Facebook Pixel Sportdog.gr | Το πανό του Ολυμπιακού που πέρασε στα ψιλά – Αναφορά στη θρυλική μορφή που εκτελέστηκε (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)
| 2017-11-27 17:08:00

Το πανό του Ολυμπιακού που πέρασε στα ψιλά – Αναφορά στη θρυλική μορφή που εκτελέστηκε (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Το πανό του Ολυμπιακού που πέρασε στα ψιλά – Αναφορά στη θρυλική μορφή που εκτελέστηκε (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Οι οπαδοί των Πειραιωτών τίμησαν τη μνήμη του.

Ένα από τα γεγονότα που πέρασε στα ψιλά στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην Κέρκυρα ήταν η ανάρτηση ενός πανό πολύ διαφορετικού από τα άλλα. Το πανό αναφερόταν στον Νίκο Γόδα παλιό ποδοσφαιριστή της ομάδας του Πειραιά, που είχε φορέσει τα ερυθρόλευκα στις αρχές της δεκαετίας του '40.

Η αναφορά στον συγκεκριμένο παίκτη είχε τη δική του σημασία στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο προσφυγικής καταγωγής (γεννήθηκε στο Αϊβαλί το 1921) ποδοσφαιριστής με την έντονη αντιστασιακή δράση, εκτελέστηκε ως κομμουνιστής, τις 19 Νοεμβρίου του 1948 στη νησίδα Λαζαρέτο της Κέρκυρας. Πριν το εκτελεστικό απόσπασμα του δώσει τη χαριστική βολή, είχε ζητήσει να τον σκοτώσουν με τη φανέλα και το σορτσάκι του Ολυμπιακού.

«Να μου ρίξετε και να με δολοφονήσετε με τη φανέλα του Ολυμπιακού, και να μη μου δέσετε τα μάτια, για να βλέπω τα χρώματα της ομάδας μου πριν από τη χαριστική βολή», ήταν η τελευταία του επιθυμία.

Με το πανό που ανήρτησαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, στην Κέρκυρα, τίμησαν τη μνήμη του. Μπορεί η κίνησή τους να πέρασε στα ψιλά άξιζε όμως ειδικής μνείας.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags