Facebook Pixel Τι είχε πει ο Τάκης Γκώνιας στο sportdog για την ανάπτυξη και τον Ντούνη
| 2017-10-05 22:25:00

H γκάφα, η στήριξη του Μανόλο, το build up και ο Τάκης Γκώνιας! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
H γκάφα, η στήριξη του Μανόλο, το build up και ο Τάκης Γκώνιας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ιστορία της Καλλιθέας την εποχή που έπαιζε ποδόσφαιρο επιπέδου... Τσάμπιονς Λιγκ και ο Ντούνης της ΑΕΚ υπερασπιζόταν τα δοκάρια της.

Η γκάφα του Παναγιώτη Ντούνη από την οποία προήλθε η ισοφάριση της Παναχαϊκής στο 81' φέρνει στο μυαλό μία ιδιαίτερη ιστορία. Όπως σας ενημέρωσε το sportdog.gr, ο Παναγιώτης Ντούνης που αντικατέστησε τον Παναγιώτη Τσιντώτα, έκανε λάθος πάσα στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Κυνηγόπουλο, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα. Ευτυχώς για τον νεαρό τερματοφύλακα, το 2-2 παρέμεινε μόνο για τέσσερα λεπτά, αφού ο Κλωναρίδης έδωσε τη νίκη στους «κιτρινόμαυρους».

Ο Χιμένεθ σημείωσε την γκάφα του γκολκίπερ του στη συνέντευξη Τύπου, αλλά τον στήριξε. «...Μου αρέσει να είναι τολμηρός, πήγε να βγάλει την ομάδα μας από πίσω και εγώ συμφωνώ απολύτως με αυτό, μου αρέσει. Έχει ποιότητα με την μπάλα στα πόδια, του ζητώ, να παίζει από πίσω», είπε μεταξύ άλλων ο Ισπανός για τον Ντούνη, ο οποίος είχε παίξει ξανά όπως του είχε ζητησει ο προπονητής της ΑΕΚ και με αρκετή επιτυχία.

Ήταν τη σεζόν 2016-2017, όταν η Καλλιθέα είχε ακόμα τον Τάκη Γκώνια στον πάγκο! Εκείνη την εποχή οι περισσότεροι είχαν σταθεί στις δηλώσεις του νυν προπονητή του Εργοτέλη, ότι η ομάδα του παίζει ποδόσφαιρο επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Λίγοι όμως κατάφεραν να μπούνε στην ουσία των τοποθετήσεων, για τις οποίες ο Γκώνιας εννοούσε, πως κάτι καλό χτιζόταν στο Ελ Πάσο, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αφού όπως πολλοί προπονητές δεν είχε την απαραίτητη πίστωση χρόνου, μετά από ατυχή αποτελέσματα.

Στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, η ομάδα των νοτίων προαστίων είχε επικρατήσει 1-0 των Περιστεριωτών σε μία αναμέτρηση που οι γηπεδούχοι έδειξαν αυτό που ήθελε να κάνει ο προπονητής τους. Δηλαδή τη σωστή ανάπτυξη από πίσω. Το build up όπως λέγεται αγγλιστί στην ποδοσφαιρική διάλεκτο.

Ο Γκώνιας είχε τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στον νεαρό τερματοφύλακα που πολλές φορές το παιχνίδι της Καλλιθέας ξεκινούσε από τα πόδια του! Ακόμα και αν οι αντίπαλοι επιθετικοί ασκουσαν τρομερό πρέσινγκ στα καρέ του, για να του αποσπάσουν τη μπάλα. Ο Γκώνιας σε μία συζήτηση που είχαμε κάνει πριν μερικούς μήνες είχε τονίσει, αυτό που είπε την Πέμπτη ο Χιμένεθ, ότι ο Ντούνης είναι πολύ καλός με τη μπάλα στα πόδια και είχε δουλέψει το build up μαζί με όλη την ομάδα. Εξάλλου η ανάπτυξη είναι ομαδική δουλειά όχι ατομική.

Ωστόσο μετά την αποπομπή του από την Καλλιθέα, ο 20χρονος γκολκίπερ που αγωνιζόταν τότε ως δανεικός από την ΑΕΚ δεν έπαιξε ξανά. Μόνο 5 παιχνίδια πρόλαβε. Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να πάρετε μία γεύση από το build up να ξεκινά από τον τερματοφύλακα. Το σίγουρο είναι, ότι ο Ντούνης πλέον πρέπει να είναι σταθερότερος και πιο υποψιασμένος.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags