Facebook Pixel Sportdog.gr | Προκρίθηκε με... αγγαρεία ο ΠΑΟ - Ισοπαλία 1-1 με Παναχαϊκή, κέρδος οι μικροί (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2017-11-29 21:27:00

Προκρίθηκε με... αγγαρεία ο ΠΑΟ - Ισοπαλία 1-1 με Παναχαϊκή, κέρδος οι μικροί (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Προκρίθηκε με... αγγαρεία ο ΠΑΟ - Ισοπαλία 1-1 με Παναχαϊκή, κέρδος οι μικροί (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέρασαν στους 16 του Κυπέλλου οι Πράσινοι μαζί με την ΑΕΛ.

Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας ως πρώτος από τον 8ο όμιλο, παρά το γεγονός ότι έμεινε στο 1-1 με την Παναχαϊκή.

Οι Πράσινοι παρουσιάστηκαν νωθροί χωρίς εμπνεύσεις στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και είχαν ως μοναδικά κέρδη την καλή εμφάνιση του Χατζηγιοβάνη και τα θετικά στοιχεία που έδειξε ο 17χρονος Εμμανουηλίδης στην παρθενική του συμμετοχή με την πρώτη ομάδα. Ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα έκανε και ο Τζανδάρης.

Η Παναχαϊκή έκανε καλή προσπάθεια, ωστόσο η ισοπαλία της σε συνδυασμό με το 0-0 στο έτερο ματς του ομίλου (Αναγέννηση Καρδίτσας – ΑΕΛ) έδωσε την 2η θέση και την πρόκριση στην ΑΕΛ.

Η τελική βαθμολογία του ομίλου:

1. Παναθηναϊκός 7 (5-2)

2. ΑΕΛ 4 (3-2)

3. Παναχαϊκή 4 (2-4)

4. Αναγέννηση Καρδίτσας 1 (1-3)

Το ματς

Οι Πράσινοι μπήκαν στο παιχνίδι με τη διάθεση να απειλήσουν και επιτέθηκαν κυρίως από τα αριστερά με τον δραστήριο Λουντ. Η μόνη ευκαιρία που δημιούργησαν στα πρώτα λεπτά ήταν στο 11’, με τον Φινλανδό να σουτάρει από πάσα του Χίλιεμαρκ, την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ. Η Παναχαϊκή «απάντησε» με γυριστή κεφαλιά του Φουρλάνου, που ανάγκασε τον Βλαχοδήμο σε πολύ δύσκολη επέμβαση στο 16’.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 29’. Οι Πράσινοι έβγαλαν πολύ ωραία αντεπίθεση διασχίζοντας όλο το γήπεδο με δυο πάσες. Ο Χατζηγιοβάνης έγινε αποδέκτης βαθιάς μπαλιάς από την άμυνα και γύρισε παράλληλα στον Χίλιεμαρκ, ο οποίος πλάσαρε με το αριστερό από κοντά και άνοιξε το σκορ. Παρ’ όλα αυτά, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα και ισοφάρισαν στο 40’. Ο Ινσούα έκανε πέναλτι στον Αργυρόπουλο την ώρα που αυτός προσπαθούσε να μπει στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Αργυρόπουλος και νίκησε τον Βλαχοδήμο για το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ακόμα περισσότερο, με τις ευκαιρίες να δημιουργούνται με το… σταγονόμετρο. Ουσιαστικά, η μόνη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό σε όλο το δεύτερο 45λεπτο σημειώθηκε στο 75’, όταν ο Χατζηγιοβάνης έκανε ωραία ατομική ενέργεια και συρτό σουτ, που έφυγε λίγο άουτ. Η Παναχαϊκή προσπάθησε να πιέσει, παρά την μεγάλη κούραση που είχε καταβάλλει τους παίκτες της και είχε μια τεράστια ευκαιρία να πάρει τη νίκη και μαζί την πρόκριση στο 93’, με τον Βλαχοδήμο να κάνει καταπληκτική επέμβαση σε κοντινό σουτ του Μουστακόπουλου!

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του Παναθηναϊκού. Έδωσε πολύ όμορφη ασίστ για το μοναδικό γκολ της ομάδας, ενώ ήταν ο μόνος που έδειχνε διάθεση να απειλήσει στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο οι Πράσινοι ήταν πολύ κακοί.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-3-3 παρέταξε την Παναχαϊκή ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Χαλκιάς, με την άμυνα να αποτελείται από τους Πολίμο, Μακρυδημήτρη, Σωτηράκο και Μπουτζίκο από δεξιά προς αριστερά. Στην τριάδα του κέντρου έπαιξαν οι Φουρλάνος, Αργυρόπουλος και Πολυχρόνης, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Σπανός, δεξιά ο Κυνηγόπουλος και αριστερά ο Μασούρας.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης εφάρμοσε εκτεταμένο rotation, χρησιμοποιώντας σύστημα 4-3-3. Τερματοφύλακας ο Βλαχοδήμος, δεξί μπακ ο Κολοβέτσιος, αριστερό ο Ινσούα και δίδυμο στο κέντρο της άμυνας οι Κουτρουμπής-Αυλωνίτης. Ο Ρέις είχε τον ρόλο του αμυντικού χαφ, με τους Δώνη και Χίλιεμαρκ μπροστά του. Ο Χατζηγιοβάνης κινήθηκε στο δεξί «φτερό» της επίθεσης, ο Λουντ στο αριστερό και στην κορυφή ο Πίσπας.

Η ΦΑΣΗ: Η Παναχαϊκή έψαχνε ένα γκολ που θα την έστελνε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, αλλά της το αρνήθηκε ο Βλαχοδήμος. Ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε ενστικτώση απόκρουση σε σουτ του Μουστακόπουλου από κοντά στο 93ο λεπτό, δείχνοντας την κλάση του.!

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Καλή η διαιτησία του Μπλάνα, που σωστά κατελόγισε πέναλτι υπέρ της Παναχαϊκής στο 39’ σε τάκλιν του Ινσούα στον Αργυρόπουλο.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε χωρίς… δράματα και ο Μαρίνος Ουζουνίδης μπόρεσε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε αναπληρωματικούς και πιτσιρικάδες.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Ακόμα και με τον Παναθηναϊκό σε πολύ κακή μέρα, η διαφορά ποιότητας των δυο ομάδων ήταν εμφανής. Η Παναχαϊκή έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια και μάλιστα παραλίγο να πάρει μια τεράστια νίκη-πρόκριση στο φινάλε, παρά το γεγονός ότι οι… μισοί παίκτες της ταλαιπωρούνταν από κράμπες!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Χαλκιάς, Πολίμος, Μπουτζίκος, Σωτηράκος, Μακρυδημήτρης, Φουρλάνος, Αργυρόπουλος (74’ Ελευθεριάδης), Πολυχρόνης (65’ Μουστακόπουλος), Μασούρας, Κυνηγόπουλος, Σπανός (77’ Αντωνακόπουλος)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Ινσούα, Κουτρουμπής, Ρέις, Δώνης, Χίλιεμαρκ (75’ Τζανδάρης), Αυλωνίτης, Λουντ (57’ Άλτμαν), Κολοβέτσιος, Χατζηγιοβάνης, Πίσπας (65’ Εμμανουηλίδης).

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags