Facebook Pixel «Βοήθεια Μαρινάκη σε ΠΑΟ - Ενήμερος ο Πατέρας»!
| 2017-09-19 15:15:00

«Βοήθεια Μαρινάκη σε ΠΑΟ - Ενήμερος ο Πατέρας»!

του Κώστα Γκόντζου
«Βοήθεια Μαρινάκη σε ΠΑΟ - Ενήμερος ο Πατέρας»!

Ο Νίκος Καραγιαννίδης αναλύει στο Sportdog.gr την επόμενη ημέρα του «τριφυλλιού».

Την άποψη ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως και οι Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Μελισσανίδης, πρέπει να βοηθήσουν για να σωθεί ο Παναθηναϊκός, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πρωταθλήματος και τεράστιο μέγεθος για τα ελληνικά δεδομένα, εξέφρασε με δηλώσεις μέσω του sportdog.gr ο Νίκος Καραγιαννίδης.

Ο ιστορικός διευθυντής της εφημερίδας Φίλαθλος περιέγραψε την κατάσταση που βιώνουν οι Πράσινοι, αλλά και τις εισηγήσεις που δέχεται από τους συμβούλους του ο Γιάννης Αλαφούζος για να οδηγήσει σε πτώχευση την ΠΑΕ.

Ακόμα, σχολίασε το ενδεχόμενο επιστροφής της οικογένειας Βαρδινογιάννη στην ομάδα, αλλά και τον τρόπο που λειτουργεί ο Νικόλας Πατέρας αυτό το διάστημα αναφορικά με τον Παναθηναϊκό.

«Αυτή τη στιγμή είναι αξιολύπητος ο Αλαφούζος. Κανένας από την πιάτσα δεν θα ήθελε να είναι στη θέση του, κανένας από τα μεγάλα κεφάλια όπως ο Μαρινάκης, ο Σαββίδης, ο Μελισσανίδης. Όσο και να του έχουν μια αντιπάθεια, όσο και να έχουν απόσταση μαζί του, γιατί θεωρούν ότι είναι άνθρωπος που δύσκολα μπορεί να συνεννοηθεί μαζί του κάποιος, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται είναι δραματική. Κι εδώ μιλάμε για κάποιον που εδώ και 30 χρόνια παίζει μπάλα στη σέντρα της δημόσιας ζωής (οικογενειακά ήταν δυνατοί μέσω της ναυτιλίας, αλλά ο ίδιος έγινε ισχυρός όταν αγόρασε τον ΣΚΑΪ).

Το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ που είχε αγοράσει ο πατέρας του από τον Κοσκωτά, ήταν πολύ μπροστά από όλους και σάρωνε. Ο Αλαφούζος τους είχε μια χόρτα όλους τότε. Έγινε πολύ δυνατός από την κόντρα του με τον Μητσοτάκη. Αλλά αυτή τη στιγμή ο άνθρωπος βρίσκεται σε υπαρξιακή τραγικότητα. Η κατάσταση τον σπρώχνει να σηκωθεί και να φύγει, γιατί δεν μπορεί να πληρώνει ένα άδειο κουτί. Δεν πιάνουν τόπο τα λεφτά και η ομάδα δεν βοηθιέται. Οι υποχρεώσεις τον στραγγαλλίζουν και δεν υπάρχει μέλλον», ήταν το αρχικό σχόλιο του Νίκου Καραγιαννίδη στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για το τι μπορεί να αλλάξει στο μέλλον στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Μόνο δια της εθελουσίας εξόδου θα μπορούσε να υπάρξει λύση για τον Αλαφούζο, αλλά εδώ υπάρχει ένα... αγγούρι! Οι νόμοι έχουν αλλάξει και δεν υπάρχει αυτό που έγινε με την ΑΕΚ το 2004 και γλίτωσε 100 εκατ. ευρώ, με το άρθρο 44. Γιατί αν δεν είχε γίνει αυτό, δεν θα είχε αναλάβει ο Ντέμης Νικολαΐδης τότε. Άσχετα αν μετά πτώχευσαν ξανά την ομάδα. Αυτή είναι η ιστορία με τον Παναθηναϊκό. Από την άλλη πλευρά όμως υπάρχει ο κύριος Γιαννακόπουλος. Δεν είναι κατάσταση αυτή στον Παναθηναϊκό, όμως. Το Κράτος σήμερα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα δικά του προβλήματα, θα αντιμετωπίσει των εταιρειών; Έβγαλε φωτογραφίες ο Τσίπρας να κοιτάζει τα σχέδια για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, αλλά εδώ υπάρχει η ωμή πραγματικότητα. Δηλαδή; Να σου ζητάνε χρήματα εκείνοι τους χρωστάς. Εδώ υπογράφουν ρύθμιση χρεών και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δόσεις».

«Xρεωκοπία προτείνουν στον Αλαφούζο»

Κύριε Νίκο, έχετε πληροφορίες για την επόμενη μέρα του συλλόγου; Τι μπορεί να ξημερώσει στον Παναθηναϊκό;

«Οι έγκυρες πληροφορίες και οι υπεύθυνες, γιατί δεν επιτρέπεται λόγω των κρίσιμων στιγμών που βιώνει ο Παναθηναικός να λέμε πράγματα που δεν ισχύουν, είναι ότι οι συνεργάτες του κυρίου Αλαφούζου ξεκάθαρα του προτείνουν ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη χρεωκοπία. Την πτώχευση της εταιρείας, κι αυτό είναι κάτι που το υπογράφω. Μιλάμε για την εταιρεία, όχι για τον σύλλογο. Η πτώχευση όμως φέρνει ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Όταν μιλάμε για Παναθηναϊκό μιλάμε πρώτα για τον Αλαφούζο, τον μεγαλομέτοχο. Ο μεγαλομέτοχος θα μπορέσει να παραμείνει στον χρεοκωπημένο Παναθηναϊκό έστω και για μία ώρα; Γιατί ακόμα κι αν φύγει, δεν σημαίνει ότι γλίτωσε. Θα τον κυνηγάνε τα χρέη. Η εταιρεία είναι του Ιωάννη Αλαφούζου. Αυτή είναι η κατάσταση και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού».

«Έχει υποχρεώση ο Μαρινάκης να βοηθήσει»

Tι θα μπορούσε να συμβεί για να αλλάξει η κατάσταση στην ομάδα;

«Έχει υποχρέωση ο κύριος Μαρινάκης και μιλάω πολύ σοβαρά, να αντιμετωπίσει την πιθανή απώλεια του Παναθηναϊκού από το πρωτάθλημα, να βοηθήσει για να σωθεί ο Παναθηναϊκός. Όπως είναι υποχρεώση και του Σαββίδη και του Μελισσανίδη. Οι εταιρείες ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν ανάγκη την εταιρεία Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα εξ ορισμού είναι συντεχνιακή κατάσταση και αν συνεχίσουν να το ρίχνουν στα σκατά, δεν έχει μέλλον. Πρέπει να το δούνε ως επιχειρηματίες και όχι ως οπαδοί. Από αυτή την άποψη λοιπόν έχουν υποχρεώση να βοηθήσουν το πρωτάθλημα και το πρωτάθλημα έχει ανάγκη τον Παναθηναϊκό. Είναι τεράστιο μέγεθος για τα ελληνικά δεδομένα ο Παναθηναϊκός».

«Αυτή είναι μία λυση»

Περίμενετε να υπάρξει εξέλιξη τέτοιου επιπέδου;

«Έχουν ευθύνη ο Μαρινάκης, ο Σαββίδης και ο Μελισσανίδης που πέφτει ο Παναθηναϊκός. Εδώ δεν μιλάμε για τον Κομπότη και τον Παπαθανασάκη, αλλά για μεγάλα οικονομικά ονόματα. Μεγάλα τζάκια της οικονομικής ζωής του τόπου. Ο Μελισσανίδης, για παράδειγμα, είναι μεγιστάνας. Έχει 20 λιμάνια δικά του σε ολόκληρο τον κόσμο και 70 παπόρια. Είναι Νο1 στο είδος του. Πρέπει λοιπόν να βρεθούν μεταξύ τους και να ρυθμίσουν πώς μπορεί να τους πουλήσει κανένα παπόρι ο Αλαφούζος και να φέρει στα ίσια τον Παναθηναϊκό. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο Αλαφούζος έχει παραγγείλει παπόρια στην Κίνα. Ας του πούνε, λοιπόν, ο Μελισσανίδης, ο Σαββίδης και ο Μαρινάκης πώς θα σωθεί ο Παναθηναϊκός, δηλαδή το ίδιο το πρωτάθλημα. Πόσα παπόρια έχεις, κύριε Αλαφούζο; Πούλησε μας δύο - τρία για να τα πάρουμε και να μείνει ζωντανός ο Παναθηναϊκός. Και να φωνάξουνε τη Βουλή του Παναθηναϊκού, τη Γερουσία του, τους χουλιγκάνους της ομάδας δηλαδή που το παίζουνε εξουσία και να τους πουν "Βάλτε μπροστά έναν δικό σας, εμείς σας εξασφαλίσαμε ότι ο Παναθηναϊκός για πέντε χρόνια θα είναι σωστός οικονομικά"».

«Δεν μπαίνει ακόμα ο Πατέρας»

Σήμερα υπήρξε τοποθέτηση του Γιώργου Βαρδινογιάννη περί μη εμπλοκής της οικογένειας στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ κατά καιρούς κυκλοφορούν κι άλλα ονόματα στο ρεπορτάζ, όπως εκείνο του Νικόλα Πατέρα. Τι βλέπετε εσείς;

«Δεν χρειάζεται να βγει και να το πει ο Γιώργος Βαρδινογιάννης. Η οικογένεια δεν θέλει να έχει καμία σχέση με την αλητεία του ποδοσφαίρου. Ο Πατέρας από την άλλη είναι στο φρούριό του, στο κάστρο του στη Βασιλής Σοφίας και παρακολουθεί από το πρώι μέχρι το βράδυ τα δρώμενα και τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό και γνωρίζει τα πάντα. Από εκεί και πέρα, δεν είναι ηλίθιος να επιστρέψει τώρα που ο Παναθηναϊκός είναι ηφαίστειο και βγάζει λάβα που καίει. Όποιος πάει τώρα στον Παναθηναϊκό είναι τελειωμένος, θα φθαρεί. Πώς πηγαίνουμε κάτω από το ντουζ για να δροσιστούμε το καλοκαίρι; Έτσι τώρα στον Παναθηναϊκό βγάζει λάβα που καίει, δεν δροσίζει το ντουζ. Ο Πατέρας λοιπόν δεν είναι έτοιμος για να επιστρέψει, αλλά παρακολουθεί τι γίνεται με σηκωμένες τις κεραίες».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags