Facebook Pixel Sportdog.gr | Τίμησαν τα «αετόπουλα» στα Τέμπη, απόντος Ιβάν Σαββίδη
| 2017-10-08 13:41:00

Τίμησαν τα «αετόπουλα» στα Τέμπη, απόντος Ιβάν Σαββίδη

Sportdog Team
Τίμησαν τα «αετόπουλα» στα Τέμπη, απόντος Ιβάν Σαββίδη

Τελέστηκε και φέτος το μνημόσυνο στη μνήμη των έξι οπαδών του ΠΑΟΚ που έχασαν τη ζωή τους πριν 18 χρόνια στα Τέμπη.

Παρουσία σύσσωμου του ποδοσφαιρικού τμήματος (εκτός φυσικά των ποδοσφαιριστών που έχουν διεθνείς υποχρεώσεις) και αρκετών φιλάθλων τελέστηκε και φέτος το ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη των έξι αδικοχαμένων οπαδών του ΠΑΟΚ που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη στις 4 Οκτωβρίου 1999 επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη μετά από ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΠΑΟΚ.

Το μνημόσυνο τελέστηκε στο μνημείο που έχει στηθεί παραπλεύρως της Εθνικής οδού στο σημείο του δυστυχήματος και το κλίμα, όπως είναι φυσικό, ήταν έντονα συγκινησιακά φορτισμένο.

Υπήρξε ολιγόωρη αναμονή για το ενδεχόμενο της άφιξης του Ιβάν Σαββίδη, ωστόσο, κάτι τέτοιο, τελικώς, δεν συνέβη και το μνημόσυνο τελέστηκε χωρίς την παρουσία του μεγαλομετόχου της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

Στο μήνυμά του, ο ιερέας που χοροστάτησε στάθηκε στην ανάγκη η Πολιτεία να τιμήσει τους έξι αδικοχαμένους νέους δίνοντας το όνομά τους, όπως έκανε και με τα υπόλοιπα θύματα που έχασαν τη ζωή τους από αυτοκινητιστικά δυστυχήματα στα Τέμπη.

«Τα παιδιά δεν θα τα ξεχάσουμε ποτέ! Είναι χρέος της Πολιτείας να δώσει στη σήραγγα που περνάει δίπλα απο το μνημείο το όνομα των παιδιών αυτών. Είναι μεγάλη μας επιθυμία και θα κάνουμε ο,τι μπορούμε», σημείωσε από την πλευρά του ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος, ενώ ο ιερέας που έκανε το τρισάγιο πρόσθεσε: «Το Υπουργείο  έπρεπε να σκεφτεί το αίμα των φίλων του ΠΑΟΚ. Μετά απο 18 χρόνια οι μάνες κλαίνε ακόμη τα παιδιά τους. Ένα τμήμα της νέας εθνικής οδού πρέπει να πάρει την ονομασία τους. Θα πρέπει η Πολιτεία να ζητήσει και μια συγγνώμη».

Εκτός των ποδοσφαιριστών, το «παρών» στο μνημόσυνο έδωσαν οι Ράζβαν Λουτσέσκου με το επιτελείο του, Παντελής Κωνσταντινίδης, Λούμπος Μίχελ από πλευράς ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ παρευρέθηκαν επίσης και οι Δημοκράτης Παπαδόπουλος, Άρης Καρακούσης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags