Facebook Pixel Sportdog.gr | Η απόδραση των «κίτρινων» 11 - ΣΟΚ για Παναθηναϊκό στη λήξη, έφυγε με βαθμό η ΑΕΚ
| 2017-11-19 21:30:00

Η απόδραση των «κίτρινων» 11 - ΣΟΚ για Παναθηναϊκό στη λήξη, έφυγε με βαθμό η ΑΕΚ

του Δημήτρη Σκούφου
Η απόδραση των «κίτρινων» 11 - ΣΟΚ για Παναθηναϊκό στη λήξη, έφυγε με βαθμό η ΑΕΚ

Λίγα δευτερόλεπτα... ύπνου στέρησαν τη νίκη (1-1) από το τριφύλλι.

Ύστερα από ένα κακό παιχνίδι, αλλά γεμάτο νεύρα στη Λεωφόρο, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έμειναν στο 1-1 και έβγαλαν... κερδισμένο της αγωνιστικής τον Ολυμπιακό. 

Το ματς ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους Πράσινους, αφού μόλις στο 10' ο Μολέντο άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Χίλιεμαρκ, σε μια φάση όπου ορισμένοι παίκτες της Ένωσης σταμάτησαν από ένα... άκυρο σφύριγμα.

Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στο πρώτο μέρος, ωστόσο εκτός από μία φάση με τον Γαλανόπουλο δεν απείλησαν περαιτέρω το "τριφύλλι", που στο δεύτερο ανέβασε την απόδοσή του, χωρίς να κάνει κάτι τρομερό.

Ο Λιβάγια έχασε ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 63΄, ο Μολίνς αστόχησε από θέση βολής στο 80' και ο πρώτος κατάφερε να... γλιτώσει την ΑΕΚ, αφού στην εκπνοή του αγώνα (95') ισοφάρισε, δίνοντας τον βαθμό στην ομάδα του.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε ο τεχνικός των Κιτρινόμαυρων, Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος αποβλήθηκε στα τελευταία λεπτά επειδή μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, ενώ η τηλεοπτική κάμερα τον "έπιασε" να κάνει μια απαράδεκτη χειρονομία προς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Μάρκο Λιβάγια. Ο Κροάτης επιθετικός σημείωσε πολύτιμο γκολ στο 95', χαρίζοντας στην ΑΕΚ την ισοπαλία, που στο τελικό "ταμείο" μπορεί να αποδειχθεί αποτέλεσμα... τίτλου.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν επιφύλασσε εκπλήξεις στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Σε διάταξη 4-2-3-1 ο Βλαχοδήμος ήταν κάτω από την εστία, οι Μολέντο και Κουτρουμπής στο κέντρο της άμυνας, ο Κουλιμπαλί στο δεξί άκρο και ο Χουλτ στο αριστερό. Σιλά και Κουρμπέλης ήταν οι δύο χαφ και οι Λουντ, Χίλιεμαρκ και Βιγιαφάνιες ήταν η τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Γκιγιέρμο Μολίνς. Ο κόουτς του "τριφυλλιού" υποχρεώθηκε να βγάλει τον ηγέτη της άμυνάς του στο 37', καθώς ο Μολέντο χτύπησε με τον Βράνιες και μάτωσε με αποτέλεσμα να δώσει την θέση του στον Κουτρουμπή. Άλτμαν και Ρέις μπήκαν στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν έκαναν κάτι ιδιαίτερο για το "τριφύλλι".

Από την πλευρά του ο Μανόλο Χιμένεθ αιφνιδίασε τους πάντες, αφήνοντας εκτός αρχικού σχήματος τον Λάζαρο Χιρστοδουλόπουλο, ενώ άφησε εκτός 18άδας και τον Ούρος Τσόσιτς, καθώς είχε ένα πρόβλημα και δεν ήθελε να ρισκάρει την συμμετοχή του εν όψει του ευρωπαϊκού αγώνα με την Ριέκα. Με σύστημα 3-5-2, λοιπόν, ο Ανέστης ήταν στο τέρμα, οι Μπακάκης - Λαμπρόπουλος - Βράνιες στο κέντρο της άμυνας, οι Λόπες και Γκάλο ήταν τα δύο ακραία φουλ - μπακ, οι Σιμόες - Μπακασέτας - Γαλανόπουλος στα χαφ και οι Κλωναρίδης - Λιβάγια στην επίθεση. Λάζαρος, Αϊντάρεβιτς και Γιακουμάκης πέρασαν ως αλλαγή στην επανάληψη, με τον πρώτο να βοηθά πολύ στην άνοδο της απόδοσης της Ένωσης και τον δεύτερο στο ανασταλτικό κομμάτι.

Η ΦΑΣΗ: Ένα ματς που έχει γκολ στην εκπνοή δεν μπορεί παρά να... στιγματίζεται από αυτό. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει τη νίκη, ο Λιβάγια έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Χουλτ και νίκησε τον Βλαχοδήμο για το τελικό 1-1.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Σωστός στις αποφάσεις του ήταν ο διαιτητής Καλογερόπουλος, που απέβαλε σωστά από το ματς τον Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος... μπούκαρε στον αγωνιστικό χώρο κατευθυνόμενος προς τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Σωστοί κα οι βοηθοί του, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Κερδισμένη θα μπορεί να αισθάνεται η ΑΕΚ ύστερα από την εξέλιξη που είχε ο αγώνας στη Λεωφόρο. Στο 95' γλίτωσε την ήττα από τον ψυχωμένο -κατά τ' άλλα- Παναθηναϊκό και διατηρήθηκε πάνω από τον Ολυμπιακό, ακόμα και με έναν πόντο διαφορά.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Πολύ κακή εμφάνιση και από τις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός ήταν νωθρός στο πρώτο μέρος, αλλά έβγαλε μια κάποια αντίδραση στο δεύτερο, έχοντας τον Βιγιαφάνιες να παλεύει για όλους στη μεσαία γραμμή, αλλά και τον Σιλά να "καθαρίζει" ανασταλτικά, ενώ από την άλλη η ΑΕΚ ήταν ανώτερη στο πρώτο 45λεπτο, αλλά χωρίς την εύκολη φάση στα "καρέ" των Πράσινων. Τελικά, η είσοδος του Λάζαρου έδωσε άλλη πνοή, όμως χρειάστηκε η στιγμή του Λιβάγια για να αποφευχθεί η ήττα.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε το γκολ του Παναθηναϊκού ΕΔΩ και το γκολ της ΑΕΚ ΕΔΩ

Θυμηθείτε ΕΔΩ το live της αναμέτρησης

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μολέντο (37' λ. τρ. Κουτρουμπής), Χουλτ, Κουρμπέλης, Σιλά, Χίλιεμαρκ (67' Άλτμαν), Βιγιαφάνιες, Λουντ, Μολίνς (90'+2' Ρέις).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης (71' Γιακουμάκης), Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (65' Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας, Κλωναρίδης (54' Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags