Facebook Pixel Sportdog.gr | Πάει Μουντιάλ η Ελλαδάρα! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-10-10 23:32:00

Πάει Μουντιάλ η Ελλαδάρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Χατζή
Πάει Μουντιάλ η Ελλαδάρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Εθνική έφερε σε πέρας την αποστολή και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μουντιάλ. Νίκη 4-0 επί του Γιβραλτάρ και... φύγαμε για Ρωσία!

Όπως αναμενόταν, η Ελλάδα μπήκε για να βρει το γρήγορο γκολ που θα έδιωχνε το όποιο άγχος. Ευκαιρίες πάντως δεν κάναμε στο ξεκίνημα, παρότι είχαμε κάποια ανεβάσματα με καλές προϋποθέσεσεις, όπως δύο κάθετες του Ταχτσίδη για τον Μήτρογλου. Η πρώτη φάση ήρθε στο 15` με τον Σταφυλίδη να αστοχεί από πλεονεκτική θέση με το κεφάλι, όπως έκανε και με σουτ στο 17`. Η Ελλάδα έβρισκε χώρους, ο Λάζαρος είχε μπει κεφάτος, αλλά ουσία μηδέν. 

M' αυτά και μ` αυτά, ο «γόρδιος δεσμός» λύθηκε στο 31`. Ο Ζέκα σέντραρε από δεξιά και ο Τοροσίδης με κεφαλιά... δυναμίτη έκανε το 1-0, διώχνοντας το άγχος! O «Μητρογκόλ» στο 37` είχε μια ωραία κεφαλιά, αλλά στο 42` σπατάλησε μια καλή ευκαιρία, με το ημίχρονο να λήγει υπέρ μας.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο μέρος, με την Εθνική να ψάχνει το γρήγορο γκολ, το οποίο τελικά ήρθε στο 61`. Φορτούνης και Μάνταλος συνδυάστηκαν θαυμάσια με τελικό αποδέκτη τον Μήτρογλου που πλάσαρε εύστοχα για το 2-0, σφραγίζοντας νίκη και... πρόκριση. Τρία λεπτά μετά ο «Τόρο» από σκόρερ έγινε δημιουργός φτιάχνοντας το 3-0 για τον «Μητρογκόλ»! Στο 69` ο φορ της Μαρσέιγ με μια υπέροχη φάση δεν μπόρεσε να κάνει το χατ-τρικ, την ώρα που λίγο μετά έπεφτε ξύλο στις εξέδρες... Ο Σκίμπε έβαλε τον Τζιόλη στόπερ (!), ενώ έπαιξαν και οι Μανιάτης και Γιαννιώτας, με τον τελευταίο να κάνει το 4-0 με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι από την πανέμορφη σέντρα του Σταφυλίδη. Ο παίκτης της Βαγιαδολίδ στο 82` είχε ευκαιρία και για το 5-0, με το ματς να λήγει τελικά 4-0.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Κώστας Μήτρογλου είναι αναντικατάστατος στην Εθνική και το απέδειξε και με τα δύο γκολ που πέτυχε απόψε, ενώ θα μπορούσε να κάνει και χατ-τρικ. 

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μίκαελ Σκίμπε παρέταξε την Ελλάδα με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης, με τους Παπασταθόπουλο και Κυριάκο Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας, τον Τοροσίδη δεξιά και τον Σταφυλίδη αριστερά. Ζέκα και Ταχτσίδης ήταν τα αμυντικά χαφ, ο Φορτούνης οργανωτής, δεξιά ο Λάζαρος, αριστερά ο Μάνταλος και φορ ο Μήτρογλου.

Στο 68` ο Σκίμπε έβαλε Τζιόλη για... στόπερ και Μανιάτη (πήγε δεξιά) αντί των Παπασταθόπουλου και Τοροσίδη. Στο 73` ο Γιαννιώτας πήρε τη θέση του Λάζαρου στα δεξιά. 

Το Γιβραλτάρ κατέβηκε με 4-4-2. Ο Ιμπραΐμ ήταν κάτω από τα γκολπόστ, Τσιπολίνα και Μπαρνέτ στο κέντρο της άμυνας, δεξιά ο Γκαρσία και αριστερά ο Ολιβέιρα. Αμυντικά χαφ ήταν οι Γουόκερ και Μπάρντον, δεξιά ο Ερνάντες, αριστερά ο Πονς και στην επίθεση οι Κούμπερς και Λόπες.

Ο Γουντ στο 62` έβαλε τον Γιόμε στη θέση του Λόπες και στο 72` μπήκε ο Γκούιλινς αντί του Πονς.

Η ΦΑΣΗ: Το τρίλεπτο 61`-63` όπου ο «Μητρογκόλ» με τα δύο γκολ καθάρισε μια και καλή την μπουγάδα. Αξιοσημείωτο εκτός αγωνιστικού χώρου το ξύλο που έπεσε στις εξέδρες μετά το 3-0... ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ...: O Γκιόργκι Κρουασβίλι ήταν άψογος, σε ένα εύκολο ματς άλλωστε, όπως και οι βοηθοί του που «έπιασαν» και τις οριακές φάσεις, αφού μόλις ένα οφσάιντ τους ξέφυγε στο 4-0. 

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η Εθνική ήθελε τη νίκη και την πήρε τελικά και με άνεση, αφού μόλις άνοιξε το σκορ όλα τελείωσαν ουσιαστικά.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ...: Το μοναδικό ζητούμενο ήταν το πότε θα άνοιγε το σκορ η «γαλανόλευκη». Μόλις έγινε αυτό, έφυγε το άγχος και μετά ήταν όλα πιο εύκολα, με τον Μήτρογλου να κάνει τη δουλειά του. 

ΠΑΤΑ ΤΟ:  Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα εδώ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags