Facebook Pixel Φοβερές ατάκες για Μουνιέ! «Τεχνίτης, με καλό σουτ – Εκεί να τον αναγκάσει ο Ουζουνίδης να παίξει…»
| 2017-08-30 21:45:00

Φοβερές ατάκες για Μουνιέ! «Τεχνίτης, με καλό σουτ – Εκεί να τον αναγκάσει ο Ουζουνίδης να παίξει…»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Φοβερές ατάκες για Μουνιέ! «Τεχνίτης, με καλό σουτ – Εκεί να τον αναγκάσει ο Ουζουνίδης να παίξει…»

Ιταλός ρεπόρτερ αναλύει στο sportdog.gr τη νέα μεταγραφή του Παναθηναϊκού. Σε ποια θέση-έκπληξη μπορεί να παίξει, γιατί συγκλόνισε τον Ντοναντόνι. Τί αναφέρει για Κονέ.

Μετά την αποχώρηση του Εμποκού, ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν άμεσα ενίσχυση στην αριστερή πτέρυγα. Το ρεπορτάζ ανέφερε εδώ και καιρό, ότι το «τριφύλλι» θα αποκτούσε έναν ικανό εξτρέμ, τον οποίο βρήκε στο πρόσωπο του Αντονί Μουνιέ. Ο Γάλλος φουνταριστός βρισκόταν εδώ και ενάμιση μήνα στη λίστα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Η υπόθεση όμως δεν έκλεισε γρήγορα, αφού το κασέ του 30χρονου ποδοσφαιριστή ήταν υψηλό. Όταν έριξε τις απαιτήσεις του, τότε άνοιξε ο δρόμος για τον ερχομό του στη Λεωφόρο.
 

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του αριστεροπόδαρου μεσοεπιθετικού και τί πρέπει να γνωρίζουν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού για αυτόν; Το sportdog.gr επικοινώνησε με Ιταλό ρεπόρτερ από την πόλη, στην ομάδα της οποίας ανήκε μέχρι πρότινος ο Μουνιέ, τη Μπολόνια. Ο λόγος για τον Μάρκο Βιγκαράνι, από το «  bolognanews.net  » και το «Radio Bologna Uno». Ο συνάδελφος ανέλυσε τα στοιχεία του ποδοσφαιριστή και σημείωσε κάποιες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για την προσωπικότητά του.
 

«Μπορεί να γίνει δεύτερος επιθετικός»

Ο Παναθηναικός παίρνει τον Μουνιέ ως αριστερό εξτρέμ. Εκείνος όμως σε ποια θέση του αρέσει να αγωνίζεται; «Στη Μπολόνια έπαιζε συχνότερα ως δεξιός εξτρέμ, αλλά πιστεύω, ότι θα αποδώσει τα μέγιστα στην αριστερή πλευρά. Θα μπορούσε να γίνει πολύ καλός δεύτερος επιθετικός δίπλα σε έναν στράικερ», απαντά ο Βιγκαράνι, ο οποίος κλήθηκε να καταγράψει τα χαρακτηριστικά του 30χρονου. «Σίγουρα του αρέσει να επιτίθεται, αλλά δεν είναι δεινός σκόρερ. Ο Μουνιέ έχει καλή τεχνική στο σουτ, αλλά στη θητεία του στην Ιταλία βρέθηκε μακριά από το γκολ. Σκεφτείτε επίσης, ότι προτιμά να σουτάρει με το αριστερό, αλλά χρησιμοποιούταν περισσότερο στη δεξιά πλευρά», τόνισε.
 

Τα δάκρυα που συγκλόνισαν τον Ντοναντόνι

Πόσο ομαδικός είναι ως παίκτης ο Γάλλος; «Είναι φοβερά ομαδικός παίκτης, κάτι που επιβεβαιώνεται από τα λόγια του Ντοναντόνι, που δήλωσε μετά τη μετακίνησή του στην Αταλάντα “Θέλω να ευχαριστήσω τον Μουνιέ. Είδα τον εγκάρδιο χαιρετισμό στην ομάδα και τα δάκρυά του με συγκλόνισαν. Είναι επαγγελματίας και είμαι ευτυχισμένος που του έδωσα την ευκαιρία να παίξει περισσότερο”», επεσήμανε και αποκάλυψε το δυνατό του σημείο!
 

«Δεν τα παρατά»

Αυτό είναι «η αποφασιστικότητά του! Δεν τα παρατά ποτέ και κάνει τα πάντα, για να βοηθήσει την ομάδα. Κατά τη διάρκεια αυτού του καλοκαιριού, ήξερε ότι θα ήταν εκτός ομάδας, αλλά πάντα δούλευε πολύ και ήταν διαθέσιμος να παίξει στην άμυνα, αν χρειαζόταν», υπογράμμισε και στη συνέχεια κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για τον χαρακτήρα του και την εξωγηπεδική του ζωή. Εξάλλου τόσο οι άνθρωποι μίας ομάδας όσο και οι οπαδοί πάντα θέλουν να γνωρίζουν, αν οι ποδοσφαιριστές, που έρχονται, έχουν δώσει δικαιώματα για τα... νυχτοπερπατήματά τους

«Όπως προανέφερα είναι ένας αληθινός επαγγελματίας», ξεκαθαρίζει ο Ιταλός ρεπόρτερ και συνεχίζει: «Δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα με τους συμπαίκτες του και διατηρούσε πάντα καλές σχέσεις. Επιπρόσθετα, είναι πολύ καλός ως πατέρας και του αρέσει να ξοδεύει ώρα με την οικογένειά του».

 

Τελευταία επιλογή στο 4-3-3

Την περσινή χρονιά ο Μουνιέ δεν είχε πολλά παιχνίδια στα πόδια του. Έπαιξε 11 ματς στη Σερί Α και 2 για το Κύπελλο Ιταλίας. «Ειλικρινά, ο Μουνιέ ήταν εκτός πλάνων από τον Ντοναντόνι το προηγούμενο καλοκαίρι. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Μπολόνια αγόρασε δύο νεαρούς Ιταλούς (Βέρντι και Ντι Φραντσέσκο) και τον Κρέιτσι που αγωνίστηκε με την Εθνική Τσεχίας στο Euro 2016. Έτσι ο Μουνιέ ήταν η τελευταία επιλογή για τον Ντοναντόνι που επέλεξε να παίζει με 4-3-3 και χρειαζόταν μόνο δύο φουνταριστούς», τόνισε ο Βιγκαράνι.
 

Ανεπιθύμητος στη Σεντ Ετιέν λόγω οπαδών

Ο Γάλλος δεν μπορούσε να βρει χώρο στη Μπολόνια από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016, ένα διάστημα στο οποίο αγωνίστηκε 6 φορές για το πρωτάθλημα και 2 για το Κύπελλο, τις περισσότερες ως αλλαγή. «Έτσι αποφάσισε να βρει άλλη λύση», λέει ο συνάδελφος για τον δανεισμό του στην Αταλάντα, ο οποίος είχε παρασκήνιο. «Η Μπολόνια έκανε μια συμφωνία με τη Σεντ Ετιέν αλλά οι Γάλλοι οπαδοί δεν τον ήθελαν εξαιτίας ενός παλαιότερου γεγονότος. Βλέπετε ο Μουνιέ είχε αγωνιστεί στη Λιόν πριν μερικά χρόνια. Η Αταλάντα είχε χώρο για άλλον έναν παίκτη και έτσι πήγε εκεί», αποκάλυψε.

 

Ουζουνίδη κάντον να χρησιμοποιήσει το αριστερό του πόδι

Στον Παναθηναϊκό μπορεί να πιάσει ο παίκτης; «Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα παίξει 4-2-3-1 έτσι ο Μουνιέ μπορεί να αποτελέσει μία καλή προσθήκη», απαντά ο Βιγκαράνι και υπογραμμίζει στέλνοντας μήνυμα στον προπονητή του «τριφυλλιού»: «Ελπίζω ο Ουζουνίδης να τον αναγκάσει να χρησιμοποιήσει το αριστερό του πόδι».

 

Μετά την Μπολόνια εξαφανίστηκε ο Κονέ

 

Πηγές στην Ελλάδα αναφέρουν, ότι ο Παναγιώτης Κονέ είναι πολύ κοντά στην επιστροφή του στην ΑΕΚ. Οπότε δεν θα μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε τον Μπολονέζο ρεπόρτερ για τον διεθνή μέσο που είχε αγωνιστεί στην ομάδα της πόλης του (2011-2014). Η περσινή σεζόν δεν ήταν η πιο επιτυχημένη (έπαιξε μόνο 7 παιχνίδια) για τον 30χρονο ποδοσφαιριστή, οπότε ζητήσαμε από τον Βιγκαράνι να μας δώσει κάποιες εξηγήσεις για την πορεία της καριέρας του.

«Ο Κονέ είναι ένα μυστήριο και για μένα. Έκανε μερικά σπουδαία παιχνίδια με τη Μπολόνια και σκόραρε κάποια απίστευτα τέρματα. Μετά από εκείνην την περίοδο σχεδόν εξαφανίστηκε», τόνισε ο Ιταλός και κατέληξε: «Έχει φοβερά προσόντα, αλλά μάλλον δεν είναι ηγέτης. Χρειάζεται καλή ομάδα γύρω του, για να αποδώσει. Συν τοις άλλοις, πιστεύω, ότι τακτικά δεν είναι στράικερ, αλλά ούτε καιμέσος. Οπότε ο κάθε προπονητής πρέπει να δουλέψει πολύ μαζί του, ώστε να τον κάνει, να δώσει το καλύτερο του εαυτού του».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags