Facebook Pixel Sportdog.gr | Πρόκριση με απίστευτο ξεμπούκωμα! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-10-26 21:22:00

Πρόκριση με απίστευτο ξεμπούκωμα! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Πρόκριση με απίστευτο ξεμπούκωμα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΑΕΚ έριξε 7 γκολ στον Απόλλωνα Λάρισας και πέρασε πανηγυρικά.

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για την ΑΕΚ προκειμένου να καθαρίσει τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας, του οποίου επικράτησε με το επιβλητικό 7-0.

Η Ένωση ανέλαβε την κυριαρχία από την έναρξη του παιχνιδιού, κυκλοφόρησε τη μπάλα και προσπάθησε να γίνει απειλητική κυρίως από αριστερά, απ' όπου έβρισκε χώρους και έβγαλε δύο ευκαιρίες με Γιόχανσον (4') και Μπακασέτα (8'). Στο 12' το γύρισμα του Λάζαρου από δεξιά απομάκρυνε ο Φιρινίδης, ενώ στο 15' ο Αραούχο βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά το γύρισμά του σταμάτησε στον Γιόχανσον που λειτούργησε ως αμυντικός. Η Ένωση βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 19' ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μπακασέτα, με τον Τζανετόπουλο να χρίζεται σκόρερ. Τρία λεπτά μετά ήρθε η σειρά του Χριστοδουλόπουλου για να σημειώσει γκολ, ύστερα από ωραία συνεργασία με τον Αραούχο, ο οποίος ωστόσο ήταν σε θέση οφσάιντ. Η ΑΕΚ δεν σταμάτησε στο 0-2! Η Ένωση ήταν καταιγιστική και σημείωσε άλλα τρία τέρματα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτα και (ξανά) με Λάζαρο.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ δεν έριξε ρυθμούς, σκόραρε με τον Αραούχο στο 51', έχασε αρκετές ευκαιρίες με τον Τρίστασον να διαμορφώνει το σκορ στο 79', όποτε και γράφτηκε το τελικό 0-7.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Μπορεί όποτε έχει κληθεί να βοηθήσει στο πρωτάθλημα να μην έχει επιδείξει κάτι σπουδαίο, η συμβολή του όμως στην άνετη νίκη στη Λάρισα ήταν καταλυτική. Ο Τάσος Μπακασέτας έβγαλε δύο ασίστ, έδωσε την καθοριστική πάσα από την οποία προήλθε το πρώτο γκολ του Χριστοδουλόπουλου και σκόραρε με ωραίο εκτός περιοχής σουτ. Αξίζει να επισημανθεί, ότι έπαιξε στη φυσική του θέση, ως περιφερειακός επιθετικός.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: O Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ σε διάταξη 4-2-3-1 με τους Μπακασέτα, Λάζαρο, Τρίστασον πίσω από τον Αραούχο. Από εκεί και πέρα, κάτω από τα δοκάρια πέρασε ο Τσιντώτας την αμυντική τετράδα αποτέλεσαν οι Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Τσόσιτς με τον τελευταίο σε ρόλο αριστερού μπακ. Στα χαφ ξεκίνησαν ο Γιόχανσον με τον Αϊντάρεβιτς.

Το δεύτερο μέρος αφού ήταν διαδικαστικό έδωσε ευκαιρία στον Χιμένεθ να τσεκάρει την αγωνιστική ετοιμότητα του Βινίσιους και του Γιακουμάκη που επέστρεψε από τραυματισμό, αλλά και του Πατίτο, ο οποίος δεν έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Όλοι τους έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο, ήταν κινητικοί και συνέφεραν στο παιχνίδι. Μάλιστα από τον Βραζιλιάνο αριστερό μπακ ξεκίνησε το έβδομο τέρμα του Δικεφάλου.

Απόλλων Λάρισας: Φιρινίδης, Σάββας, Κουρτεσιώτης, Ανδρέου, Παπαζαχαρίας, Αγροδήμος, Τσιλούλης (46' Καρακατσάνης), Λαμπρόπουλος (65' Σκούρπα), Μίλιτς, Τζανής, Μαυρίας (46'Διβανές)

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Τσόσιτς (46' Βινίσιους), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος (54' Πατίτο), Τρίστασον, Αραούχο (64' Γιακουμάκης)

Η ΦΑΣΗ Ποια να ξεχωρίσεις ανάμεσα σε 7 γκολ; Ειναι οξύμωρο αλλά θα ξεχωρίσουμε μία μεγάλη ευκαιρία του Απόλλωνος στο τέλος, η οποία αν έμπαινε γκολ θα μιλούσαμε για το τέρμα της αγωνιστικής στο Κύπελλο Ελλάδας. Ύστερα από σέντρα από δεξιά, ο Μίλιτς έπιασε φοβερό γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε για λίγο άουτ και οι Θεσσαλοί δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της τιμής.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Σε ένα ματς που μπήκαν τόσα γκολ από τον νικητή είναι κρίμα και άδικο να γίνει συζήτηση για διαιτησία. Ο Φωτιάς δεν είχε κανένα πρόβλημα. Το μόνο ψεγάδι που μπορεί να καταλογιστεί σε αυτόν αλλά και στον δεύτερο βοηθό, Χριστκόγλου ήταν ότι δεν είδαν τον Αραούχο σε θέση οφσάιντ στο πρώτο γκολ του Λάζαρου.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Τέτοια παιχνίδια οι προπονητές θέλουν να τα παίρνουν χαλαρά με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Γι'αυτό ο Χιμένεθ έκανε rotation και τσέκαρε ποδοσφαιριστές σε συγκεκριμένες θέσεις, προκειμένου να έχει λύσεις σε άλλα παιχνίδια. Μία από αυτή τη δοκιμή ήταν η χρησιμοποίηση του Τσόσιτς στα αριστερά, όπου η ΑΕΚ εκτός του Λόπες δεν έχει καλές εναλλακτικές λύσεις. Ο Σέρβος την ξέρει τη θέση, αλλά το δείγμα δεν ήταν αρκετό, αφού ο Απόλλων δεν απείλησε καθόλου. Επίσης ο προπονητής της Ένωσης είδε τον Γιακουμάκη να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση...

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... H AEK ήταν καταιγιστική, επέβαλλε τον ρυθμό της, έχασε ευκαιρίες αλλά βρήκε σε καθοριστικό σημείο τον δρόμο προς τα δίχτυα σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου με τη Λαμία. Δεδομένης της αδυναμίας που έχει δείξει στο σκοράρισμα σε συνάρτηση με τον μεγάλο αριθμό τελικών που κάνει σε κάθε ματς, το γεγονός, ότι η Ένωση ξεμπούκωσε μπορεί να τη βοηθήσει στη συνέχεια ψυχολογικά. Ακόμα περισσότερο μπορεί να βοηθηθεί ο Αραούχο που βρήκε δίχτυα μετά από 9 παιχνίδια!

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags