Facebook Pixel Sportdog.gr | Βόμβες για τις διαιτησίες των «μεγάλων», τις «πιέσεις», τη συμμαχία και το πέναλτι του ΠΑΟΚ
| 2017-11-21 12:45:00

Βόμβες για τις διαιτησίες των «μεγάλων», τις «πιέσεις», τη συμμαχία και το πέναλτι του ΠΑΟΚ

του Γιώργου Κτενά
Βόμβες για τις διαιτησίες των «μεγάλων», τις «πιέσεις», τη συμμαχία και το πέναλτι του ΠΑΟΚ

Βαρούχας και Βοργιάς στο Sportdog.

«Στη μια φάση, του Ατρόμητου, ο παίκτης είναι καλυμμένος και δεν υπάρχει οφσάιντ. Μεγάλο λάθος από τον βοηθό. Και στη φάση του Πρίγιοβιτς είναι λάθος, αλλά είναι ως φάση πολύ πιο δύσκολη από την άλλη», σχολίασε στο sportdog.gr ο καθηγητής διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τη φάση του πέναλτι αλλά και γενικότερα για την παρουσία της φετινής διαιτησίας: 

«Στη φάση του πέναλτι βρήκε την μπάλα ο παίκτης, υπάρχει επαφή εκ των υστέρων αλλά αν έμενε όρθιος δεν θα γινόταν κάτοχος της μπάλας. Οπότε δεν έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Γενικότερα, η διαιτησία φέτος έχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Μην τους ματιάσουμε, βλέπουμε καλές διαιτησίες. Ο Παπαπέτρου είναι καλός, άλλωστε δεν υπάρχει διαιτητής χωρίς να κάνει λάθη. Νομίζω ότι έτσι θα πρέπει να συνεχίσουμε. Και στο κάτω - κάτω, αν βλέπουμε κάτι στραβό από διαιτητή ή βοηθό να συμβαίνει παρατεταμένα, μπορεί να πάει και στο σπίτι του».

Βοργιάς: «Εξαρτώμενη η διαιτησία, έπαιξε έδρα ο Παπαπέτρου»

Από την πλευρά του, ο παλαίμαχος διαιτητής Σωτήρης Βοργιάς, σχολίασε στο sportdog.gr για τις ίδιες φάσεις:

«Στο οφσάιντ που δόθηκε στον παίκτη του Ατρόμητου, δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση καθώς τον κάλυπτε 1,5 - 2 μέτρα άλλος παίκτης. Αν ο επόπτης είναι στην ευθεία της φάσης, δεν μπορεί να σηκώσει ποτέ τέτοια υπόδειξη».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε για το οφσάιντ που δόθηκε σε βάρος του ΠΑΟΚ: «Αυτή η φάση είναι οριακή, καθώς βρίσκονται 3 παίκτες στην ίδια ευθεία: Δύο αμυντικοί και ο επιθετικός του ΠΑΟΚ στη μέση. Ο επόπτης είναι ένα μέτρο μπροστά από τη φάση και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να δει τον μεσαίο παίκτη ότι εξέχει λίγο και να ξεγελαστεί. Αυτό το οφσάιντ, αυτή η φάση δηλαδή, δικαιολογείται. Η πρώτη φάση που σχολίασα είναι αδικαιολόγητη».

Ποια είναι άποψή σας για τη φάση του πέναλτι;

«Είναι ανύπαρκτο πέναλτι, δεν υπάρχει επαφή, διώχνει την μπάλα με την προβολή, άρα δεν έχουμε τεχνική παράβαση. Από τη στιγμή που διώχνει την μπάλα, δεν έχουμε παράβαση».

Πώς βλέπετε τη φετινή διαιτησία;

«Έχουμε ένα ποιοτικά κατώτερο πρωτάθλημα, αλλά σε γενικές γραμμές έχουμε καλή διαιτησία σε σχέση με άλλα χρόνια. Αλλά κατά 90% οι μεγάλες ΠΑΕ παίρνουν όποιον διαιτητή επιθυμούν να τους σφυρίξει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Είναι ξεκάθαρο αυτό που λέω, δεν χρειάζεται άλλη ανάλυση. Η διαιτησία είναι καλύτερη φέτος γιατί παίζουν ελεύθερα οι διαιτητές σε σχέση με τα άλλα χρόνια. Οι ίδιοι είναι οι διαιτητές, δεν έχει αλλάξει κάτι. Παλαιότερα που λέγανε για τον Αρετόπουλο, για παράδειγμα, τους έλεγα ότι έχει τα καλύτερα προσόντα από όλους. Αλλά όταν εξαρτάσαι και σε πιέζουν για να μη χάσει μια ομάδα, όταν έχεις αυτό στο μυαλό σου, υπάρχει πρόβλημα.

Η διαιτησία δεν είναι ανεξάρτητη από τις μεγάλες ΠΑΕ και την ΕΠΟ. Έχετε δει καμιά διαμαρτυρία για ορισμό; Καμία! Πέρσι, κάθε εβδομάδα είχαμε και μια διαμαρτυρία. Ξέραμε όλοι πού είναι ο Παπαπέτρου. Πήγε όμως χθες σε αντίπαλο από εκεί που άνηκε και έπαιξε έδρα. Άρα οι διαιτητές προσπαθούν να μην ενοχλήσουν κάποιον μεγάλο, κάποιον από τη συμμαχία».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags