Facebook Pixel Sportdog.gr | «Μεγάλο ταλέντο παίρνει ο Ολυμπιακός - Αυτό το παιδί μπορεί να κάνει καριέρα στο εξωτερικό»
| 2017-10-12 15:05:00

«Μεγάλο ταλέντο παίρνει ο Ολυμπιακός - Αυτό το παιδί μπορεί να κάνει καριέρα στο εξωτερικό»

του Γιώργου Κτενά
«Μεγάλο ταλέντο παίρνει ο Ολυμπιακός - Αυτό το παιδί μπορεί να κάνει καριέρα στο εξωτερικό»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Νέων, Γιάννης Γκούμας, μιλάει στο sportdog.gr για την επένδυση που ετοιμάζουν οι Ερυθρόλευκοι.

Ο 17χρονος χαφ της Ξάνθης, Δημήτρης Μελιόπουλος, βρίσκεται στη λίστα του Ολυμπιακού σύμφωνα με το ρεπορτάζ και το sportdog.gr επικοινώνησε με τον Γιάννη Γκούμα, τον πλέον κατάλληλο προπονητή να μιλήσει για τον παίκτη.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Νέων, που έχει σταθερά στις κλήσεις του τον νεαρό παίκτη, μας μίλησε για την αξία του, αλλά και για τα στοιχεία του που τον κάνουν να ξεχωρίζει μέσα στο γήπεδο.

Μάλιστα, σχολίασε ότι μπορεί να κάνει καριέρα στον Ολυμπιακό αλλά ακόμα και σε ευρωπαϊκή ομάδα, αρκεί να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά για να αναδείξει το ταλέντο του.

«Πρόκειται για ένα πολύ ταλαντούχο παιδί, που έχει όλα τα προσόντα να αναδειχθεί σε έναν πολύ καλό παίκτη. Το ταλέντο υπάρχει, αρκεί να συνεχίσει να δουλεύει με τον ίδιο τρόπο και με την ίδια ένταση. Τότε το μέλλον θα του ανήκει. Μπορεί να αγωνιστεί ως 6άρι και 8άρι, αλλά και στη θέση του στόπερ. Αλλά για εμένα, επειδή έχει απίστευτα τρεξίματα, θεωρώ ότι η καλύτερη θέση για εκείνον είναι στον χώρο του κέντρου», σχολίασε αρχικά στο sportdog.gr ο προπονητής της Εθνική ομάδας Νέων, Γιάννης Γκούμας, και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Είναι γεννημένος το 2000 και, όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του, χρειαζεται καθοδήγηση. Όλα πλέον είναι στα χέρια του. Χρειάζεται πολλή δουλειά, αλλά θεωρώ ότι έχει όλα τα φόντα για να κάνει μεγάλη καριέρα».

 Μπορεί να σταθεί στο επίπεδο του Ολυμπιακού, που φαίνεται ότι έχει δείξει ενδιαφέρον για την περίπτωσή του;

«Έχει όλα τα προσόντα για να το κάνει, αλλά πρέπει να συνεχίσει τη δουλειά και μέσα από αυτή τη διαδικασία να δείξει το ταλέντο του. Χρειάζεται τακτική καθοδήγηση, αλλά αν τον πάρει ο Ολυμπιακός όπως ακούγεται, μπορεί να σε λίγα χρόνια να παίζει βασικός. Θεωρώ ότι μπορεί να κάνει καριέρα τόσο στην Ελλάδα όσο και, αργότερα, στο εξωτερικό».

Ποια είναι τα στοιχεία του που τον κάνουν να ξεχωρίζει και τι πρέπει να προσέξει στην καριέρα του;

«Έχει ατελείωτα τρεξίματα. Στον χώρο του κέντρου καταπίνει πολλά χιλιόμετρα, ξέρει μπάλα, έχει τακτική και μπορεί να πατάει στην αντίπαλη περιοχή. Μπορεί να σκοράρει κιόλας. Είναι καλός και με το κεφάλι. Τώρα όσον αφορά το τι πρέπει να προσέξει, και σε αυτόν όπως και σε όλα τα νέα παιδιά, δεν πρέπει να φουσκώνουμε τα μυαλά τους και να έχουμε από εκείνα αμέσως υψηλές απαιτήσεις. Πρέπει να είναι προσγειωμένος, γιατί έχει τα προσόντα για να τα καταφέρει».

Υπάρχουν άλλοι ποδοσφαιριστές στην Εθνική Νέων που θα μπορούσαμε να προσέξουμε;

«Στην Εθνική ομάδα Νέων δεν είναι μόνο ο Μελιόπουλος που με ρωτήσατε, αλλά και πολλοί άλλοι καλοί ποδοσφαιριστές. Αξιόλογα παιδιά, που περιμένω κι εκείνα μέσα στο επόμενο διάστημα να γίνουν ευρέως γνωστά».  
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags