Facebook Pixel «Νωρίς για να έχουμε ίδιο ρυθμό 90 λεπτά»
| 2011-07-30 23:56:00

«Νωρίς για να έχουμε ίδιο ρυθμό 90 λεπτά»

«Νωρίς για να έχουμε ίδιο ρυθμό 90 λεπτά»

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Ολυμπιακού, κυρίως μέχρι το 60' κόντρα στην Μπρέντα και δικαιολόγησε τους παίκτες του λέγοντας πως αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να έχουν ίδιο ρυθμό σε όλο το ματς.

«Παίξαμε καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο και στα πρώτα είκοσι λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Μετά έπεσε λίγο η φυσική κατάσταση. Δεν ήθελα να κάνω αλλαγές, αλλά μετά υποχρεωτικά έπρεπε να κάνω αλλαγές για να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό. Μας κάνανε δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, σίγουρα το δεύτερο όταν ήμασταν με δέκα παίκτες στο γήπεδο, όμως θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή την δουλειά για να είμαστε καλύτεροι», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός των Πειραιωτών.

Όσον αφορά την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου, σχολίασε:
«Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε βασικά το παιχνίδι, όμως για μένα το αποτέλεσμα δεν είναι το σημαντικό. Πέρα από την ήττα πρέπει να δουλέψουμε. Σίγουρα προς το τέλος υποχρεώθηκα να κάνω αλλαγές. Εγώ ήθελα να δώσω λεπτά σε όλους τους παίκτες, αλλά έπρεπε υποχρεωτικά να κάνω τις αλλαγές. Εμείς συνεχίζουμε την δουλειά μας και σίγουρα είναι νωρίς για να παίζουμε όλο το 90λεπτο στον ίδιο ρυθμό».

Για το αυριανό παιχνίδι με την Χίρενφεϊν: «Αύριο θα παίξουνε διαφορετικοί παίκτες από αυτός που έπαιξαν με την Μπρέντα. Εκτός από τον Αβράαμμ, τον Σουμπίνιο, τον Ουρτάδο, τον Πάντελιτς και τον Κατάι, που σήμερα έπαιξαν επειδή έπρεπε να κάνω τις αλλαγές. Θα παίξουν διαφορετικοί και σίγουρα θα είμαστε μία φρέσκα ομάδα. Για αυτούς που παίζουν στην έδρα τους είναι πιο σημαντική η νίκη. Για εμάς είναι παιχνίδια που πρέπει να παίξουμε για την προετοιμασία και δεν μας πειράζει τόσο η ήττα.

Για το ότι ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο δεν πήρε και πάλι αυτό που άξιζε, βάση των πολλών ευκαιριών που είχε: «Πρέπει να κάνουμε περισσότερα, βάση των ευκαιριών που έχουμε. Μας λείπουν τα τελειώματα, εκεί θέλουμε λίγη δουλειά».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έδειξε να έχει πρόβλημα στις στημένες φάσεις: «Σήμερα οι αντίπαλοι είχαν καλούς εκτελεστές στα στημένα, ενώ εμείς δεν είχαμε ψηλή ομάδα στο γήπεδο. Σε άλλη περίπτωση θα κατεβάζαμε πιο ψηλή 11άδα. Είχαν πολύ ψηλή ομάδα. Να πούμε μπράβο στους αντιπάλους».

Για το αν έχει πλέον ολοκληρωμένη εικόνα για την ομάδα: «Είμαστε σε φάση που δουλεύεται η ομάδα. Σήμερα είδαμε πολύ ωραία πράγματα από την ομάδα μας. Βάλαμε κάποιους παίκτες που έπαιξαν με τη Βέρντερ και άλλους που δεν έπαιξαν. Αύριο θα κάνουμε το ίδιο. Μέχρι και αύριο είμαστε στον Ιούλιο, θα πάμε στην Αθήνα τον Αύγουστο. Στο Καραϊσκάκη θα βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα.

Θα χτιστεί καλύτερα η ομάδα. Σε αυτά τα ματς είδαμε κάποια πολύ καλά κομμάτια από τους παίκτες, ιδίως όταν είχαμε δυνάμεις, παίξαμε καλά, προσπαθήσαμε πολύ. Με τη Βέρντερ ισοφαρίσαμε στο τέλος. Χάσαμε, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα δεύτερα ημίχρονα με τη Βέρντερ και σήμερα που ήρθε η κούραση, δεν είδαμε τόσο καλά πράγματα. Η ομάδα έχει θέληση και διάθεση να πάει μπροστά και οι παίκτες έχουν καταλάβει ότι συνεχίζουμε τη δουλειά».

Για το αν περίμενε ο Ολυμπιακός να παίξει πολύ καλά στο πρώτο μέρος σε αυτό το διάστημα της προετοιμασίας: «Το περίμενα, δεν είναι κάτι που είναι εκτός πραγματικότητας. Δεν είμαστε νέα ομάδα, γνωριζόμαστε από πέρυσι, ξέρουμε τι θέλουμε, οι παίκτες ξέρουν το στιλ που παίζει ο Ολυμπιακός. Θα το βελτιώσουμε με το χρόνο. Θέλουμε λίγο χρόνο για να χτίσουμε καλύτερα την ομάδα.

Όταν ερχόμαστε σε τέτοια ματς, θέλουμε να κερδίζουμε. Το ποδόσφαιρο που παίξαμε σήμερα στα 60' λεπτά και το πρώτο μέρος με τη Βέρντερ, τα κρατάμε. Θέλει δουλειά, παίξαμε ένα ποσοστό, τον άλλο μήνα θα το έχουμε βελτιώσει για να φτάσουμε αυτό που θέλουμε».

Για το αν το ποδόσφαιρο του πρώτου μέρους μπορεί να αποτελέσει οδηγό για το Champions League: «Είναι δύσκολο. Όλες οι ομάδες της διοργάνωσης είναι πολύ δυνατές. Θα προσπαθήσουμε, θα δώσουμε μάχη για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είναι πολύ δύσκολο, γιατί είναι υψηλό το επίπεδο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags