Facebook Pixel "Φοβάται και τη σκιά του ο Λουτσέσκου - Ακατανόητο αυτό με τις μεταγραφές - Μόνο έτσι τον Ολυμπιακό..."
| 2017-09-04 19:15:00

"Φοβάται και τη σκιά του ο Λουτσέσκου - Ακατανόητο αυτό με τις μεταγραφές - Μόνο έτσι τον Ολυμπιακό..."

του Γιώργου Κτενά
"Φοβάται και τη σκιά του ο Λουτσέσκου - Ακατανόητο αυτό με τις μεταγραφές - Μόνο έτσι τον Ολυμπιακό..."

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης δεν... ενθουσιάζεται από τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ κι ασκεί σκληρή κριτική στη διοίκηση - Τι πιστεύει για τον κόουτς, ποιος είναι ο τρόπος για το πρωτάθλημα;

Ως προπονητή χωρίς αυτοπεποίθηση, που φοβάται ακόμα και τη σκιά του, χαρακτήρισε τον Ράσβαν Λουτσέσκου με δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Στέλιος Γρηγοριάδης.

Ο γνωστός δημοσιογράφος άσκησε κριτική στη διοίκηση του ΠΑΟΚ, επειδή άργησε να ενισχύσει το ρόστερ τού συλλόγου με ποιοτικές μεταγραφές, αναφέρθηκε στην επιστροφή του Βιεϊρίνια, στον Λουτσέσκου αλλά και στον Μίχελ και την παρουσία του στον Δικέφαλο.  

Κύριε Γρηγοριάδη, πώς σχολιάζετε τον αποκλεισμό τού ΠΑΟΚ από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και πόσο μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για την ομάδα, στο πλαίσιο της αφοσίωσής της στον στόχο του πρωταθλήματος;

"Είναι όντως ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να αφοσιωθεί στο πρωτάθλημα, χωρίς επιβαρύνσεις, κούραση και το ρίσκο που υπάρχει στο ροτέισον. Πιστεύω ότι όταν μια ομάδα έχει αληθινή ποιότητα, μπορεί να αντεπεξέλθει σε όλους τους στόχους της. Αν μη τι άλλο δεν θα υπάρχει η δικαιολογία της κούρασης, οπότε μένει να δούμε αν ο Λουτσέσκου μπορεί να δημιουργήσει έναν καινούργιο ΠΑΟΚ. Γιατί από τη στιγμή που κατάλαβαν στην ομάδα, έστω και πολύ καθυστερημένα, ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι στην επιθετική ανάπτυξη και έφεραν τον Μαουρίτσιο και τον Ελ Καντουρί που είναι φτασμένοι, θα δούμε έναν ΠΑΟΚ εντελώς διαφορετικό. Άρα είναι σαν να αρχίσει ο Λουτσέσκου από την αρχή προετοιμασία, για να φτιάξει ένα σύνολο που δεν θα έχει σχέση με το αποκρουστικό σύνολο που βλέπουμε μετά από τον περσινό τελικό του Κυπέλλου".

Πιστεύετε ότι ο Λουτσέσκου μπορεί να σηκώσει το βάρος του ΠΑΟΚ; Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που θα διαχειριστεί υλικό που επέλεξε κάποιος άλλος και δεν πραγματοποίησε εκείνος το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

"Θεωρώ ότι έχει πιθανότητες να πετύχει, αρκεί να ξεπεράσει την πρώτη αδυναμία που έδειξε: πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι προπονητής του ΠΑΟΚ και όχι της Ξάνθης. Και τα δύο ματς που έπαιξε εκτός έδρας με τον Δικέφαλο, εναντίον του Λεβαδειακού και εναντίον της Έστερσουντ, τα αντιμετώπισε με φόβο, παθητικά. Το αποτέλεσμα είδαμε όλοι πιο ήταν. Όταν έφτασε να δηλώσει ότι έπαιξε ο Κρέσπο δεξί μπακ και όχι ο Κωνσταντινίδης που ήταν διαθέσιμος για να μην ρισκάρει και επίσης δήλωσε για τους Κωνσταντινίδη και Δεληγιαννίδη με απόντα τον Λέοβατς στο ματς με την Κέρκυρα ότι ήθελε περισσότερους επιθετικογενείς παίκτες στην αποστολή, γιατί έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσει το συγκεκριμένο παιχνίδι, αποδεικνύει ότι φοβάται ακόμα και τη σκιά του. Ο ίδιος είναι που δεν έχει αυτοπεποίθηση, πώς είναι δυνατόν να ζητάει από τους παίκτες του να έχουν; Πρέπει να του πει ο Σαββίδης ότι δεν θα κριθεί από 2 - 3 αποτυχημένα αποτελέσματα, αλλά από τη δουλειά που θα παρουσιάσει σε βάθος. Αν φοβάται και κοιτάζει τα αποτελέσματα, δεν θα διαφοροποιηθεί σε σχέση με τους προηγούμενους προπονητές".

Πόσο μπορεί η έλευση του Βιεϊρίνια να βοηθήσει την ομάδα;

"Θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ ως παίκτης που δεν υπάρχει, ως αξία που δεν υπάρχει στον ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή. Δεν έχει άλλον παίκτη όπως τον Βιεϊρίνια ο ΠΑΟΚ, όλοι είναι κατώτεροί του. Πίσω αν παίξει, στην άμυνα, είναι όλοι κατωτεροί του. Στα χαφ αν παίξει, είναι όλοι κατωτεροί του. Όπου κι αν βρεθεί μόνο να βοηθήσει μπορεί με την παρουσία του".

"Ακατανόητο αυτό που έγινε στις μεταγραφές"

Μαουρίτσιο και Ελ Καντουρί ήρθαν στον ΠΑΟΚ, ο σύλλογος έδωσε πολλά λεφτά, αλλά έφτασαν κάπως καθυστερημένα.

"Είναι ακατανόητο το γεγονός ότι οι καλές μεταγραφές, πλην του Ρέι, έχουν έρθει στον ΠΑΟΚ αφότου άρχισαν οι επίσημες υποχρεώσεις και πολύ μετά από το τέλος της προετοιμασίας. Δεν το εξηγεί η κοινή λογική. Πιστεύω ότι φέτος το καλοκαίρι υπήρξε τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να κάνει το κάτι παραπάνω και να ξεπεράσει τον Ολυμπιακό. Χάθηκε χρόνος στις μεταγραφές, στο θέμα του προπονητή και πέρασε το μήνυμα ότι δεν υπάρχει στρατηγική και πυξίδα. Αυτοί οι δύο παίκτες είναι καλύτεροι από αυτούς που υπήρχαν, αλλά να τους δούμε και στο γήπεδο πρώτα. Καλώς ξοδεύτηκαν πολλά λεφτά για παίκτες, λοιπόν, καθώς για να βάψεις αβγά χρειάζεσαι βαφές. Αρκεί όμως να γίνει σωστή αξιοποίησή τους, να δέσουν με την υπόλοιπη ομάδα, να δείξουν ότι έχουν κίνητρο για να διακριθούν με τον ΠΑΟΚ".

Το σχόλιό σας για την έλευση του Σαμπράνο, την τελευταία ώρα των μεταγραφών;
 
"Έγινε το προφανές, αυτό που ήξεραν όλοι: Χρειαζόταν κεντρικός αμυντικός στον ΠΑΟΚ. Αλλά το δικό μου ερώτημα είναι γιατί έπρεπε να έρθει την τελευταία ώρα των μεταγραφών; Για τον Βιεϊρίνια μπορεί να καταλάβει ο κόσμος τις δυσκολίες που υπήρχαν και την τακτική που ακολούθησε ο ΠΑΟΚ. Για τον κεντρικό αμυντικό που δήλωναν από την αρχή ότι τον χρειάζονται, είναι να απορεί κανείς που έγινε τελευταία στιγμή η μεταγραφή του".

"Μόνο έτσι θα ξεπεράσει τον Ολυμπιακό"
 
Τι χρειάζεται να κάνει ο ΠΑΟΚ για να χτυπήσει την κυριαρχία του Ολυμπιακού;

"Χρειάζεται να κάνει καλύτερη ομάδα. Αν είναι καλός ο προπονητής και οι παίκτες, μπορεί να γίνει αυτό. Αλλά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις μονάδες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ των προηγούμενων ετών. Ήταν μεγάλη η απόσταση. Χρεάζεται, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ να φτιάξει σταθερά καλή ομάδα, που θα αγωνίζεται και θα κατακτάει στόχους, θα τους πετυχαίνει. Αν με τις προσθήκες που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ μπορέσει να αλλάξει ριζικά, ίσως μπορέσουμε να το συζητήσουμε. Τώρα ακόμα όχι". 

Πώς σχολιάζετε τη μεταγραφική ενίσχυση του ΠΑΟΚ το φετινό καλοκαίρι;
 
"Έστω και με ενίσχυση στις καθυστερήσεις, ο ΠΑΟΚ έκανε τις καλύτερες μεταγραφές της πενταετίας Σαββίδη. Θεωρώ ότι έκανε τις καλύτερες μεταγραφές από όλες τις ομάδες, άρα αυτό που μένει είναι να αποδείξει ο Λουτσέσκου αν είναι μάγκας. Να παρουσιάσει έναν διαφορετικό ΠΑΟΚ, επιπέδου ανάλογου των παικτών που έχει στη διάθεσή του. Ο Σαββίδης τα έχωσε, οι παίκτες έχουν καλό βιογραφικό, μένει να βρεθεί χημεία και να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Που δεν το κάνουν εδώ και πολύ καιρό. Είναι στο χέρι των παικτών για να το κάνουν, με τον πρώτο λόγο να ανήκει στον Λουτσέσκου. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ πάντως το περιμένει".

Πολλά ακούγονται για την παρουσία του Μίχελ, αλλά και για το μέλλον του στην ομάδα.

"Δεν μπορώ να ρίξω την κεντρική ευθύνη σε κανέναν. Όλοι έχουν ευθύνες και, φυσικά, ο Μίχελ έχει τις δικές τους. Ανέλαβε την ενίσχυση του ρόστερ και την εύρεση προπονητή, μετά από την αποχώρηση του Ίβιτς. Αλλά όπως συμβαίνει σε κάθε μαγαζί, τη βασική ευθύνη την έχει το αφεντικό".

Στο θέμα της παραχώρησης του Πέδρο Ενρίκε το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο ΠΑΟΚ θα γλιτώσει 500.000 ευρώ από το συμβόλαιό του. Πώς σχολιάζετε αυτή την προοπτική;

"Όταν μια ομάδα βρίσκεται στα 27 εκατ. ευρώ άνοιγμα και το αποδεκτό όριο είναι στα 30 εκατ,. ευρώ, άρα κινδυνεύει να μην έχει δικαίωμα μεταγραφών, είναι υποχρεωτικό να ξεφορτωθεί από το ρόστερ για να επιτύχει εξοικονόμηση χρήματος. Αρκεί το χρήμα που έρχεται να έχει μεγαλύτερη αξία από την ποδοσφαιρική αξία του παίκτη που φεύγει. Στην περίπτωση του Ενρίκε δεν είναι μεγάλο το ποσό. Αν όμως παίκτες όπως ο Λέοβατς, ο Σάκχοφ ή ο Τσίμιροτ πουληθούν για ένα εκατ. ευρώ, για παράδειγμα, θα είναι κέρδος".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags