Facebook Pixel Sportdog.gr | «Έτσι θα τους φτιάξει ο Λεμονής - Τι τρομερό έκανε στο Ρέντη ο Βαλβέρδε»
Ποδόσφαιρο
| 2017-10-18 13:20:00

«Έτσι θα τους φτιάξει ο Λεμονής - Τι τρομερό έκανε στο Ρέντη ο Βαλβέρδε»

του Γιώργου Κτενά
«Έτσι θα τους φτιάξει ο Λεμονής - Τι τρομερό έκανε στο Ρέντη ο Βαλβέρδε»

Το... μυστικό για τη μεγάλη μάχη από πρώην παίκτη του Ερνέστο.

Προπονητής που θα φτιάξει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού πριν από το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα είναι ο Τάκης Λεμονής, γι' αυτό και θα τους ζητήσει να χαρούν το σημερινό παιχνίδι και να τα δώσουν όλα, σύμφωνα με όσα σχολίασε στο sportdog.gr ο Γιώργος Κατσικογιάννης.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, που έχει συνεργαστεί με τον Λεμονή αλλά και με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στου Ρέντη, μίλησε για τον προπονητή της Μπαρτσελόνα και τη θητεία του στο Λιμάνι.

Παράλληλα, αποκάλυψε τι ζητούσε από τους παίκτες του στις προπονήσεις και φάνηκε αισιόδοξος ότι οι Πειραιώτες δεν θα αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα σήμερα στο «Καμπ Νόου».

«Ξέρουμε όλοι ότι το σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού, εναντίον της Μπαρτσελόνα, είναι πολύ δύσκολο. Παίζει εναντίον μιας από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, αλλά από ένα τέτοιο ματς μόνο κέρδος μπορεί να έχει. Θεωρώ, επειδή γνωρίζω πώς δουλεύει ο Λεμονής, ότι αν παίξει όπως εναντίον της Γιουβέντους, που προσέγγισε πολύ καλά το παιχνίδι, θα πάει καλά. Χρειάζονται πολλά τρεξίματα στον χώρο του κέντρου, παίκτες για να μαρκάρουν σωστά, να κλείσουν χώρους», σχολίασε αρχικά ο Γ. Κατσικογιάννης μέσω του sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για το αν μπορεί να ξεφύγει η κατάσταση για τον Ολυμπιακό στο Καμπ Νόου, αν «στραβώσει» νωρίς το παιχνίδι:

«Δεν πιστεύω ότι μπορεί να ξεφύγει. Έχω συνεργαστεί με τον Λεμονή, είναι αξιόλογος προπονητής και ξέρει πώς να "κατεβάσει" την ομάδα του στο γήπεδο. Αν λειτουργήσει όπως έκανε εναντίον της Γιουβέντους, θεωρώ ότι θα πάει καλά ο Ολυμπιακός. Βέβαια η Μπαρτσελόνα είναι τεράστια ομάδα, όλοι οι παίκτες της χρειάζονται προσοχή. Αλλά και να χάσει ο Ολυμπιακός δεν συμβαίνει τίποτα. Είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι, το γνωρίζουν όλοι, αλλά ο Λεμονής είναι προπονητής που θα δώσει καλή ψυχολογία στους παίκτες του. Θα τους πει να μπούνε στο γήπεδο και να χαρούν το παιχνίδι, ότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν και να τα δώσουν όλα για να το ευχαριστηθούν».

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι το πρόσωπο που ξεχωρίζει στην αποψινή αναμέτρηση, καθώς έχει συνδέσει το όνομά του με τον Ολυμπιακό.

«Είχα την τιμή να συνεργαστώ μαζί του και τις δύο φορές που ήρθε στον Ολυμπιακό και θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο. Κι αυτό συμβαίνει δίκαια, γιατί είναι εργατικός, δουλεύει πολύ. Ήταν τιμή μου που συνεργάστηκα μαζί του, του άρεσε το επιθετικό ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι με αυτόν στην άκρη του πάγκου ο Ολυμπιακός έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην ιστορία του. Γιατί ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που όλοι θέλουν να είναι επιθετικός, να κερδίζει, να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να παίρνει τίτλους. Με τον Βαλβέρδε αυτό ακριβώς κάναμε: Παίζαμε καλά, κερδίζαμε και κατακτούσαμε τίτλους».

«Έβρεχε το γήπεδο για να φεύγει η μπάλα»

Πώς τον θυμάσαι ως προπονητή αλλά και ως άνθρωπο. Τι σου έχει μείνει στη μνήμη από τη συνεργασία μαζί του;

«Ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων, πολύ καλός στις σχέσεις του με όλους, ήταν ευχάριστη κάθε στιγμή μαζί του. Και η προπόνηση που έκανε ήταν τρομερή. Ήθελε η μπάλα να είναι συνεχώς κάτω και θυμάμαι ότι πάντα πριν από την προπόνηση έβρεχε το γήπεδο στου Ρέντη για να "φεύγει" η μπάλα και να υπάρχει γρήγορο ποδόσφαιρο. Αυτό που θυμάμαι έντονα, μάλιστα, είναι ότι δεν ήθελε με τίποτα να γυρνάει η μπάλα στον τερματοφύλακα, μόνιμα μπροστά ήθελε να πηγαίνουμε. Ήταν λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου».

Τέλος, Γιώργο, πες δύο λόγια για τα δικά σου νέα.

«Αυτό το διάστημα είμαι στον Αήττητο Σπάτων, στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Η ομάδα διαθέτει πολύ καλούς παίκτες και στόχος είναι να πάρουμε την άνοδο για τη Β΄ Εθνική. Γι' αυτό ήρθα, μου άρεσε αυτός ο στόχος και ελπίζω να τον καταφέρουμε». 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags