Facebook Pixel «Ο ΠΑΟ έχει τον καλύτερο παίκτη στην Ελλάδα»!
| 2017-09-21 15:00:00

«Ο ΠΑΟ έχει τον καλύτερο παίκτη στην Ελλάδα»!

του Γιώργου Κτενά
«Ο ΠΑΟ έχει τον καλύτερο παίκτη στην Ελλάδα»!

Ο Αλ. Κούγιας στο sportdog.gr για το χθεσινό ματς, τον Ουζουνίδη, τον Πατέρα κ.ά.

Την άποψη ότι ο Τσάβες είναι μεγάλος σέντερ φορ και σε λίγο καιρό θα είναι ο καλύτερος επιθετικός στην Ελλάδα, εξέφρασε με δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Αλέξης Κούγιας.

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ, που χθες αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο του Κυπέλλου στη Λεωφόρο, αναφέρθηκε ακόμα στο ατυχές περιστατικό του Μπόζοβιτς με τον Λουτσιάνο, αλλά και στον τραυματισμό του Βραζιλιάνου άσου.

Ακόμα, μίλησε για τις διοικητικές εξελίξεις του Παναθηναϊκού, αλλά και στη διαιτησία του χθεσινού αγώνα. 

«Δεν περιμέναμε να διαλύσουμε τον Παναθηναϊκό, έστω κι αν έχει προβλήματα. Όμως γνωρίζαμε ότι μπορούσαμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Κι αυτό φάνηκε από τον τρόπο που παίξαμε, με δύο επιθετικούς και με έναν νεαρό παίκτη που για πρώτη φορά είχε τη φανέλα βασικού και είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα που υπάρχουν στην ομάδα, ξεκουράζοντας κάποιους βασικούς ποδοσφαιριστές μας. Η εικόνα της ομάδας ήταν αυτή που περιμένουμε φέτος, δηλαδή όπου αγωνίζεται να το κάνει για τη νίκη. Και όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι θα μπορούσαμε στα τελευταία λεπτά του αγώνα, αν είχε αποβληθεί ο Μολέδο, να κάνουμε τη ζωή δύσκολη του Παναθηναϊκού.

Αλλά ήταν ένα παιχνίδι Κυπέλλου και, συγκεντρωτικά, ήταν περισσότερα εκείνα που κερδίσαμε παρά εκείνα που χάσαμε. Έχουμε ένα βουνό μπροστά μας στο αγωνιστικό πρόγραμμα, με τον Πανιώνιο εκτός, τον ΠΑΟΚ εντός και τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας και ήδη έχουμε ανέβει έναν Γολγοθά. Αλλά έχουμε δύο βαθμούς που πέρσι δεν τους είχαμε, αν και εναντίον του Αστέρα Τρίπολης θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει ενώ είμαι βέβαιος ότι θα είχαμε κερδίσει και τον Ατρόμητο, αν στα τελευταία 20 λεπτά δεν παίζαμε με 9 παίκτες. Εναντίον του Παναθηναϊκού δεν αξίζαμε διαφορά δύο γκολ, θα μπορούσσμε να πάρουμε κάτι καλύτερο και, γιατί όχι, ακόμα και ένα θετικό αποτέλεσμα», είπε αρχικά μέσω του sportdog.gr ο Αλέξης Κούγιας και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τη διαιτησία στη χθεσινή αναμέτρηση:

«Πρόεδρος στον ΠΑΟ ο... Ουζουνίδης»

«Εκείνο που με έχει προβληματίσει πολύ είναι όσα είδα με τη συμπεριφορά των διαιτητών. Με διαφορετικό σκεπτικό έδειχναν τις κίτρινες κάρτες σε εμάς και με διαφορετικό σκεπτικό δεν έδειχναν κίτρινες κάρτες στους παίκτες του Παναθηναϊκού για περισσότερο επικίνδυνα χτυπήματα. Με στεναχώρησε, επίσης, γιατί ο διαιτητής Ζαχαριάδης δεν χρειαζόταν τη βοήθεια του Αλεξέα για να αποβάλει τον Μολέδο. Η μπάλα είχε εξαφανιστεί από τον αγωνιστικό χώρο και ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού έδωσε μια μεγαλοπρεπέστατη κλωτσιά στην ποδοκνημική, που θα μπορούσε από το να του σακατέψει τον τένοντα μέχρι και να του προκαλέσει σοβαρό μυικό τραυματισμό. Ο Ζαχαριάδης και ο Αλεξέας ήταν κοντά και όχι μόνο δεν έδωσαν τίποτα, αλλά έδειξαν κίτρινη κάρτα στον παίκτη μας που διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός.

Με προβλημάτισε επίσης το γεγονός ότι σε στημένη φάση ο Ρέντζας δέχτηκε την μπάλα στα πλευρά, κατέρρευσε, και οι παίκτες του Παναθηναϊκού συνέχισαν το παιχνίδι. Προς τιμήν του ο Ουζουνίδης ζήτησε συγνώμη για το θέμα και καλό θα ήταν να πιάσει κάποιος τους νεοφερμένους παίκτες στον Παναθηναϊκό και να τους μιλήσει για το μέγεθος της ομάδας. Με βάση το μέγεθος της ομάδας θα έπρεπε και η συμπεριφορά τους να ήταν διαφορετική. Δεν είδαμε καμιά αντίδραση από τον επίσημο Παναθηναϊκό γι' αυτό το θέμα, αλλά ευτυχώς που υπάρχει στον σύλλογο και ο Ουζουνίδης. Έχω πει ξανά ότι αυτό το παιδί εκτός από προπονητής και τεχνικός διευθυντής, λειτουργεί και ως πρόεδρος στον Παναθηναϊκό».

«Ο καλύτερος στην Ελλάδα»

Υπήρξε κάποιος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού που να ξεχωρίσατε για την παρουσία του;

«Ο Τσάβες δείχνει κάθε μέρα και καλύτερα στοιχεία. Είναι μεγάλος σέντερ φορ και σε λίγο θα είναι ο καλύτερος επιθετικός στην Ελλάδα. Καταπληκτική επιλογή, δεν υπάρχουν αριστεροπόδαροι επιθετικοί σε αυτό το επίπεδο. Είναι μεγάλη μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό ο Τσάβες. Από εκεί και ύστερα πλην του Γιόχανσον που δείχνει καλά στοιχεία, τουλάχιστον για την ώρα δεν έχω δει κάποιον που να μπορεί να κάνει τη διαφορά. Εξαιρετικός για όσα κοστίζει είναι και ο Μόλινς».

«Το σμπαράλιασε όταν περπάτησε»

Θέλετε να κάνετε ένα σχόλιο για το περιστατικό του Μπόζοβιτς με τον Λουτσιάνο, μετά από τον τραυματισμό του τελευταίου;

«Το παρεξήγησε ο Μπόζοβιτς, γιατί είδε τον Λουτσιάνο τραυματία στο καροτσάκι και έπειτα τον είδε κάτω από αυτό, να περπατάει. Μίλησα μαζί του, ο Μπόζοβιτς θεώρησε ότι ο Λουτσιάνο το έκανε για τα προσχήματα, είναι παίκτης με 7 νταμπλ στην καριέρα του 53 συμμετοχές στην εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου. Απλώς δεν είχε πιστέψει ότι είναι τραυματίας ο Λουτσιάνο όταν τον είδε να περπατάει. Αυτό όμως δείχνει και τη λάθος εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου του Παναθηναϊκού, που τον άφησαν να σηκωθεί και να περπατήσει. Θα κοστίσει δύο μήνες περισσότερους εκτός γτηπέδων στον Λουτσιάνο αυτό που έγινε χθες. Έχω κάνει δύο επεμβάσεις χιαστών όταν ήμουν ποδοσφαιριστής και γνωρίζω πολύ καλά. Αν υπήρχε κάτι γερό, με αυτή την ενέργεια το σμπαράλιασε».

«Δεν είχα χάσει αγώνα του Παναθηναϊκού»

Ενδιαφέρον στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού αυτό το διάστημα έχουν οι διοικητικές εξελίξεις. Το αναφέρω γιατί είναι γνωστό πως είχατε σχέση με τον Παναθηναϊκό κατά το παρελθόν.

«Δεν έκρυψα ποτέ ότι μέχρι το 1989 δεν είχα χάσει ποτέ αγώνα του Παναθηναϊκού. Υπάρχει περιστατικό τη δεκαετία του 1960, που είχα πάει με μηχανάκι από την Αθήνα στον Βόλο, για να δω έναν αγώνα του Παναθηναϊκού με τον τοπικό Ολυμπιακό Βόλου (0-4). Ήμουν ένθερμος οπαδός του Παναθηναϊκού, μέχρι που η παλιά μου ομάδα, ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, μου χτύπησε την πόρτα για να αναλάβω αναπληρωτής πρόεδρος μαζί με τον Πέτρο Θοεδωρίδη. Μαζί στηρίξαμε τον Ηρακλή για 11 χρόνια, μέχρι που οι οργανωμένοι οπαδοί άρχισαν τις πορείες γιατί είχε εμφανιστεί ο Μπατατούδης στον ΠΑΟΚ και έβαζε λεφτά που τα έτρωγαν με το τσουβάλι τα λαμόγια, είχε εμφανιστεί ο Κοντομηνάς στον Άρη που του τα έτρωγαν με το τσουβάλι τα λαμόγια και το ίδιο ήθελαν και τα λαμόγια του Ηρακλή. Εμένα δεν με ενδιέφερε, αλλά ο Π. Θεοδωρίδης είχε λυγίσει. Ήθελαν να υπάρχουν στην ομάδα άσχετοι με το ποδόσφαιρο για να τους τρώνε τα λεφτά, κι επειδή εμείς δεν ήμασταν τέτοιοι, ξεσηκώθηκαν και έκαναν πορείες κ.λπ. Πουλήσαμε, τότε στον Μυτιληναίο, τα λαμόγια βρέθηκαν στην ομάδα, οι Ηρακλάρες, όπως υπάρχουν και Παναθηναϊκές, Ολυμπιακάρες κ.λπ., και τελικά είδατε πού κατάντησε ο Ηρακλής.

Από το 1989 και μετά, επειδή ο Γιώργος Βαρδινογιάννης ήταν ο μοναδικός που αντέδρασε από τις 18 ομάδες του πρωταθλήματος στην προοπτική να γινόμουν αθλητικός δικαστής (οι υπόλοιποι 17 ομόφωνα ζήτησαν να γίνω αθλητικός δικαστής, λόγω του ήθους και των γνώσεών μου), προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν γίνεται να είναι αθλητικός δικαστής κάποιος που υπερασπίστηκε τον δολοφόνο δύο αστυνομικών. Κάποια υπόθεση που είχα αναλάβει εκείνο το διάστημα. Από τότε και μετά δεν ξαναπάτησα στον Παναθηναϊκό».

«Μεγάλο έγκλημα από Πατέρα-Βγενόπουλο»

Πώς σχολιάζετε τις διοικητικές εξελίξεις του Παναθηναϊκού αυτό το διάστημα;

«Το μεγάλο έγκλημα στον Παναθηναϊκό έγινε από τον Πατέρα και τον αείμνηστο Βγενόπουλο. Οι οποίοι ήταν τότε πίσω τους οργανωμένους, όπως κατά την κρίση μου είναι και τώρα ο Πατέρας, και άρχισαν να βρίζουν την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Με αποτέλεσμα οι ευεργέτες του Παναθηναϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου να σηκωθούν και να φύγουν. Από τότε και μετά και με τη δήθεν πολυμετοχικότητα, που στην πραγματικότητα τα λεφτά τα είχαν βάλει οι Βαρδινογιάννηδες και οι Γιαννακόπουλοι και τα είχε διαχειριστεί ο Πατέρας, εκτοξεύτηκαν τα χρέη, ήρθε και η κρίση και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται εδώ που βρίσκεται σήμερα. Και κατά την άποψή μου θα βρίσκεται για πολλά χρόνια ακόμα, γιατί αυτή τη στιγμή ούτε στην Ελλάδα αλλά ούτε και στο εξωτερικό βρίσκεται άνθρωπος που να μπορεί να διαχειριστεί χρέη 80 εκατ. ευρώ (γιατί πιστεύω απόλυτα τα στοιχεία που ανέφερε στην δήλωσή του ο Γιαννακόπουλος). Μια ομάδα που δεν έχει γήπεδο άρα δεν μπορεί να έχει έσοδα, μια ομάδα χωρίς προπονητικό κέντρο για να μπορεί να βγάλει νέους παίκτες και, τέλος, μια ομάδα που κουμάντο σε αυτή κάνουν οι οργανωμένοι. Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός σήμερα».

Είστε αισιόδοξος ότι μπορεί να αλλάξει κάτι στο άμεσο μέλλον;

«Δεν μου αρέσει να μιλάω για άλλη ομάδα πλην της ΑΕΛ, αλλά δεν υπάρχει σωτηρία για καμία ομάδα παγκοσμίως όταν δεν υπάρχει ένας ισχυρός ιδιοκτήτης και, τελικά, μια μικρή μειοψηφία οργανωμένων οπαδών (γιατί ο Παναθηναϊκός έχει εκατομμύρια οπαδούς) να κάνει κουμάντο ενώ είναι άσχετοι με το ποδόσφαιρο. Πρόκειται για 5-6 αφεντικά και κάτι πιτσιρίκια που δημιουργούν αυτή την ατμόσφαιρα. Μόνο ένας ισχυρός ιδιοκτήτης, που θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους, τους οργανωμένους στην εξέδρα και τον προπονητή να είναι μόνο προπονητής, κι εκείνος ως ιδιοκτήτης θα είναι συνεπής οικονομικά αλλά και γνώστης του πώς στήνεται μια ποδοσφαιρική ομάδα. Διαφορετικά διοικείται μια ναυτιλιακή εταιρεία, διαφορετικά ένας τηλεοπτικός σταθμός και διαφορετικά μια ποδοσφαιρική ομάδα».

Η άποψή σας για τον Γιάννη Αλαφούζο ποια είναι;

«Ο Αλαφούζος είναι καθαρός άνθρωπος, έχει αρχές και αξίες, έχει καλές προθέσεις για το ποδόσφαιρο, όμως, είναι παντελώς άσχετος από ποδόσφαιρο. Κι έκανε το λάθος να νομίσει ότι μέσα από την εκπομπή Δίκη στον ΣΚΑΪ μπορούσε να διοικήσει τον Παναθηναϊκό. Πιστεύω ότι τώρα έχει καταλάβει ότι έκανε λάθος».


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags