Facebook Pixel Sportdog.gr | Γι’ αυτό ξέσπασε η μεγάλη κόντρα Ολυμπιακού και ΑΕΚ - Παρασκήνιο και… ατάκες Μώραλη
| 2017-11-09 17:08:00

Γι’ αυτό ξέσπασε η μεγάλη κόντρα Ολυμπιακού και ΑΕΚ - Παρασκήνιο και… ατάκες Μώραλη

Sportdog Team
Γι’ αυτό ξέσπασε η μεγάλη κόντρα Ολυμπιακού και ΑΕΚ - Παρασκήνιο και… ατάκες Μώραλη

Τα… νέα επεισόδια θα έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Εντονες συζητήσεις έχει προκαλέσει στις τάξεις του Ολυμπιακού η τοποθέτηση από την πλευρά της ΑΕΚ πως «έχουμε κάθε έννομο συμφέρον, μετά την πρόσφατη δικαστική εξέλιξη και τις παραπομπές σε δίκη, να προβούμε σε καταγγελία του Ολυμπιακού στην ΟΥΕΦΑ, ζητώντας την αποβολή του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά δεν θα το κάνουμε».  

Αμεση ήταν, εξάλλου, η απάντηση από πλευράς των Ερυθρολεύκων δια μέσου του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστα Καραπαπά, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων σε διαδικτυακό του μήνυμα πως «για τις αναφορές της ΑΕΚ περί ΟΥΕΦΑ και συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καλό θα είναι να μην ανοίξετε αυτή την κουβέντα»...

Η αναφορά δεν σχετιζόταν μόνο με το θέμα του υποβιβασμού της Ενωσης και της διαγραφής χρεών και άλλων ζητημάτων, που έχουν προκύψει, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, εμπεριέχει και ένα καθαρά ηθικό ζήτημα! Εχει τις ρίζες του σε μια υπόθεση που εκτυλίχθηκε 7,5 χρόνια πριν.

Αφορά στον περιβόητο ευρωπαϊκό αγώνα της Ενωσης με τη Νταντί Γιουνάιτεντ για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, τον Αύγουστο του 2010, οπότε ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραχώρησε το «Γ. Καραϊσκάκης» στον Δικέφαλο προκειμένου να βρει έδρα και να γίνει το ματς, ώστε να μην τιμωρηθεί με πολύ βαριά καμπάνα η ελληνική ομάδα!    

Η ΑΕΚ έπρεπε να υποδεχθεί στην Αθήνα τη σκωτσέζικη ομάδα, όμως για διάφορους λόγους κρίθηκαν ακατάλληλα τα γήπεδα σε ΟΑΚΑ, Νέα Σμύρνη και Περιστέρι, με αποτέλεσμα οι Βρετανοί να πιέζουν για αναβολή του αγώνα εις βάρος της ΑΕΚ.   

Οι Πειραιώτες όμως τότε πήραν μια μάλλον πρωτοφανή για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά χρονικά απόφαση και παραχώρησαν την έδρα τους στην ΑΕΚ για να μην γίνει η Ελλάδα περίγελος σε όλη την Ευρώπη! 

Μάλιστα, είχε τοποθετηθεί δημόσια τότε ο νυν πρόεδρος της Ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Γιάννης Μώραλης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Αποτελεί ντροπή για ορισμένους ανθρώπους, που είναι μειοψηφία και δεν εκφράζουν ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο, να μην βρίσκει γήπεδο η ΑΕΚ για να παίξει ευρωπαϊκό ματς. Είναι μια πολύ άσχημη εικόνα για μια ομάδα όπως η ΑΕΚ. Από την αρχή ήμασταν θετικοί στο να παραχωρήσουμε το γήπεδό μας στην ΑΕΚ και υπάρχουν συνεχείς επαφές μεταξύ των δύο πλευρών χωρίς κανένα πρόβλημα. Θα πρέπει να αφήσουμε τις μικροσυλλογικές αντιπαραθέσεις στην άκρη όταν μιλάμε για εθνικό συμφέρον»!

Αυτά είχε πει δημόσια πριν από 7,5 χρόνια ο νυν δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης κι ενώ όλα κρέμονταν από μια λεπτή κλωστή, καθώς σύμφωνα με όλα τα δημοσιεύματα της εποχής, η διοίκηση της Νταντί ασκούσε έντονες πιέσεις προς την ΟΥΕΦΑ για να αναβληθεί ο αγώνας και να τιμωρηθεί η Ενωση! 

Μάλιστα, ο πρόεδρος της σκοτσέζικης ομάδας, Στίβεν Tόμπσον, είχε δηλώσει: «Δεν με ενδιαφέρει αν η AEK είναι μικρή ομάδα ή μια από τις μεγαλύτερες στην Eλλάδα. Aυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι υπάρχει άλλη αντιμετώπιση για μικρές ποδοσφαιρικά χώρες και μεγάλες. Είμαι σίγουρος ότι, αν αυτό είχε συμβεί με σκωτσέζικη ομάδα, η ΟΥΕΦΑ θα μας είχε αποκλείσει».

Το πρόβλημα όμως λύθηκε όταν, σύμφωνα με τις τότε αναφορές του Τύπου, «η ΑΕΚ ενημέρωσε την ΟΥΕΦΑ πως ο αγώνας θα γίνει στο γήπεδο του Ολυμπιακού, ο οποίος από την αρχή ήταν δεκτικός σε αυτή την προοπτική»... 

Παράλληλα, από την Ενωση είχαν προβεί τότε σε μια ιστορική ανακοίνωση, η οποία ανέφερε: «Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει την διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τους ανθρώπους του Σταδίου ‘Γ.Καραϊσκάκης’, τόσο για την παραχώρηση του γηπέδου ενόψει του ευρωπαϊκού αγώνα με την Dundee United, όσο και για όλες τις διευκολύνσεις που μας παρείχαν. Ευχόμαστε, όλη αυτή η αναστάτωση που για διάφορους λόγους δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες και έπληξε το ελληνικό ποδόσφαιρο, να μην επαναληφθεί»...

Αξίζει σίγουρα να επισημανθεί ότι το ματς δεν είχε γίνει στη Νέα Σμύρνη εξαιτίας της μεγάλης κόντρας των οπαδών της ΑΕΚ με εκείνων του Πανιωνίου, μια μερίδα των οποίων φέρεται να μπήκε στον αγωνιστικό χώρο άγρια χαράματα με φτυάρια και αξίνες, σκάβοντας μέρος του αγωνιστικού χώρου και προκαλώντας ζημιές σε καθίσματα, στους πάγκους και στα δοκάρια του γηπέδου, ώστε να μην μπορεί να διεξαχθεί εκεί το ματς της Ενωσης! 

Ωστόσο, το «Γ. Καραϊσκάκης» παρέμεινε κόσμημα για να φιλοξενήσει τον ευρωπαϊκό αγώνα της ΑΕΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags