Facebook Pixel Μεγάλες ατάκες Μαύρου για Μελισσανίδη, Αραούχο και "Αγια Σοφιά"
| 2017-09-07 13:29:00

Μεγάλες ατάκες Μαύρου για Μελισσανίδη, Αραούχο και "Αγια Σοφιά"

Μεγάλες ατάκες Μαύρου για Μελισσανίδη, Αραούχο και "Αγια Σοφιά"

Την πεποίθηση του ότι η ΑΕΚ θα γίνει ξανά μεγάλη, εκφράζοντας μεταξύ άλλων την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Δημήτρη Μελισσανίδη, εξέφρασε σε συνέντευξη του ο παλαίμαχος άσος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ήταν μεγάλη μου χαρά. Ένιωσα περηφάνια και συγκίνηση. Η αγάπη του κόσμου είναι τεράστια… Και για μένα προς αυτόν. Αισθάνομαι περήφανος, που κάτι προσέφερα σε αυτόν τον κόσμο και με θυμάται μετά από 30 χρόνια», είπε, αρχικά, σχολιάζοντας όσα συνέβησαν χθες (6/9), κατά την παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του.

Στη συνέχεια, τόνισε, για το τι πρέπει να προσέξουν οι νεαροί ποδοσφαιριστές: «Η αλαζονεία δεν κάνει καλό στον άνθρωπο. Είναι ένας ολισθηρός δρόμος, που σε πάει προς τα κάτω. Πνευματικά, πρέπει να κάνεις συνέχεια αυτοκριτική. Να αφήνεις στην άκρη τα εγκώμια και τον θαυμασμό. Η κορυφή δεν είναι ποτέ κάτω. Είναι ψηλά και ο δρόμος είναι δύσκολος».

Για το πώς αντιμετώπιζαν στην εποχή του το ποδόσφαιρο: «Εμείς θέλαμε να παίξουμε, να προσφέρουμε, να δώσουμε στον κόσμο χαρά. Και στους αντιπάλους φιλάθλους. Και να πούνε μετά ''ωραία περάσαμε σήμερα, είδαμε ωραίο ποδόσφαιρο για 1,5 ώρα''. Η συνταγή είναι μόνο αυτό: Να αγαπάμε το ποδόσφαιρο».

Για το γεγονός ότι παρέλειψε κάποια στενάχωρα πράγματα από την αυτοβιογραφία του:«Πράγματι, κάποιες στενάχωρες στιγμές δεν ήθελα να μπουν, αλλά μόνο κάποια εποικοδομητικά πράγματα. Δεν ήθελα να γράψω για τις κακίες… Ό,τι έγινε, έγινε. Δεν κρατάω κακία σε κανέναν».

Για τον Κώστα Γαλανόπουλο: «Τώρα ξεκινάει… Να είναι ταπεινός, να δουλεύει πολύ και κυρίως, να είναι ανικανοποίητος με τον εαυτό του! Κάθε Κυριακή να εμφανίζεται καλύτερος και να αγαπάει αυτό που κάνει. Αυτό είναι το μυστικό».

Για την έλλειψη επιθετικών στο ελληνικό ποδόσφαιρο και για το πώς μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση: «Υπάρχει, ξεκάθαρα, έλλειψη επιθετικών. Και η λύση είναι μία: Πρέπει να δείξουμε ενδιαφέρον στα μικρά παιδιά. Και έχω μία πρόταση. Να γυρίσει το πρωτάθλημα των εφήβων πριν τα ματς των μεγάλων! Αυτά για το γρασίδι, που θα επηρεάζεται, είναι αστείες δικαιολογίες. Τα παιδάκια ζυγίζουν 50-60 κιλά. Εγώ από τους εφήβους ξεκίνησα. Πόσοι άλλοι ξεκίνησαν έτσι! Αυτός ο θεσμός πρέπει να ξαναγυρίσει. Να πηγαίνει ο κόσμος δύο ώρες πριν και να έχει άμεση εκτίμηση του ταλέντου που υπάρχει στην ομάδα του».

Για το αν… ζηλεύει, που δεν παίζει σήμερα, όπου θα είχε τη δυνατότητα να κερδίσει μεγαλύτερα συμβόλαια: «Όχι, δεν το έχω σκεφτεί αυτό. Άλλωστε, είχα τρεις προτάσεις από το εξωτερικό. Από την Κόσμος, τη Νάπολι και τη Βερόνα. Προτίμησα, ωστόσο, την Ελλάδα και την ΑΕΚ. Τα λεφτά της Κόσμος, δε, ήταν τεράστια. ''Είσαι τρελός που δεν πας'' μου είχε πει ο Μπάρλος».

Για τον Σέρχιο Αραούχο: «Ο Αραούχο είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιστής και έχει δείξει τα στοιχεία του. Περιμένουμε με το ταλέντο που έχει να βοηθήσει να πάρει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα. Δεν μου αρέσει πολύ που παίζει αρκετά έξω από την περιοχή. Η μεγάλη περιοχή είναι εκεί που μπαίνουν τα γκολ, είναι πολύ επικίνδυνος μέσα στο κουτί και θέλω να τον βλέπω πιο πολύ εκεί. Είναι τεχνίτης, έχει καλά προσόντα, μπορεί να πασάρει… Του αρέσει βέβαια να βγαίνει στα πλάγια. Θα τον ήθελα πιο πολύ μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο Αραούχο όμως είναι ένας παίκτης που έχει τα προσόντα να γίνει ηγέτης. Τα γκολ δίνουν νίκες και τίτλους και ξέρει πολύ καλά να το κάνει. Θέλω να γίνει σημαία των οπαδών της ΑΕΚ»

Για τη δουλειά που… έριξε, προκειμένου να φτάσει στο επίπεδο που έφτασε: «Ήμουν ένα αδύνατο παιδάκι, μου έλειπε η δύναμη. Έπρεπε οπωσδήποτε κάτι να γίνει. Το '70 δεν υπήρχαν βάρη στο ποδόσφαιρο, αλλά… θηριώδεις σέντερ μπακ. Πώς να τους αντιμετωπίσω λοιπόν; Δούλεψα ένα καλοκαίρι, πρωί βράδυ, δεν πήγα πουθενά και έφτασα σε ένα επίπεδο, γιατί μου έδωσαν αυτοπεποίθηση. Είχα συνέχεια στο μυαλό μου να διορθώνω τις αδυναμίες μου. Θυμάμαι ένα ματς με τον Ολυμπιακό, όπου είχαμε νικήσει και το βράδυ, στην Εθνική, ο Σαργκάνης έρχεται και μου λέει ''ρε Θωμά, εγώ ήξερα μόνο το αριστερό σου πόδι''. ''Νίκο μου, πολλές ώρες προπόνηση με το δεξί. Πολλές ώρες'', του απάντησα».

Για την ΑΕΚ σήμερα: «Περιμένω και πιστεύω ότι η ΑΕΚ θα γίνει ξανά μεγάλη. Εμπιστεύομαι τον Μελισσανίδη, τα παιδιά, τις μεταγραφές, όλους. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να πάρει πρωτάθλημα, Κύπελλο και να κάνει καλή πορεία στην Ευρώπη».

Για το γήπεδο: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερο γεγονός. Έχει δώσει μεγάλους αγώνες ο Μελισσανίδης. Επειδή τον ξέρω, το γήπεδο ήταν το όνειρό του και θα δώσει τη μεγαλύτερη χαρά στον κόσμο. Εκεί μέσα, να ζήσουμε ξανά συγκλονιστικές στιγμές. Σίγουρα θα γίνει».

Τέλος, για τον Πανιώνιο: «Είναι ευλογημένη ομάδα ο Πανιώνιος, έχει βγάλει τεράστιους παίκτες. Τεράστια τα ονόματα. Μπράβο που παίζει με ελληνόπουλα, μακριά από τη λαίλαπα των ξένων παικτών. Ο Πανιώνιος ανήκει από την 1η ως την 5η θέση. Είναι μεγάλη ομάδα, με μεγάλη ιστορία. Είναι η ομάδα που με ανέδειξε. Που με δέχθηκε πίσω και έκλεισα εκεί την καριέρα μου. Είναι γραμμένη στην καρδιά μου και δεν θα σβήσει ποτέ».  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags