Facebook Pixel Μεγάλα "εγκλήματα" από Σκίμπε, έφεραν την γκέλα - Από Μάνταλο και Ρέτσο μέχρι Τζιόλη και... Μπακάκη!
| 2017-09-01 00:15:00

Μεγάλα "εγκλήματα" από Σκίμπε, έφεραν την γκέλα - Από Μάνταλο και Ρέτσο μέχρι Τζιόλη και... Μπακάκη!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Μεγάλα "εγκλήματα" από Σκίμπε, έφεραν την γκέλα - Από Μάνταλο και Ρέτσο μέχρι Τζιόλη και... Μπακάκη!

Ποιες ήταν οι λάθος αποφάσεις του ομοσπονδιακού κόουτς σε ενδεκάδα και αλλαγές, που στοίχισαν στη «γαλανόλευκη» απέναντι στην Εσθονία. Τι θα μπορούσε να είχε αποφύγει...

Όλα στραβά και ανάποδα εξελίχθηκαν τα πράγματα για την Εθνική στο παιχνίδι με την Εσθονία, καθώς ο Μίκαελ Σκίμπε δεν μπόρεσε να καλύψει τις απουσίες των Παπασταθόπουλου, Τοροσίδη και Μήτρογλου, ενώ οι… εμπνεύσεις του για το αρχικό σχήμα, δεν έφεραν τα αποτελέσματα που περίμενε, ούτε όμως και οι παρεμβάσεις την ώρα του αγώνα.

Η Εθνική, που είχε μία κινητικότητα στο πρώτο 45λεπτο, εμφανίστηκε αποκαρδιωτική στο δεύτερο μέρος και αν δεν είχε έρθει το απίστευτο… δώρο από την Κύπρο (νίκη με 3-2 και ανατροπή από 0-2 κόντρα στην Βοσνία), ίσως να κλαίγαμε από απόψε για την πρόκριση στο Μουντιάλ.

Ο Γερμανός τεχνικός «φοβήθηκε» πολύ το ματς και αποδείχθηκε λάθος η απόφασή του να ξεκινήσει ξανά μαζί τους Φορτούνη - Μάνταλο, αλλά και η επιλογή του να χρησιμοποιήσει τον Ρέτσο ως δεξί μπακ. Οι δύο πρώτοι δυσκολεύονται πολύ να συνεργαστούν σε κλειστά ματς, ειδικά όταν ο άσος της ΑΕΚ πάει στα πλάγια, ενώ ο μικρός δεν γίνεται να βοηθήσει στα άκρα, απέναντι σε ομάδες σαν την Εσθονία.

Ο Ρέτσος, που έκανε μεταγραφή 22 εκατομμυρίων ευρώ ως στόπερ, μπορεί να παίξει αναγκαστικά ως δεξί μπακ όταν πιεζόμαστε, αλλά όχι όταν θέλουμε να βγούμε μπροστά και ψάχνουμε τις σέντρες του. Η επιλογή του Σκίμπε να τον ξεκινήσει βασικό αποδείχθηκε λάθος και μάλλον θα έπρεπε να προτιμηθεί ένας εκ των Μανιάτη ή Ζέκα (τον φορμαρισμένο Μπακάκη γιατί δεν τον πήρε άραγε;).

Η Εθνική δεν είχε ανάπτυξη, παρότι είχε την κατοχή και ειδικά στο δεύτερο 45λεπτο ήταν αδύνατον να κυκλοφορήσει την μπάλα και να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Οι Ζέκα και Τζιόλης παρότι είχαν τρεξίματα, δεν είχαν καλές μεταβιβάσεις. Ο Σκίμπε άργησε πολύ όμως να κάνει αλλαγές, ενώ καμία από τις τρεις παρεμβάσεις του δεν βοήθησε ιδιαίτερα.

Η είσοδος του Διαμαντάκου μπορεί να έδωσε μία νέα πνοή στην επίθεση και η αλλαγή του Σταφυλίδη με τον Παπαδόπουλου να έφερε μία ισορροπία στα μετόπισθεν, όμως μέχρι εκεί.

Επίσης, η είσοδος του Μπακασέτα αντί του κάκιστου Μάνταλου, που έμεινε 80 λεπτά στο γήπεδο χωρίς να προσφέρει το παραμικρό, δεν είχε καμία ουσία, καθώς ήταν φανερό πως ο παίκτης της ΑΕΚ που λείπει πολύ καιρό λόγω τραυματισμού, δεν μπορούσε να βοηθήσει. Ίσως θα ήταν καλύτερο να προιτιμηθεί ο Γιαννιώτας…
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags