Facebook Pixel Sportdog.gr | Πεντάστερη Δανία στο Μουντιάλ, με οδηγό τον Έρικσεν! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-11-14 23:31:00

Πεντάστερη Δανία στο Μουντιάλ, με οδηγό τον Έρικσεν! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Πεντάστερη Δανία στο Μουντιάλ, με οδηγό τον Έρικσεν! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με χατ-τρικ του μέσου της Τότεναμ νίκησε 5-1 την Ιρλανδία στο Δουβλίνο!

Η Δανία του Κρίστιαν Έρικσεν έγινε η τελευταία χρονικά ευρωπαϊκή ομάδα που εξασφάλισε την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, επικρατώντας με ανατροπή και εντυπωσιακό σκορ (5-1) της Ιρλανδίας.

Έπειτα από τα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η ποιότητα των φιλοξενούμενων έκανε τη διαφορά, με τον ταλαντούχο κεντρικό αμυντικό της Τσέλσι, Αντρέας Κρίστενσεν, να ισοφαρίζει στο 28', με αρκετή δόση τύχης και αφού πρώτα η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι του Ντάρεν Ράντολφ, και τον Κρίστιαν Έρικσεν να «γράφει» το 2-1 στο 32', με φανταστικό τελείωμα με το δεξί από το ύψος της αντίπαλης περιοχής μετά από γρήγορη αντεπίθεση.

«Εκρηκτικό» το πρώτο τέταρτο της επανάληψης, με την Ιρλανδία να φτάνει δύο φορές κοντά στην ισοφάριση, με τον Ντάφι στο 55' και τον Κρίστι στο 57', αλλά και την Δανία να χάνει μεγάλες ευκαιρίες για το 3-1 με τους Σίστο και Έρικσεν, πριν το πετύχει τελικά χάρη στη μεταξύ τους συνεργασία και το τρομερό σουτ με το αριστερό του επιτελικού μέσου της Τότεναμ (έχει εννέα γκολ στις οκτώ πιο πρόσφατες συμμετοχές του με το εθνόσημο) έξω από την περιοχή στο 63ο λεπτό.

Ο ασύλληπτος στην αποψινή αναμέτρηση Κρίστιαν Έρικσεν διαμόρφωσε το 4-1 μετά από λάθος της αντίπαλης άμυνας στο 74', κάνοντας χατ-τρικ, ο... ξεχασμένος και προερχόμενος από τον πάγκο Νίκλας Μπέντνερ «υπέγραψε» το τελικό 5-1 από το σημείο του πέναλτι στο 90`.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags