Facebook Pixel Sportdog.gr | «Τρέμουν» το «Καραϊσκάκης» Ντάλιτς και Ράκιτιτς!
| 2017-11-11 20:39:00

«Τρέμουν» το «Καραϊσκάκης» Ντάλιτς και Ράκιτιτς!

Sportdog Team
«Τρέμουν» το «Καραϊσκάκης» Ντάλιτς και Ράκιτιτς!

Διαβάστε τι δήλωσαν ο προπονητής κι ένα απότα μεγάλα αστέρια της εθνικής Κροατίας.

Μπορεί η Κροατία να πήρε πολύ σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στο Μουντιάλ με τη νίκη 4-1 επί της Ελλάδας στο Ζάγκρεμπ, ωστόσο οι αντίπαλοί μας κρατούν «χαμηλά την μπάλα» και δεν σταματούν να τονίζουν πόσο επικίνδυνος είναι ο αυριανός επαναληπτικός στην «καυτή» ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι Έλληνες φίλαθλοι.

Αναλυτικά, τα λεγόμενα του προπονητή των Κροατών, Ζλάτκο Ντάλιτς, στη συνέντευξη Τύπου:

- Υπάρχει ευφορία στους Κροάτες, μετά το σκορ του πρώτου αγώνα;

Δεν υπάρχουν τέτοια συναισθήματα, πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο στόχο μας για να τα καταφέρουμε αύριο.

- Μεσολάβησαν μόνο δυο μέρες από το τελευταίο ματς, έχουν προλάβει οι παίκτες να ανανεωθούν;

Δεν είχαμε πολύ χρόνο, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε. Οι παίκτες μας παίζουν στο κορυφαίο επίπεδο, θα καταφέρουν να προσαρμοστούν στα δεδομένα του γηπέδου αύριο και να αποδώσουν όπως πρέπει στον αγώνα.

- Ποια είναι η άποψή σας για την ελληνική ομάδα;

Τα έχω πει και πριν, αρκετές φορές, εκτιμώ πολύ την Εθνική Ελλάδας. Δεν έχει χάσει πολλά παιχνίδια, μόνο στο Βέλγιο έχασε. Αύριο θα αλλάξει το στυλ της και θα επιτεθεί παραπάνω. Την έχω πάντως σε εξαιρετική εκτίμηση ως ομάδα.

- Στο άκουσμα της κλήρωσης, περίμενε πως το δεύτερο παιχνίδι θα γινόταν υπό τέτοιες συνθήκες, με την Κροατία να πρέπει να προστατεύσει ένα τόσο ευρύ σκορ;

- Δεν περίμενα πως θα έχουμε τόσο μεγάλο προβάδισμα, αλλά δεν θέλω να το σκέφτομαι αυτό. Στο Ζάγκρεμπ παίζαμε ουσιαστικά το πρώτο ημίχρονο και τώρα πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά και να πάρουμε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, που θα είναι σπουδαίο για μας.

- Αύριο θα παίξει ο Μάντζουκιτς;

Ακόμα δεν είναι σε καλή κατάσταση, αλλά θα περιμένουμε να τον δούμε να παίζει. Βέβαια δεν είναι καλό να παίζει ένας παίκτης, όταν δεν είναι 100% έτοιμος, το σκεφτόμαστε κι αυτό, οπότε θα δούμε τελικά τί θα επιλέξουμε.

- Θα υπάρξουν αλλαγές στην τακτική, σε σχέση με το Ζάγκρεμπ;

Δεν υπάρχει λόγος για αλλαγές. Δεν είμαστε ομάδα με αμυντικό προσανατολισμό, δεν έχουμε τέτοιους παίκτες, οπότε δεν θα το κάνουμε. Βέβαια πρέπει να αμυνθούμε αύριο, αφού έτσι θα εξελιχθεί ο αγώνας, όμως δεν θα αλλάξουμε πολλά πράγματα στο στυλ μας.


Από την πλευρά των παικτών, την Κροατία εκπροσώπησε ο Ιβάν Ράκιτιτς, ο οποίος στάθηκε επίσης στους κινδύνους που κρύβει για την ομάδα του η ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης».

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

- Αν βλέπει ως πρόκληση μετά από ένα πολύ καλό αποτέλεσμα

Ναι όντως, μας περιμένει πολύ σκληρό παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, παρότι έχουμε πετύχει πολύ καλό αποτέλεσμα. Η ατμόσφαιρα θα είναι καυτή και πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, ώστε να έχουμε καλή απόδοση και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

- Αν αυτό σημαίνει πως το παιχνίδι θα είναι πιο δύσκολο από το Ζάγκρεμπ.

Όχι, γιατί κι εκείνο ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Ελλάδα έχει έναν παραπάνω λόγο για να παίξει διαφορετικά, ένα παραπάνω κίνητρο, και λόγω σκορ αλλά και λόγω έδρας, όμως εμείς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας με ψυχραιμία.

- Συμφωνείτε πως αύριο η Ελλάδα δεν θα έχει πολλές ευκαιρίες για να αλλάξει κάτι;

Παρότι έχουμε μεγάλο προβάδισμα, η πίεση θα είναι τεράστια. Εξάλλου, η ατμόσφαιρα στο γήπεδο θα είναι πολύ καθοριστική, αφού οι οπαδοί της Ελλάδας θα την υποστηρίξουν θερμά.

- Είναι αντιπροσωπευτικό της διαφοράς δυναμικότητας των δυο ομάδων το 4-1 του πρώτου αγώνα;

Εμείς ξέρουμε πως είμαστε καλή ομάδα και η ποιότητα αποδεικνύεται στο γήπεδο. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και αύριο, να δείξουμε την κλάση μας υπό αυτές τις συνθήκες.

- Η Κροατία «μεταμορφώθηκε» με τον νέο προπονητή. Τί νέο έφερε στην ομάδα;

Ο Ντάλιτς είναι από τη φύση του νικητής. Έχει προσθέσει πολλά νέα πράγματα στην ομάδα και αυτό φαίνεται στην απόδοσή μας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags