Facebook Pixel Sportdog.gr | «Έφτασε η ώρα για τον ΠΑΟΚ - Ο στόχος του Σαββίδη είναι να...»
| 2017-10-16 17:25:00

«Έφτασε η ώρα για τον ΠΑΟΚ - Ο στόχος του Σαββίδη είναι να...»

του Γιώργου Κτενά
«Έφτασε η ώρα για τον ΠΑΟΚ - Ο στόχος του Σαββίδη είναι να...»

Μεγάλη συνέντευξη του Αντώνη Τσακαλέα στο sportdog.gr.

Την άποψη ότι έχει φτάσει η ώρα για να δώσει ο ΠΑΟΚ τη μεγάλη απάντηση, στο ντέρμπι εναντίον του Ολυμπιακού στο Φάληρο, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο sportdog.gr ο Αντώνης Τσακαλέας.

Ο δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ του Δικέφαλου αναφέρθηκε ακόμα στην πρωτιά του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, αλλά και παιχνίδι των Πειραιωτών εναντίον της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου.

Παράλληλα, σχολίασε την απόδοση των Βιεϊρίνια, Πρίγιοβιτς, Μακ, Σαμπράνο, Μαουρίτσιο και Ελ Καντουρί, ενώ μας μίλησε και για τη νέα Τούμπα και τον μεγάλο στόχο του Ιβάν Σαββίδη που είναι  Δικεφάλος να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Βάσει προγράμματος στον ΠΑΟΚ υπολόγιζαν να βρίσκονται σε αυτή τη θέση, αυτό το διάστημα. Μπορεί όλοι να έχουν απώλειες, τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Ολυμπιακός ή η ΑΕΚ, αλλά από τη στιγμή που σε θεωρητική βάση ο Δικέφαλος είχε το ευκολότερο πρόγραμμα, ήταν το επιθυμητό και εφικτό να βρεθεί σε θέση ισχύος απέναντι στον Ολυμπιακό αυτό το διάστημα. Το φετινό όμως είναι το πρωτάθλημα του "αν". Αν ο ΠΑΟΚ είχε πάρει έστω το ένα από τα τρία εκτός έδρας παιχνίδια, αν ο Ολυμπιακός είχε κρατήσει το προβάδισμά του από την ΑΕΚ, αν η ΑΕΚ δεν είχε χάσει από τον Αστέρα Τρίπολης, αν, αν, αν. Θεωρώ ότι δεν είναι απίθανο ανά δύο αγωνιστικές να έχουμε αλλαγές στην κορυφή», ήταν το αρχικό σχόλιο του καλού συναδέλφου στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που υπάρχει τώρα στο πρόγραμμα του ΠΑΟΚ:

«Ο Ολυμπιακός ξέρει ότι δεν τον παίρνει αυτό το διάστημα. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να φανεί αν ο Ολυμπιακός μπορεί να βγάλει στο γήπεδο το στοιχείο που είχε τα περασμένα χρόνια. Δηλαδή τα παιχνίδια που θέλει, να βρίσκει τον τρόπο για να τα πάρει. Για τον ΠΑΟΚ υπάρχουν καλές συνθήκες, αλλά ο Ολυμπιακός πηγαίνει στη Βαρκελώνη για να μην φορτωθεί αρνητικά. Αντιλαμβάνονται όλοι στον Ολυμπιακό ότι για να μπορέσει να πάρει αποτέλεσμα εναντίον της Μπαρτσελόνα, θα πρέπει να παίξει για 90 λεπτά στο 110%. Είναι και θέμα διαχείρισης του προπονητή, όσον αφορά το πώς θα δομήσει τις δύο 11άδες (με Μπαρτσελόνα και ΠΑΟΚ). Είμαι σίγουρος ότι μέχρι απόψε το βράδυ, ο Τάκης Λεμονής θα έχει βγάλει στο μυαλό του τις 11άδες για τα δύο ματς. Ή έστω ένα προσχέδιό τους. Γιατί αυτός είναι ο προπονητής και ο προπονητής είναι πάνω από όλα διαχειριστής».

Πώς περιμένεις το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο;

«Είναι η ώρα για τη μεγάλη απάντηση του ΠΑΟΚ. Δεν έχει σημασία μόνο το παιχνίδι, αλλά και πώς θα διαχειριστεί το αποτέλεσμά του. Δεν θα πάρει το πρωτάθλημα με νίκη στο Καραϊσκάκη, ούτε θα τεθεί εκτός μάχης αν χάσει. Αυτό είναι που πρέπει να ξέρουν από πριν στον ΠΑΟΚ, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να πάει χαλαρός και άνετος στο ντέρμπι. Είναι το πρώτο ντέρμπι, η πρώτη ευκαιρία για να τον πάρουν στα σοβαρά και οι υπόλοιποι».

Το ζήτημα με τα εκτός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟΚ, ειδικά εκείνα που τα δίνει στην Αθήνα, πώς το σχολιάζεις ενόψει του ντέρμπι;

«Ο ΠΑΟΚ είχε ένα σερί εκτός έδρας νικών, όταν άρχισε το 2017, με 6 διαδοχικά "διπλά", αλλά δεν το θυμάται κανείς, αποτελεί μακρινή ανάμνηση. Ο Λουτσέσκου το γνωρίζει, βέβαια, γιατί έστω και ως προπονητής της Ξάνθης το έχει ζήσει. Πολλοί θεωρούν ότι ο ΠΑΟΚ διεκδικεί το πρωτάθλημα, πολλοί πιστεύουν ότι έχει καλές μονάδες, αλλά δεν έχει δώσει ακόμα ένα παιχνίδι που να είναι τέτοιος ο βαθμός δυσκολίας του, ώστε το αποτέλεσμα να έχει μεγαλύτερη αξία για τον ΠΑΟΚ».

Ο Πρίγιοβιτς είναι «ζεστός» αυτό το διάστημα, αλλά τα στατιστικά του θυμίζουν ΠΑΟΚ: Από τα 17 γκολ που έχει πετύχει, τα 15 είναι στην Τούμπα.

«Ο ΠΑΟΚ αρχίζει να παίζει για τον Πρίγιοβιτς. Μια ομάδα που έχει αρκετούς δημιουργούς, όπως είναι ο Μακ, ο Βιεϊρίνια, ο Μάτος, ο Ελ Καντουρί, ο Πέλκας, ο Μαουρίτσιο. Αποτελεί σημείο αναφοράς το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ αρχίζει να παίζει για τον επιθετικό του, καθώς ο Πρίγιοβιτς είναι φορ που στο ελληνικό πρωτάθλημα σκοράρει 1 γκολ κάθε 3 ευκαιρίες. Στο παιχνίδι εναντίον του Ολυμπιακού είναι ευκαιρία για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να μεταφέρουν εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ της Τούμπας. Τόσο από την άποψη της εμφάνισης, της αυτοποεποίθησης, όσο και σε επίπεδο Πρίγιοβιτς».

Πες μου δύο λόγια για τα νέα πρόσωπα της 11άδας του ΠΑΟΚ: Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο, Σαμπράνο, Ελ Καντουρί, Μακ;

«Από τον Ελ Καντουρί λείπει η τελική πάσα, που θα τον κάνει να φανεί και στα στατιστικά. Ο Σαμπράνο έχει αρχίσει "ομαλά", γιατί ήταν ζητούμενο το πώς θα μπει στην 11άδα. Δεδομένα περιμένει περισσότερα από τον Μακ και τον Βιεϊρίνια ο ΠΑΟΚ. Δεν είναι τυχαίο, βέβαια, ειδικά για τον Βιεϊρίνια, ότι είχαν απουσία λόγω τραυματισμού και αυτό είναι φανερό. Ακόμα "ψάχνονται" και οι δύο. Ψάχνουν τα πατήματά τους, να "κουμπώσουν" στην 11άδα. Εναντίον της Λαμίας έκαναν πειστική εμφάνιση».

Τέλος, θέλω να κάνεις ένα σχόλιο για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, που είναι έργο με προοπτική για τον σύλλογο, αλλά και ευρύτερα για τα μεγάλα ποσά που έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει για λογαριασμό του Δικέφαλου ο Σαββίδης.

«Πρόκειται για χρήματα εκ των οποίων δεν έχει λάβει πίσω ούτε το 1/4 όλα αυτά τα χρόνια. Ο Σαββίδης έχει βάλει στο μυαλό του να δει τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο του ποδοσφαίρου και αυτός αυτός είναι ο χώρος που δίνει έσοδα. Για να το καταφέρει αυτό, χρειάζεται να βάζει συνεχώς το χέρι στην τσέπη. Η προοπτική της νέας Τούμπας έχει ανοίξει την όρεξη σε πολλούς, το άκουσμα αυτής της προοπτικής χαροποίησε άπαντες στον ΠΑΟΚ και η πρώτη σκέψη όλων είναι να πορευτεί ο ΠΑΟΚ και ο Ιβαν Σαββίδης με σχέδιο, έχοτας δει όλοι τον Παναθηναϊκό να μένει σε μακέτες και την ΑΕΚ να ταλαιπωρείται για 15 χρόνια από τη στιγμή που γκρέμισε το δικό της γήπεδο. Η πρώτη σκέψη όλων, λοιπόν, είναι ότι αν θέλουν να πειράξουν 1 τ.μ. τσιμέντου στην Τούμπα, θα πρέπει να είναι απόλυτα βέβαιοι ότι  την επόμενη μέρα ξεκινάνε οι εργασίες για την ανέγερση του νέου γηπέδου». 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags