Facebook Pixel Παραλίγο να δει… Αστεράκια, αλλά τον έσωσε ο Εμενίκε! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-09-19 22:21:00

Παραλίγο να δει… Αστεράκια, αλλά τον έσωσε ο Εμενίκε! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Κώστα Γκόντζου
Παραλίγο να δει… Αστεράκια, αλλά τον έσωσε ο Εμενίκε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε ξανά από τον μαχητικό Αστέρα, όμως ο Νιγηριανός φορ τον λύτρωσε (2-1) με δυο γκολ (71’ πέναλτι και  78’). Γκολάρα του Τσουκαλά για τους Αρκάδες.

Με νίκη μπήκε ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι Ερυθρόλευκοι δυσκολεύτηκαν πολύ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και χρειάστηκαν ένα πέναλτι (71') κι ένα εξαιρετικό πλασέ (78') του Εμενίκε για να πάρουν τους 3 βαθμούς. Για τους Αρκάδες μείωσε ο Τσουκαλάς με υπέροχη «λόμπα» στο 85'.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Εμάνουελ Εμενίκε! Ο Νιγηριανός ήταν από την αρχή της αναμέτρησης μέσα σε κάθε καλή φάση του Ολυμπιακού όντας ο πιο δραστήριος παίκτης της ομάδας του. Μάλιστα συνδύασε την καλή του εμφάνιση με δυο γκολ, το ένα με πέναλτι και το άλλο με πανέμορφο πλασέ σε τετ α τετ.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Ολυμπιακό ο Μπέσνικ Χάσι. Ο Προτό έκανε ντεπούτο κάτω από τα δοκάρια, όπως κι ο Σισέ που έπαιξε ως στόπερ με τον Νικολάου στο πλευρό του. Δεξιά στην άμυνα ήταν ο Ελαμπντελαουί και αριστερά ο Κούτρης. Στον άξονα ντεμπούτο έκανε και ο Ταχτσίδης που έκανε δίδυμο με τον Ζντιέλαρ. Μπροστά τους έπαιξε ο Φορτούνης (αρχηγός), δεξιά ο Πάρντο, αριστερά ο Ανδρούτσος και στην κορυφή της επίθεσης ο Εμενίκε.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Χάσι άλλαξε το σύστημα σε 3-5-2 βάζοντας τον Μάρτινς αντί του Ελαμπντελοαυί. Ο Ζντιέλαρ έγινε στόπερ και ο Ανδρούτσος ανέλαβε όλη τη δεξιά πλευρά ως μπακ-χαφ. Ο Πάρντο πήγε στην επίθεση δίπλα στον Εμενίκε και ο Φορτούνης ήταν πίσω τους ως «δεκάρι». Ο Πάρντο δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στον ρόλο αυτό κι έτσι λίγο αργότερα τη θέση του πήρε ο Μπεν. Ο Αφρικανός έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην αναμέτρηση, κερδίζοντας το πέναλτι με το οποίο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε.

Με 3-5-2 παρέταξε τον Αστέρα ο Σάββας Παντελίδης. Τερματοφύλακας ο Αθανασιάδης, με τριάδα αμυντικών τους Πασαλίδη, Ζουμά και Τριανταφυλλόπουλο. Τη δεξιά πλευρά κάλυψε ο Κώτσιρας και την αριστερή ο Κυριακόπουλος. Στο κέντρο έπαιξαν οι Τσουκαλάς, Μουνάφο και Τσιλιανίδης, πίσω από το επιθετικό δίδυμο των Δουβίκα και Στανισάβλιεβιτς.

Οι αλλαγές του Παντελίδη έγιναν με στόχο η ομάδα του να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν, κάτι που κατάφερνε με επιτυχία μια χαρά μέχρι τη φάση του πέναλτι στο 70’.

Η ΦΑΣΗ: Το πέναλτι που κέρδισε ο Μπεν στο 70’. Ο Αφρικανός έβαλε πολύ ωραία το σώμα του του μπροστά από τον Ζουμά, ο οποίος τον έσπρωξε. Ο Εμενίκε ευστόχησε και ο Ολυμπιακός, που δυσκολευόταν να ανοίξει την άμυνα του Αστέρα, βρήκε τη λύση ανοίγοντας το σκορ.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Καλή η διαιτησία του Νεοφυτιάδη από τον σύνδεσμο Κορινθίας. Σωστά δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του Εμενίκε σε δυο περιπτώσεις (47’, 67’) και εξίσου σωστά καταλόγισε την εσχάτη των ποινών σε σπρώξιμο του Ζουμά στον Μπεν στο 70’.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του, αλλά πήρε τη νίκη που χρειαζόταν μετά από τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» τον πιο επικίνδυνο αντίπαλό του κι έγινε αυτόματα το μεγάλο φαβορί για να πάρει την 1η θέση του ομίλου. Ο Αστέρας γνώρισε μια ήττα… εντός προγράμματος, όμως μπορεί να χαμογελά για την εικόνα του κόντρα σε μια καλύτερη ομάδα τόσο στο αποψινό ματς όσο και στο προηγούμενο πριν από τρεις μέρες για το πρωτάθλημα.

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

 

 

 

 

 

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Προτό, Ελαμπντελαουί (46’ Μαρτίνς), Σισέ, Νικολάου, Κούτρης, Ταχτσίδης, Ζντιέλαρ, Πάρντο (60’ Μπεν), Φορτούνης, Ανδρούτσος (74’ Μίλιτς), Εμενίκε.

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Ζουμά (79’ Ιγκλέσιας), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης (63’ Κουμαντέι), Στανισάβλιεβιτς (59’ Γκοντό ), Δουβίκας.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags