θα μας πείτε δύο λόγια για τα δικά σας νέα;
 

"Δεν έγιναν πολλές αλλαγές φέτος, δεν βρήκα αυτό που ήθελα. Περιμένω, είμαι εδώ, σε ετοιμότητα και παρακολουθώ όλες τις εξελίξεις. Αν δοθεί η δυνατότητα σε κάποια ομάδα με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και οργάνωση, θα το εξετάσω. Μετά από 38 χρόνια που είμαι στο ποδόσφαιρο, μου λείπει το γήπεδο. Είναι η πρώτη χρονιά που δεν έχω πάει για προετοιμασία, για αυτό είχα χρόνο να πάω στη Λεωφόρο για να παρακολουθήσω τον Παναθηναϊκό, και είναι δύσκολο να το διαχειριστώ".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags