Facebook Pixel Sportdog.gr | Δύο χρόνια από τη φρίκη του Μπατακλάν...
| 2017-11-13 09:51:00

Δύο χρόνια από τη φρίκη του Μπατακλάν...

Sportdog Team
Δύο χρόνια από τη φρίκη του Μπατακλάν...

Σαν σήμερα, 13 Νοεμβρίου του 2015, το Παρίσι έζησε μια νύχτα τρόμου...

Το απόγευμα της 13ης Νοεμβρίου 2015, σημειώθηκε σειρά από βίαιες επιθέσεις στο 10ο και 11ο διαμέρισμα του Παρισιού, στη Γαλλία, και στο προάστιο του Σαιν-Ντενί.

Από τις 21:16 (τοπική ώρα) και για τις επόμενες τρεις περίπου ώρες αναφέρθηκαν τουλάχιστον 3 ξεχωριστές εκρήξεις και έξι μαζικοί πυροβολισμοί, συμπεριλαμβανομένων εκρήξεων στο Σταντ ντε Φρανς στο Σαιν-Ντενί, βόρεια του κέντρου της πρωτεύουσας, και αλλού στο Ιλ-ντε-Φρανς.

Εκδηλώνεται τρομοκρατική επίθεση αυτοκτονίας από άτομα ζωσμένα με εκρηκτικά έξω από το Stade de France κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα Γαλλία - Γερμανία, τον οποίο παρακολουθούν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ. Ο αγώνας δεν θα διακοπεί για την αποφυγή πανικού όμως ο Φρανσουά Ολάντ θα φυγαδευτεί. Πρόκειται για μία από τις 7 σχεδόν ταυτόχρονες τρομοκρατικές επιθέσεις σε διάφορα σημεία του Παρισιού με σοβαρότερο αυτό της συναυλίας στο θέατρο Bataclan που συνολικά θα αφήσουν πάνω από 130 νεκρούς και 100 σοβαρά τραυματισμένους.

Τα φώτα στον Πύργο του Άιφελ θα σβήσουν ενώ πολλά ιστορικά κτίρια σε όλο τον κόσμο θα φωτιστούν με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας σε ένδειξη συμπαράστασης.

Η επίθεση με τα περισσότερα θύματα έγινε στο Θέατρο Μπατακλάν, όπου οι ένοπλοι κράτησαν ομήρους τους ακροατές μιας συναυλίας και έδωσαν μάχη με την αστυνομία μέχρι τις 1 τα ξημερώματα της 14ης Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων σκοτώθηκαν 8 ένοπλοι, ενώ οι αρχές αναζητούν στη Γαλλία και τις γύρω χώρες συνεργάτες τους που παραμένουν ελεύθεροι.

Σε τηλεοπτική δήλωση τα μεσάνυχτα, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έκλεισε τα σύνορα της Γαλλίας.Πριν από την επίθεση, οι γαλλικές αρχές ασφαλείας βρίσκονταν σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας, μετά την επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo και ένα εβραϊκό παντοπωλείο τον Ιανουάριο οπότε είχαν σκοτωθεί δεκαεπτά άνθρωποι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags