Facebook Pixel Ένας και μοναδικός Χιμένεθ - Αυτό που κατάφερε ο Ισπανός, δεν το έχει κάνει άλλος τεχνικός στη Superleague
| 2017-09-15 21:25:00

Ένας και μοναδικός Χιμένεθ - Αυτό που κατάφερε ο Ισπανός, δεν το έχει κάνει άλλος τεχνικός στη Superleague

Ένας και μοναδικός Χιμένεθ - Αυτό που κατάφερε ο Ισπανός, δεν το έχει κάνει άλλος τεχνικός στη Superleague

Ολα τούμπα ήρθαν στην Κροατία κι αν κάποιος βλέπει τα πράγματα να αλλάζουν, είναι ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος πέτυχε κάτι που κανείς άλλος συνάδελφός του έχει πετύχει στη Superleague.
 

Η νίκη της ΑΕΚ στη Ριέκα σφράγισε, ουσιαστικά, την (επιτυχημένη) επιστροφή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Τη χαρά που έφερε το διπλό στην Κροατία την είχε ανάγκη ο κόσμος, αλλά και ολόκληρος οργανισμός της Ένωσης. Είναι κοινότοπο και σίγουρα το έχετε διαβάσει πολλές φορές, αλλά έξι χρόνια απουσίας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ήταν πάρα πολλά.

Οι Ενωσίτες όλον αυτόν τον καιρό περίμεναν πως και πως να δούνε την ομάδα τους, με τη νοοτροπία, τη μαχητικότητα και την αποδοτικότητα που είχαν μάθει να τη βλέπουν στο παρελθόν. Οι ΑΕΚτζήδες έχουν τον δικό τους τρόπο με τον οποίο προσδιορίζουν, με μία φράση, όλα αυτά τα στοιχεία. Θέλουν την ομάδα τους «να παίζει σαν ΑΕΚ», κάτι που έγινε στην πρεμιέρα με τη Ριέκα.

Όπως είναι φυσικό στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο υπάρχει κλίμα ευφορίας, αλλά και ανακούφισης! Γιατί τα κέρδη από το τρίποντο είναι πολλά. Όχι μόνο βαθμολογικά και οικονομικά, αλλά και αγωνιστικά. Κέρδος και μάλιστα μεγάλο για την ΑΕΚ είναι ο Χιμένεθ.

Η Ένωση εμφανίστηκε σοβαρότερη και πιο συνεπέστατη από ποτέ, σε σχέση με τους έτερους, εν ελλάδι, αντιπάλους της, κάτι που φέρει την υπογραφή του Ισπανού τεχνικού. Η εικόνα της ομάδας το βράδυ της Πέμπτης ήταν μία μεγάλη δικαίωση για τον Μανόλο, αλλά και τον ίδιο, τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ δεν ένιωθε εξ αρχής την απόλυτη ασφάλεια με τον 53χρονο τεχνικό. Παρ'όλα αυτά, ήρε όποιες αμφιβολίες υπήρχαν, τον στήριξε και τώρα η ΑΕΚ δρέπει τους καρπούς αυτής της επιλογής.

Ο «τίγρης» ήταν για μία ακόμα φορά κοντά στην ομάδα (και) σε αυτό το ευρωπαϊκό ραντεβού. Ταξίδεψε στην Κροατία και μετά το τελικό σφύριγμα έπλεε σε πελάγης ευτυχίας με αυτά που είδε μέσα στο χορτάρι. Μάλιστα ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου αποθέωνε τόσο τους παίκτες όσο και τον Ισπανό, ο οποίος όχι μόνο έχει κερδίσει (πλέον) μεγάλο μερίδιο εμπιστοσύνης, αλλά και τις καλές σχέσεις που διατηρεί με τη διοίκηση της ομάδας, τις οποίες θα ζήλευαν οι εν ενεργεία στη Σούπερ Λιγκ συνάδελφοί του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags