Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρομερή ατάκα: «Αυτός ο μικρός είναι ο Κακά της Ελλάδας, αλλά φοβάμαι...»
| 2017-11-18 11:00:00

Τρομερή ατάκα: «Αυτός ο μικρός είναι ο Κακά της Ελλάδας, αλλά φοβάμαι...»

του Γιώργου Κτενά
Τρομερή ατάκα: «Αυτός ο μικρός είναι ο Κακά της Ελλάδας, αλλά φοβάμαι...»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της U17 στο Sportdog.

Μεγάλη κουβέντα γίνεται το τελευταίο διάστημα  στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού για τον Κώστα Αθανασακόπουλο, τον 17χρονο χαφ που τα πηγαίνει περίφημα με τη φανέλα των Πράσινων.

Το sportdog.gr επικοινώνησε με τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο να μας μιλήσει για τον νεαρό άσο, τον ομοσπονδιακό προπονητή της U17 Βασίλη Γεωργόπουλο, που είχε διακρίνει το ταλέντο του και τον κάλεσε στα κλιμάκια της Εθνικής, πριν ακόμα οι μεγάλες ομάδες ανακαλύψουν την περίπτωσή του.

Αναφέρθηκε στον Αθανασακόπουλο με τα καλύτερα λόγια, τόσο για την αγωνιστική αξία όσο και για τον χαρακτήρα του, ενώ τόνισε σε αρκετά σημεία ότι πρέπει να προστατεύσει τον νεαρό άσο η οικογένειά του και ο Παναθηναϊκός, ώστε το ταλέντο του να μην μετατραπεί σε πυροτέχνημα.

«Υπάρχει μια υπερβολή με τον Αθανασακόπουλο, που δεν αρμόζει στην ηλικία του. Είναι πολύ καλός παίκτης, είναι ταλέντο, έχει μεγάλη ποιότητα. Οι επινοήσεις και οι πάσες του φτάνουν στο γκολ, είναι χαρισματικός με πολύ καλές ατομικές ενέργειες. Αλλά χρειάζεται προσοχή, ήρθε από την Πάτρα το περασμένο καλοκαίρι, χωρίς να τον ξέρει κανείς. Εμείς στην Εθνική, φυσικά, τον γνωρίζαμε. Από το δικό μας σκάουτινγκ αναδείχθηκε. Έχει παίξει σε φιλικά με την Εθνική και είχε καλή παρουσία. Αναδείχθηκε μέσα από την Εθνική και είναι μέλος της Εθνικής. Όταν τον κάλεσα στις προπονήσεις της U16 αρχικά, υπήρχαν σκάουτερ από διάφορος ομάδες. Έτσι τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός, μετά από "πόλεμο" που έδωσε το καλοκαίρι με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό για την περίπτωσή του», ήταν το αρχικό σχόλιο του Βασίλη Γεωργόπουλου στο sportdog.gr για τον 17χρονο άσο του Παναθηναϊκού.

Ποια είναι η θέση του μέσα στο γήπεδο και ποια στοιχεία του τον κάνουν να ξεχωρίζει;

«Είναι επιθετικός χαφ, καθώς όλες οι προσπάθειές του έχουν στόχο τη δημιουργία. Έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση, τρέχει σε όλο το γήπεδο, μαρκάρει. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έρχεται για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν συμφωνώ με τον θόρυβο που γίνεται γύρω από το όνομά του. Όχι λόγω της αξίας του, αυτή είναι δεδομένη. Αλλά γιατί χρειάζεται προσοχή για να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα».

Πώς είναι ως χαρακτήρας;

«Είναι πολύ σοβαρό παιδί, έχει όλα τα στοιχεία για να φτάσει ψηλά στην καριέρα του. Η U17 του Παναθηναϊκού, βέβαια, έχει κι άλλους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Νομίζω ότι πρέπει να βασιστεί ο Παναθηναϊκός σε αυτά τα παιδιά, κι ας είναι μικρά ακόμα σε ηλικία. Ο Παπασταθόπουλος, για παράδειγμα, είχε μεγάλη τύχη όταν πήγε στην ΑΕΚ γιατί τον επέλεξε (όπως και τον Βασίλη Πλιάτσικα) ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Αναφέρομαι, φυσικά, στον Ντέμη Νικολαΐδη. Στην ίδια ηλικία είναι, τώρα, ο Αθανασακόπουλος. Ο Φερέρ του έδωσε την ευκαιρία για να κάνει τα πρώτα του βήματα στην ΑΕΚ και στη συνέχεια να πραγματοποιήσει μεταγραφή στο εξωτερικό, αλλά την περίπτωσή του την ξεχώρισε ένας ποδοσφαιράνθρωπος όπως είναι ο Νικολαΐδης. Θέλω να πω ότι κάποια παιδιά μπορεί να φτάσουν ψηλά, πολύ περισσότερο όταν έχουν και ταλέντο. Για αυτό χτυπάω το καμπανάκι για τον Αθανασακόπουλο, να μην καβαλήσει το καλάμι και χαθεί. Έχει το ταλέντο για να φτάσει ψηλά».

Για να γίνει περισσότερο κατανοητή η αγωνιστική του εικόνα και στους αναγνώστες μας, ποιον θυμίζει το στιλ του;

«Βάζω σφραγίδα ότι είναι ο Κακά της Ελλάδας. Τον θέλαμε στην Εθνική, εμείς τον αναδείξαμε, είναι ένα παιδί που έρχεται για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναφέρω την περίπτωση του Κακά γιατί είναι πασέρ και ποδοσφαιριστής. Αλλά θα επαναλάβω ότι φοβάμαι τον θόρυβο που γίνεται γύρω από το όνομά του. Χρειάζεται προστασία από την οικογένειά του και τον Παναθηναϊκό».

Γνωρίζετε άριστα το επίπεδο των τμημάτων υποδομής όπως, φυσικά, και τη δουλειά που γίνεται στα κλιμάκια της Εθνικής. Υπάρχουν ταλέντα στην Ελλάδα που μπορούν να αξιοποιηθούν;

«Οι τελευταίες κλήσεις μας, μέσω των οποίων πήραμε και την πρόκριση στην Elite Round U17 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, παίζουν όλες στις ομάδες του. Υπάρχουν πολύ καλές ακαδημίες σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Γιάννενα κ.α. Σε όλη την Ελλάδα υπάρχει ένας θησαυρός και από τη στιγμή που δουλεύουν καλά οι ακαδημίες, γιατί τα παιδιά έρχονται στην Εθνική και έχουν προοδεύσει, θεωρώ ότι είναι μια καλή χρονιά για να πάμε στα τελικά. Συνεχώς ανακαλύπτουμε νέους παίκτες, συνεχώς ψάχνουμε σε όλη την Ελλάδα και αναδεικνύουμε τους ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν τις ομάδες μας».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags