Facebook Pixel Sportdog.gr | «Τουλάχιστον θα ήμασταν στους 4 - Το άσχημο για Ολυμπιακό είναι...» - Εκτίμηση-σοκ για ΠΑΟ
| 2017-12-09 12:05:00

«Τουλάχιστον θα ήμασταν στους 4 - Το άσχημο για Ολυμπιακό είναι...» - Εκτίμηση-σοκ για ΠΑΟ

του Γιώργου Κτενά
«Τουλάχιστον θα ήμασταν στους 4 - Το άσχημο για Ολυμπιακό είναι...» - Εκτίμηση-σοκ για ΠΑΟ

Ο Πέτρος Πασσαλής θυμάται και αναλύει στο sportdog.gr

Την άποψη ότι το άσχημο για τον Ολυμπιακό στη φετινή του παρουσιά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ δεν ήταν η φτωχή βαθμολογική συγκομιδή, αλλά το γεγονός ότι η ομάδα δεν έβγαζε αντίδραση στα παιχνίδια της, κατέθεσε σε συνέντευξή του στο sportdog.gr ο Πέτρος Πασσαλής.

Ο παλαίμαχος άσος των «ερυθρόλευκων» σαν σήμερα, στις 9/12 του 1998, πανηγύρισε την πρόκριση για πρώτη φορά στα 73 χρόνια του συλλόγου στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον της Κροάσια Ζάγκρεπ, αλλά και οποιασδήποτε ευρωπαϊκής διοργάνωσης ποδοσφαίρου.

Αναφέρθηκε στο φετινό πρωτάθλημα, στη δυναμική ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αλλά και στον Παναθηναϊκό, για τον οποίο έκανε την πρόβλεψη ότι θα τερματίσει στη μέση της βαθμολογίας. 

Τέλος, μίλησε για τον Εδεσσαϊκό που είναι πρόεδρός του και την πολύ σημαντική προσπάθεια που κάνουν και φέτος στην Πέλλα. 

«Εκείνη τη χρονιά ήμασταν στον ίδιο όμιλο με την Πόρτο, τον Άγιαξ και την Κροάσια Ζάγκρεπ. Υπήρχε η εμπειρία από την παρουσία προηγούμενων ετών στο Τσάμπιονς Λιγκ, με ελληνικό κορμό κυρίως και κάποιους ξένους που είχαν έρθει. Όλα είχαν κυλήσει πολύ όμορφα, γιατί είχαμε επιτυχίες στην Ευρώπη όπως και στην Ελλάδα. Είναι πολύ όμορφες οι αναμνήσεις από εκείνη την περίοδο», ήταν το αρχικό σχόλιο του Πέτρου Πασσαλή στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για το στοιχείο που έκανε τον Ολυμπιακό να τα καταφέρει τόσο καλά σε Ελλάδα και Ευρώπη:

«Ήμασταν αρκετοί νεαροί Έλληνες ποδοσφαιριστές σε εκείνη την ομάδα. Ελευθερόπουλος, Μαυρογεννίδης, Ανατολάκης, Καραταΐδης, Αμανατίδης, Πουρσανίδης, Νινιάδης, Γιαννακόπουλος, Γεωργάτος, Καραπιάλης, Αλεξανδρής. Η βάση είχε φτιαχτεί λίγα χρόνια πριν και είχαν προστεθεί παίκτες όπως ο Τζόρτζεβιτς, που ήταν σαν Έλληνας, ο Γκόγκιτς που είχε έρθει από την Κύπρο. Είχαμε φάει κάποιες σφαλιάρες τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη, αλλά εκείνη τη χρονιά βρεθήκαμε σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Υπήρχε, φυσικά, η παρουσία του κυρίου Μπάγεβιτς στην τεχνική ηγεσία, που ήταν πολύτιμη. Είχαμε την πίστη ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε και να φτάσουμε μακριά. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει την πρόκριση από τη Γιουβέντους, μια κακιά στιγμή μας τη στέρησε. Βέβαια μετά, θα βρίσκαμε στον δρόμο μας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θα ήταν επίσης δύσκολα. Αλλά, τουλάχιστον, θα ήμασταν στους 4 της διοργάνωσης».



Πώς είδατε τη φετινή παρουσία του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ;

«Ο Ολυμπιακός είχε να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα, τη Γιουβέντους και τη Σπόρτινγκ, που διαθέτει μεγάλη αγωνιστική ποιότητα στο επιθετικό κομμάτι. Αυτό που ήταν άσχημο δεν ήταν τα αποτελέσματα, αλλά ότι ο Ολυμπιακός δεν έβγαζε αντίδραση στα ματς. Βλέπαμε ομάδα που δεν παρουσίασε κάτι. Οι λόγοι, προφανώς, είναι πολλοί, θα πρέπει να τους βρούνε και να τους αναλύσουν στον Ολυμπιακό».

Τι θεωρείτε ότι φταίει και ο Ολυμπιακός δεν έχει την εικόνα που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια;

«Δεν υπάρχει μόνο ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ μετά από μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απουσίας, φέτος είναι όντως ανταγωνιστική. Θα τις στοιχίσουν οι απουσίες του Μάνταλου και του Γιόχανσον. Από εκεί και πέρα υπάρχει ο ΠΑΟΚ που είναι δυνατός και έχει ισορροπημένο έμψυχο υλικό. Έχει παίξει με Ολυμπιακό και ΑΕΚ εκτός έδρας, άρα στον δεύτερο γύρο θα τους έχει στην Τούμπα. Οπότε δεν είναι τόσο ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι καλός, όσο ότι φέτος είναι και οι άλλοι πολύ καλοί.

Ως κριτική στον Ολυμπιακό θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν έχει ισορροπία το αμυντικό με το επιθετικό κομμάτι. Προσπαθεί να διορθώσει κάποια πράγματα ο κύριος Λεμονής, αλλά είναι δύσκολο όταν παρέλαβε ομάδα που είχε φτιάξει άλλος προπονητής, χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία κ.λπ. Όταν αλλάζει ο προπονητής, υπάρχουν εκ των πραγμάτων προβλήματα. Έχει διαφορετικά πλάνα ο καθένας, θα δούμε πώς θα πάει. Υπάρχουν και οι μεταγραφές σε λίγο καιρό, θα δείξει».

«Στη μέση της βαθμολογίας ο ΠΑΟ»

Για τον Παναθηναϊκό ποια είναι η άποψή σας;


«Έχει αρκετά σημαντικότερα προβλήματα να αντιμετωπίσει από το αγωνιστικό. Με βάση όσα διαβάζουμε στο ρεπορτάζ, δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία τι θα πάρει αγωνιστικά, γιατί μπορεί λόγω εξωαγωνιστικών λόγων να βρεθεί εκτός κατηγορίας. Μεγάλο μέγεθος ο Παναθηναϊκός για να συμβεί κάτι τέτοιο και καλό είναι για το ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι δυνατή αυτή η ομάδα. Εύχομαι να μην συμβεί κάτι τέτοιο στον Παναθηναϊκό. Καθαρά αγωνιστικά, είναι ομάδα που έχει συγκεκριμένες δυνατότητες και περιμένω να τερματίσει στη μέση της βαθμολογίας».

Η άποψή σας για το φετινό πρωτάθλημα;

«Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στους τρεις που διεκδικούν τον τίτλο. Η ΑΕΚ αναπτύσσει μια δυναμική ως ομάδα που σχετίζεται και με τις ευρωπαϊκές της επιτυχίες, ενώ ο ΠΑΟΚ με τη νίκη του στην Ξάνθη έδειξε ότι μπορεί να λύσει το πρόβλημα που είχε με τα εκτός έδρας παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι ακόμα κι αν βρεθεί πίσω στο σκορ, έχει τα ψυχικά αποθέματα για να "γυρίσει" ένα παιχνίδι, με αποτέλεσμα να είναι νωρίς για να πούμε αν υπάρχει φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Πιστεύω ότι θα πάνε έτσι μέχρι το τέλος, κάτι που είναι θετικό για να έχει ενδιαφέρον το πρωτάθλημα».

Τα δικά σας νέα, στο Εδεσσαϊκό, ποια είναι;

«Φέτος συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής μετά από 17 χρόνια. Έχουμε συγκεκριμένο προσανατολισμό, θέλουμε να στηριχτούμε σε νεαρούς ποδοσφαιριστές από τις γύρω περιοχές. Έχουμε αρκετά μικρό μέσο όρο ηλικίας, καθώς στην 11άδα μας υπάρχουν μόνο δύο ποδοσφαιριστές πάνω από 22 ετών. Όλοι οι άλλοι είναι ανάμεσα από 17 και 22. Θέλουμε να υπάρχει παράλληλα εξέλιξη ομάδας - παικτών και, σιγά-σιγά, να αποτελέσει ο Εδεσσαϊκός πόλο έλξης για νεαρούς ποδοσφαιριστές που θέλουν να εξελιχθούν. Φέτος δεν ξεκίνησε καλά η σεζόν, αλλά στις τελευταίες αγωνιστικές προσπαθούμε να αναπνεύσουμε. Βρισκόμαστε έναν πόντο πίσω από την ομάδα που μένει στην κατηγορία και στόχος μας είναι η σταθεροποίηση στην κατηγορία. Είναι δύσκολο το πρωτάθλημα, υπάρχουν πολλές και καλές ομάδες, αλλά θα τα καταφέρουμε. Έχω εμπιστοσύνη σε όλους».  
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags