Facebook Pixel Στάθηκε σε Πρίγιοβτς και Βιεϊρίνια ο Λουτσέσκου - Γιατί θυμήθηκε την γκέλα στη Ριζούπολη;
| 2017-09-16 21:55:00

Στάθηκε σε Πρίγιοβτς και Βιεϊρίνια ο Λουτσέσκου - Γιατί θυμήθηκε την γκέλα στη Ριζούπολη;

Στάθηκε σε Πρίγιοβτς και Βιεϊρίνια ο Λουτσέσκου - Γιατί θυμήθηκε την γκέλα στη Ριζούπολη;

Για τη νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό, για τον Βιεϊρίνια αλλά και για τις επιλογές του στο σημερινό παιχνίδι, μίλησε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου.
 

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Αξίζαμε απόλυτα τη νίκη, είχαμε όμως δύο διαφορετικά ημίχρονα. Το πρώτο ημίχρονο δεν κινούσαμε σωστά την μπάλα και δεν μπορούσαμε να βρούμε το σωστό χώρο. Δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε υπεραριθμία, αλλά είναι γεγονός ότι ο Παναιτωλικός είχε πολύ καλή αμυντική λειτουργία κι έχει μπροστά παίκτες με πολύ καλή ταχύτητα» σημείωσε αρχικά.

Πρόσθεσε ότι: «Το άλλο στοιχείο από το σημερινό ματς, είναι όσες φορές πήραμε μπαλιές μπροστά, δεν είχαμε σωστή αντίδραση και το σωστό τάιμινγκ με το κατάλληλο τελείωμα, ή δεν ήμασταν στο σωστό τάιμινγκ για να πάρουμε τη δεύτερη μπάλα. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικό, ο αντίπαλος κουράστηκε και με την είσοδο του Πέλκα άνοιξε το ματς. Μπήκε με μεγάλη αυτοπεποίθηση και είχε πολύ καλή συνεργασία με τον Ελ Καντουρί. Η ομάδα αύξησε την αυτοπεποίθηση της και το ρυθμό στην τελική πάσα. Χρησιμοποιώντας το χώρο στην πλάτη της άμυνας, ασκήσαμε πίεση στην άμυνα του Παναιτωλικού. Γενικά, ήταν ένα παιχνίδι που αξίζαμε τους τρεις πόντους και μας δίνει μία καλύτερη επόμενη ημέρα, για να δουλέψουμε. 'Όπως έχω ξαναπεί, ξέρω ότι βρισκόμαστε σε μία περίεργη στιγμή, ξέρω τι γίνεται και τέτοιου είδους νίκες μας δίνουν καλή ψυχολογία».

Σχετικά με την εικόνα της ομάδας στα δυο ημίχρονο: «Ακόμη κι αν δεν κάναμε ένα φανταστικό παιχνίδι στη Ριζούπολη, είχαμε 7 μεγάλες ευκαιρίες κι ένα γκολ θα έδινε διαφορετική πτυχή στον αγώνα. Τα παιχνίδια είναι πάντα διαφορετικά κι εξαρτώνται από τον αντίπαλο. Στο πρώτο ημίχρονο δεν πήραμε τόσο μεγάλες ευθύνες, είδαμε ότι ο αντίπαλος είχε συνοχή και πήγαινε αμέσως να πιέσει τον παίκτη με την μπάλα. Αλλά είχαμε την ταχύτητα ώστε να απειλήσουμε τον αντίπαλο. Υπήρχαν και κάποια εύκολα λάθη από τους παίκτες μου. Θα έπρεπε να έχουμε στο μυαλό μας να αντιδράσουμε, ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για τους μέσους και τους αμυντικούς μας. Ο Παναιτωλικός έχει πολύ γρήγορους παίκτες μπροστά. Εκτιμώ το σημερινό παιχνίδι, ξέρω ότι δεν είμαστε στο επιθυμητό επίπεδο ταχύτητας κι έντασης, αλλά θα έρθει κι αυτό. Χρειάζεται χρόνος».

Για την είσοδο του Βιεϊρίνια στο γήπεδο: «Ο Πέλκας πήγε πάρα πολύ καλά, όπως είπα, έχοντας μία πολύ καλή συνεννόηση με τον Ελ Καντουρί. Αλλά πραγματικά ο Αντελίνο είναι κάτι το απίστευτο, αλλά όχι με αυτό που μπορεί να δώσει μόνο αγωνιστικά. Με την προσωπικότητα την οποία έχει, κυρίως. Χρειαζόμαστε τέτοιες προσωπικότητες και θεωρώ ότι θα βοηθήσει κι άλλους παίκτες να δείξουν την προσωπικότητα τους. Δεν μιλάω μόνο για το σημερινό παιχνίδι, αλλά και για τις προπονήσεις. Καταλαβαίνει πότε πρέπει να επιστρέψει και το περίμενε πως και πως».

Σχετικά με τον Πρίγιοβιτς: «Είναι μία περίεργη κατάσταση. Ο Πρίγιοβιτς βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Είπα ξανά ότι σε ένα μήνα όλα θα είναι διαφορετικά. Αυτό θα έρθει μέσα από τις προπονήσεις. Έχει από πίσω του έναν παίκτη-κλειδί όπως ο Έλ Καντουρί και θα βρεθούν μέσα από τα παιχνίδια. Υπάρχει και ο Κάτσε, ο οποίος δεν έπαιξε πέρυσι, ωστόσο λόγω της κατάστασης του και του πως είναι τώρα, είναι εδώ. Και για τον Πρίγιοβιτς, δεν είναι εύκολο να νιώθει στο 100% όσον αφορά στην ενέργεια, έχει παίξει σε όλα τα παιχνίδια και δεν μπόρεσα να δουλέψω μαζί του στη διακοπή. Σκόραρε σήμερα όμως, αυτό είναι το σημαντικό, μας έδωσε τρεις βαθμούς. Όταν ένας παίκτης αισθάνεται καλύτερα, μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα για την ομάδα. Στο πρώτο παιχνίδι με την Έστερσουντ, είχε καλή παρουσία, αλλά μετά ήρθαν συνεχόμενα ματς. Είναι ένας μεγάλος παίκτης. Όταν ξεκινάς να φτιάξεις ένα γκρουπ και υπάρχει αυτή η ανάγκη για νίκες, ο καθένας αντιδρά διαφορετικά κι έτσι χρειάζεται έμπειρους παίκτες πού θα ξέρουν πως να συμπεριφερθούν. Ο Πρίγιοβιτς έβαλε ένα πολύ σημαντικό γκολ σήμερα».

Σχετικά με τις αλλαγές που έχει κάνει στο κέντρο: «Πρέπει να πρώτα να δω ποιος είναι στην καλύτερη κατάσταση και δεύτερον πρέπει να βρω χημεία ανάμεσα τους. Το τρίτο που σκέφτομαι, είναι οι παίκτες που ήρθαν στο τέλος, μας δίνουν πάρα πολύ μεγάλη ποιότητα, αλλά για να το κάνουν αυτό, θα πρέπει να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Για αυτό θα πρέπει να τους προστατέψω και να παίξουν αυτοί που είναι στην καλύτερη κατάσταση. Ο Κάνιας για παράδειγμα, ήρθε από έναν τραυματισμό, τον είδα να προετοιμάζεται αυτή την περίοδο μαζί μου, αλλά προέρχεται από ένα διάστημα 3-4 βδομάδων χωρίς προπονήσεις. Είδα ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο, ταχύτητα. Πριν τη διακοπή, δεν έβλεπα τόσο καλά τον Τσίμιροτ. Όταν επέστρεψε από την Εθνική, ήταν διαφορετικός, ανανεωμένος και σήμερα μας έδωσε πάρα πολλά πράγματα, ήταν ίσως από τους κορυφαίους».

Ερωτηθείς για το αν σχεδίαζε να παίξει με δύο φορ στο τέλος του αγώνα: «Επιτρέψτε μου να μην απαντήσω σε αυτό. Ήθελα από τον Κουλούρη αυτή την επιθετικότητα και την φρεσκάδα, να μπει έτσι μέσα στην περιοχή. Τον χρησιμοποίησα για να σταματήσει αυτές τις μεγάλες μπαλιές στο τέλος στην ανάπτυξη του αντιπάλου και τα πήγε πάρα πολύ καλά, δίνοντας φρεσκάδα μπροστά».

Για το αν έμεινε ικανοποιημένος: «Όπως είστε ικανοποιημένοι προφανώς σήμερα εσείς για τη νίκη, είμαι κι εγώ. Στο προηγούμενο ματς αυτό που μας έλειψε, ήταν ένα γκολ. Αυτή την περίοδο τα παιχνίδια είναι έτσι, ίσως υπάρχει μία έλλειψη ταχύτητας. Αλλά είχαμε 7 ευκαιρίες, χρειαζόμασταν μία για να βάλουμε ένα γκολ. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο ακόμη και στο μεγαλύτερο επίπεδο. Μας έλειψε αυτό, γιατί φτάσαμε πολλές φορές κοντά με διαφορετικούς παίκτες. Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε ισορροπία, να έχουμε συνοχή και να έχουμε ευκαιρίες να σκοράρουμε και να προσεγγίσουμε το παιχνίδι διαφορετικά».

Για το μήνυμα προς τον κόσμο: «Το μόνο που θα πω, είναι ότι θα είναι περήφανοι για εμάς».

Σχετικά με το αν υπολογίζει τον Μακ για την κορυφή της επίθεσης: «Θα μπορούσε να βοηθήσει, αλλά ανάλογα με το παιχνίδι πάντα. Δεν πιστεύω ότι στο σημερινό παιχνίδι και σε τέτοιου είδους παιχνίδια μπορεί να παίξει μπροστά, αλλά στα εκτός έδρας παιχνίδια ενδεχομένως να δώσει λύση».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags