Facebook Pixel Sportdog.gr | 20 χρόνια από το αξέχαστο ΠΑΟΚ-Ατλέτικο 4-4! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-11-04 11:15:00

20 χρόνια από το αξέχαστο ΠΑΟΚ-Ατλέτικο 4-4! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
20 χρόνια από το αξέχαστο ΠΑΟΚ-Ατλέτικο 4-4! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα ευρωπαϊκό ματς του Δικεφάλου που έμεινε στην ιστορία.

Ο αγώνας έγινε στο πλαίσιο της ρεβάνς της ήττας του Δικεφάλου με 5-2 στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στην Ισπανία, στο Βιθέντε Καλντερόν, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, με τον ΠΑΟΚ να έχει αποκλείσει νωρίτερα την Σπάρτακ Τρνάβα και την Άρσεναλ!

Ο Δικέφαλος μπορεί να αποκλείστηκε από τους Ισπανούς, όμως έφυγε με ψηλά το κεφάλι από τη διοργάνωση. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε μετά το ματς ο τότε τεχνικός του ΠΑΟΚ Άγγελος Αναστασιάδης: "Φεύγουμε από τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι. Ο Θεός μας έδωσε τις ευκαιρίες, εμείς όμως τις κλοτσήσαμε. Πετύχαμε έξι γκολ κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα και αυτό δεν είναι λίγο".

Ο προπονητής των Ισπανών, Ράντομιρ Άντιτς σχολίασε: "Ο κόσμος πρέπει να ευχαριστήθηκε ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με μεγάλη γενναιότητα". Ακόμη και ο εκκεντρικός πρόεδρος της Ατλέτικο, Χεσούς Χιλ, που την προηγούμενη του αγώνα έδωσε ρέστα στο καζίνο κερδίζοντας 2,5 εκατομμύρια δραχμές, υποκλίθηκε στον κόσμο του ΠΑΟΚ: "Είναι καταπληκτικός. Πανηγύριζε ακόμη και στο 1 - 3".

Παρά το βαρύ σκορ του πρώτου αγώνα, εκείνο το βράδυ στην Τούμπα βρέθηκαν 28.000 οπαδοί (25.378 τα εισιτήρια) και δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα στηρίζοντας την ομάδα από το 1ο λεπτό ως το 90'. 

Η Ατλέτικο κατάφερε να αιφνιδιάσει και μόλις στο 2' ο Λαρντίν έγραψε το 0 - 1. Ο Φραντζέσκος με φάουλ ισοφάρισε στο 17', αλλά στο 23' ο Μπογκντάνοβιτς ξεχασμένος από τους αμυντικούς έδωσε το προβάδισμα. Στο 53' ο Σάντι ανέβασε ακόμη περισσότερο το δείκτη του σκορ, διαμορφώνοντας το 1-3.

 Από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε η προσπάθεια για τη μεγάλη ανατροπή για τον Δικέφαλο. Ο Ολιβάρες στο 65', ο Ζαγοράκης με πέναλτι στο 77' και ο Ζουμπούλης στο 81' "γύρισαν" το 1 - 3 σε 4 - 3!

Το τελικό 4-4 γράφτηκε στις καθυστερήσεις από τον Κίκο ύστερα από λάθος της άμυνας.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Αργυρίου, Κολομπούρδας, Τασιόπουλος (60' Καπετανόπουλος), Νάγκμπε, Τουρσουνίδης (62' Ζουμπούλης), Ζαγοράκης, Ολιβάρεζ, Βελής, Μαραγκός, Φρατζέσκος, Βρύζας (68' Κομίνχεζ).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Μολίνα, Κίκο, Ζουνίνιο (64' Πάντιτς), Αντρέι (87' Εσκέρο), Αγκιλέρα, Λόπεζ, Μπροντάν (46' Τόνι), Σάντι, Λαρντίν, Μπογκντάνοβιτς, Βιθκένο.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags