Facebook Pixel «Aυτός είναι ο διάδοχος του Βλαχοδήμου στον Παναθηναϊκό»
| 2017-10-14 11:33:00

«Aυτός είναι ο διάδοχος του Βλαχοδήμου - Έμπειρος, έξυπνος και από τους πιο γρήγορους»

του Γιώργου Κτενά
«Aυτός είναι ο διάδοχος του Βλαχοδήμου - Έμπειρος, έξυπνος και από τους πιο γρήγορους»

Ο Αντώνης Μανίκας μιλάει στο sportdog.gr για τον επόμενο βασικό γκολκίπερ του Παναθηναϊκού - Τι λέει για Καπίνο, Ρέι και Ανέστη.

Ως έναν από τους γρηγορότερους τερματοφύλακες στο πρωτάθλημα, έξυπνο και με εμπειρία για να παίξει βασικός στον Παναθηναϊκό, μετά την αποχώρηση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, χαρακτήρισε τον Σωκράτη Διούδη μέσω του sportdog.gr ο Αντώνης Μανίκας.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και νυν επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του Πανιωνίου, που είχε συνεργαστεί με τον Σωκράτη Διούδη στους «κυανέρυθρους», σχολίασε ακόμα ότι ο 24χρονος τερματοφύλακας δουλεύει πολύ στην προπόνηση και καλύπτει με την ταχύτητά του το γεγονός ότι δεν έχει μεγάλο όγκο. Ανέφερε ότι έχει μεγαλύτερη εμπειρία από τον Οδυσσεέα Βλαχοδήμο, αλλά και ότι οι δύο τερματοφύλακες έχουν κοινά θετικά και αρνητικά στοιχεία.

Ακόμα, μίλησε για τον Ροντρίγκο Ρέι και το γεγονός ότι δεν έχει πιάσει το ταβάνι του στον ΠΑΟΚ, για τον Στέφανο Καπίνο που θα έχει ξανά ευκαιρία στον Ολυμπιακό, αλλά και για τον Γιάννη Ανέστη που κάθε χρόνο θα γίνεται και καλύτερος.

«Ο Σωκράτης είναι πολύ ταλαντούχος τερματοφύλακας που δουλεύει πολύ και του αρέσει αυτό που κάνει. Για εμένα είναι από τους γρηγορότερους τερματοφύλακες αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα. Νομίζω ότι δεν θα έχει πρόβλημα να πάρει τη θέση του βασικού σε ομάδα που βρίσκεται στο επίπεδο του Παναθηναϊκού. Θα ταιριάξει κατευθείαν στη βασική 11άδα, γιατί έχει μεγαλύτερη εμπειρία από τον Βλαχοδήμο. Τερματοφύλακας, άλλωστε, γίνεσαι μέσα από τα λάθη σου, είναι σίγουρο ότι ο νέος τερματοφύλακας κάνει λάθη. Αλλά καλός γίνεται εκείνος που δεν τα επαναλαμβάνει», σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog.gr ο Αντώνης Μανίκας και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τον πρώην τερματοφύλακα του Άρη:

«Είναι ικανός και γρήγορος, πιστεύω ότι η γρηγοράδα του είναι χρησιμότερη από τον όγκο που δεν διαθέτει. Δεν είναι εύσωμος, αλλά αντισταθμίζει αυτό το γεγονός με την γρήγοράδα του. Είναι γρήγορος στα πόδια, την κίνηση, τη σκέψη. Είναι έξυπνος, έχει εμπειρία. Μοιάζει με τον Βλαχοδήμο στον σωματότυπο, ενώ έχουν και κοινά στοιχεία. Τόσο θετικά όσο και αρνητικά. Είναι και οι δύο, άλλωστε, πολύ ταλαντούχοι».

Ποια είναι η άποψή σας για τον Βλαχοδήμο και την πορεία της καριέρας του;

«Άρπαξε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, δικαιώνοντας όλους εκείνους που του την έδωσαν. Πιστεύω ότι με τα χρόνια θα εξελίσσεται και θα γίνεται όλο και καλύτερος. Παράλληλα, έφερε μια σπουδαία συμφωνία για την ομάδα του».

Πώς βλέπετε τον Καπίνο και όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα; Αλλά και πώς κρίνεται την παρουσία του Προτό;

«Ειδικά τον Καπίνο θεωρώ ότι δεν τον βοήθησε η κατάσταση της ομάδας. Η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ολυμπιακός, τον συμπαρέσυρε. Θεωρώ ότι έχει πολλά προσόντα, τα οποία δεν του επέτρεψαν οι συγκυρίες να τα δείξει. Είναι κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι σίγουρο ότι θα έχει ξανά τις ευκαιρίες του. Όσον αφορά τον Προτό, είναι φανερό ότι πρόκειται για έναν πεπειραμένο τερματοφύλακα, ο οποίος αξιοποιεί τις εμπειρίες που διαθέτει».

Ποια είναι η άποψή που έχετε για τον Ροντρίγκο Ρέι του ΠΑΟΚ;

«Μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα από όσα έχει προσφέρει μέχρι τώρα. Είναι τερματοφύλακας με περγαμηνές από την Αργεντινή και θεωρώ ότι η απόδοσή του στην Ελλάδα δεν έχει πιάσει ακόμα ταβάνι. Τον περιμένω καλύτερο στη συνέχεια. Ήμουν στην Αργεντινή πριν από ένα διάστημα και στη χώρα κυριαρχεί η άποψη ότι ο Ρέι είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας. Γενικά στην Αργεντινή διαθέτουν πολύ καλούς τερματοφύλακες».

Για τον Ανέστη, της ΑΕΚ, η άποψή σας;

«Τον Ανέστη τον γνωρίζω καλά, τον είχαμε στον Πανιώνιο, από εμάς ξεκίνησε. Δουλεύει πολύ και είναι χαμηλών τόνων παιδί, με πάρα πολύ καλά σωματικά προσόντα. Πιστεύω ότι χρόνο με τον χρόνο θα γίνεται όλο και καλύτερος».

Κλείνοντας, πείτε μας δύο λόγια για τον Πανιώνιο και τη φετινή προσπάθεια, με την υπόσχεση ότι θα επανέλθουμε με συνέντευξη που θα αφορά αποκλειστικά τα θέματα του συλλόγου.

«Νομίζω ότι και φέτος η ομάδα πηγαίνει πολύ καλά ποδοσφαιρικά, τόσο ως απόδοση όσο και ως παρουσία. Μπορώ να πω όμως ότι μέχρι στιγμής μας αδικούν οι βαθμοί που έχουμε συλλέξει, αλλά είμαστε αισόδοξοι για το μέλλον».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags