Facebook Pixel Ο Ανδρέας Δημάτος λέει να μην... βιαζόμαστε
| 2017-08-23 12:46:00

Ο Ανδρέας Δημάτος λέει να μην... βιαζόμαστε

Ο Ανδρέας Δημάτος λέει να μην... βιαζόμαστε

O υπεύθυνος Τύπου της ΠΑΕ ΑΕΚ, που είναι βαθύς γνώστης των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και των ειδικών βαθμολογιών, με ανάρτηση του στο Facebook ξεκαθαρίζει τα όσα ακούστηκαν από χτες.

Το γεγονός πως η χώρα βρίσκεται έστω και προσωρινά στην 12η θέση μπορεί να επιφέρει μακροπρόθεσμα σημαντικά οφέλη για τις ελληνικές ομάδες, ωστόσο για να υπάρξει πιο σαφής εικόνα πρέπει να διεξαχθούν και οι ρεβάνς του Γιουρόπα Λιγκ και κυρίως οι φάσεις των ομίλων και των νοκ άουτ όπως σχολίασε μέσω μηνύματος στο λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook o διευθυντής επικοινωνίας της ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος.

Αναλυτικά το μήνυμά του:

«Ως προς τον... βιαστικό ενθουσιασμό που δημιουργήθηκε με την προσωρινή, που μακάρι να παγιωθεί, κατάληψη της 12ης θέσης στη βαθμολογία της UEFA από την Ελλάδα, απλώς να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα:

-Η διαμόρφωση της βαθμολογίας της UEFA ανά ευρωπαϊκή εβδομάδα γίνεται στο... τέλος και όχι στην αρχή της εβδομάδας. Ειδικά όταν οι αντίπαλοί μας στην παρούσα φάση είναι χώρες όπως η Αυστρία, η Τσεχία, η Ελβετία και η Κροατία που μαζεύουν βαθμούς κάθε χρόνο από το Europa League, πολύ λιγότερο από το Champions League και ακόμα δεν έχουν αγωνιστεί...

-Το μεγαλύτερο μέρος των βαθμών για τον συντελεστή των χωρών κρίνεται στη διάρκεια της κανονικής ευρωπαϊκής σεζόν και όχι στα καλοκαιρινά προκριματικά. Είναι ελάχιστο το ποσοστό του συντελεστή που διαμορφώνεται το καλοκαίρι σε σχέση με τα υπόλοιπα δύο κομμάτια που είναι η φάση των ομίλων σε Champions και Europa League και μετά οι νοκ άουτ φάσεις...

-Ο,τι και να γίνει εφέτος θα αφορά τη σεζόν 2019-20 και όχι την επόμενη (2018-19) στην οποία η χώρα μας θα μετάσχει ως 14η στη βαθμολογία της UEFA κάτι που σημαίνει ότι μόνο τα δύο ευρωπαϊκά εισιτήρια (του πρωταθλητή και κυπελλούχου 2018) θα έχουν δύο προκριματικούς μέσα στο καλοκαίρι και τα υπόλοιπα τρία θα είναι με τρεις προκριματικούς σε αντίθεση με το ένα το εφετινό...

-Το θετικό για τη χώρα μας είναι ότι η 14η Τσεχία και η 15η Ελβετία έχουν ήδη δυο αποκλεισμούς στις πέντε ομάδες με τις οποίες μετείχαν, αλλά από την άλλη πλευρά η Αυστρία είναι ακόμα με 3 στις 4 και η 16η Κροατία με 4 στις 4.

-H πιο καθοριστική μέρα αυτής της ευρωπαϊκής εβδομάδας είναι η Πέμπτη ακριβώς γιατί θα διαμορφώσει το τελικό τοπίο της εκπροσώπησης των χωρών στη φάση των ομίλων, αλλά και γιατί το μενού περιλαμβάνει 22 ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, υπερδιπλάσιες από αυτές στα πλέι οφ του Champions League». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags