Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο «Χότα-Χότα» έγινε 47 ετών! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-11-08 12:49:00

Ο «Χότα-Χότα» έγινε 47 ετών! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ο «Χότα-Χότα» έγινε 47 ετών! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα γενέθλια του έχει σήμερα ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι!

Γεννημένος στις 8 Νοεμβρίου 1970 στο Σαν Ισίντρο της Αργεντινής, ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι γρήγορα ακολούθησε τη… μοίρα των συμπατριωτών που αγαπούσαν παθολογικά το ποδόσφαιρο. Με μια μπάλα στα… πόδια άρχισε από μικρός να κάνει «μαγικά» και σύντομα βρέθηκε στις ακαδημίες της Ρίβερ Πλέιτ. Όταν έγινε 20 ετών, ο Μπορέλι ήταν το next big thing του ποδοσφαίρου της Αργεντινής και λίγο αργότερα ο Παναθηναϊκός έκανε το… μπαμ με την απόκτησή του.

Στις πρώτες δυο του σεζόν στην ομάδα, ο Μπορέλι δεν έδειξε ποτέ τις πραγματικές του ικανότητες. Αμφισβητήθηκε έντονα και έφτασε ένα βήμα από το να αποχωρήσει και να σκεφτεί σοβαρά το αν τελικά άξιζε να παίζει ποδόσφαιρο, ωστόσο η έλευση του Χουάν Ραμόν Ρότσα στην τεχνική ηγεσία της ομάδας του Παναθηναϊκού τον μετέτρεψε σε έναν πραγματικό «μαέστρο» στον αγωνιστικό χώρο, που εξελίχθηκε σε ηγέτη του «τριφυλλιού».

Η πιο… μαγική χρονιά, ήταν η σεζόν 1995-1996 όταν πέτυχε 15 γκολ και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στους «4» του Champions League αλλά και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο «Χότα-Χότα», είχε γίνει πλέον το… αγαπημένο παιδί της «πράσινης» κερκίδας.

Τον Ιανουάριο του 1997, όμως, σε μια περιπετειώδη ιστορία, ο Μπορέλι κατέληξε τελικά στην ισπανική Οβιέδο. Εκεί δεν μακροημέρευσε, με αποτέλεσμα να γυρίσει στην πατρίδα του και να παίξει ξανά στη Ρίβερ και τη Σαν Λορέντζο, ενώ στην καριέρα του ακολούθησε και η Ντεπορτίβο Μαλντονάδο της Ουρουγουάης, πριν επιστρέψει το 2001 στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ακράτητου, όπου και σταμάτησε το ποδόσφαιρο.

Από το 2004, ο Μπορέλι είναι προπονητής στα τμήματα υποδομής της Ρίβερ Πλέιτ. 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags