Facebook Pixel Sportdog.gr | Τεράστιο οικονομικό πρόβλημα για Πέτριτς λόγω Παναθηναϊκού!
| 2017-12-10 13:42:00

Τεράστιο οικονομικό πρόβλημα για Πέτριτς λόγω Παναθηναϊκού!

Sportdog Team
Τεράστιο οικονομικό πρόβλημα για Πέτριτς λόγω Παναθηναϊκού!

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα!

Αναλυτικά όσα είπε στο Sport24 radio 103,3 ο Πάρης Ατλαμάζογλου, που είναι δικηγόρος του Κροάτη αλλά και των Βέμερ - Ταυλαρίδη: 

Για την υπόθεση του Βέμερ: «Έχουμε κάνει μία αίτηση για επιβολή και ενεργοποίηση της απόφασης αφαίρεσης βαθμών. Έχουμε περάσει στο δεύτερο στάδιο, μετά την τελεσιδικία της απόφασης. Η απόφαση τελεσιδικεί μετά την παρέλευση έξι εργάσιμων ημερών από την έφεση και 60 ημερών από την έκδοσή της. Ο Παναθηναϊκός έχει δικαίωμα πρότασης ρύθμισης του οφειλόμενου ποσού, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχω κάποια τέτοια ενημέρωση. Εφόσον γίνει αυτό, θα καταβληθεί το ποσό σε δόσεις, που θα ορίσει το Διαιτητικό Δικαστήριο. Αν δεν πληρωθεί κάποια από τις δόσεις, τότε πρέπει να καταβληθεί όλο το ποσό κι αν δεν γίνει αυτό τότε πάμε σε αίτηση για αφαίρεση βαθμών.

Ακόμα δεν έχει οριστεί δικάσιμος ημερομηνία. Στη δίκη προτείνει η ομάδα ένα ποσό και εμείς συμφωνούμε ή προτείνουμε κάτι άλλο και αποφασίζει το Διαιτητικό Δικαστήριο».

Για το πόσο πιθανή είναι η αφαίρεση βαθμών από τον Παναθηναϊκό σε αυτή την υπόθεση: «Στην παρούσα φάση δεν είναι πιθανή, απλά είναι ενδεχόμενη στο άμεσο μέλλον».

Για τα χρωστούμενα του Παναθηναϊκού στον Στάθη Ταυλαρίδη: «Έπρεπε να καταβληθεί ένα ποσό γύρω στα 32.000 ευρώ την 1η Δεκέμβρη, το οποίο δεν καταβλήθηκε. Είμαστε σε επαφή με τον Παναθηναϊκό για να βρεθεί μία λύση. Υπάρχουν, όμως, όρια σε οποιαδήποτε ανοχή. Στις αρχές Οκτωβρίου κατεβλήθη ένα σεβαστό ποσό. Όταν οι προσφυγές ακολουθούν η μία την άλλη πρέπει να υπερασπίσουμε τα συμφέροντά μας.

Υπάρχει επικοινωνία με τη διοίκηση και καλή πρόθεση, αλλά πρέπει να συνοδευτεί με τις ανάλογες πράξεις. Γίνεται προσπάθεια από το σύλλογο -και πιστεύω ότι είναι μεγάλη- για να βρεθούν τα ποσά και να ικανοποιηθούν οι πιστωτές. Σε εύλογο χρονικό διάστημα όλα αυτά πρέπει να γίνουν πράξη, καθώς τα περιθώρια εξαντλούνται.

Οι Έλληνες δείχνουν μεγαλύτερη ανοχή. Δε θα έλεγα το ίδιο για τους ξένους. Όχι ότι δε θέλουν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό, αλλά έχει εξαντληθεί η υπομονή τους, αφού όταν φτάνει η καταληκτική ημερομηνία, ο Παναθηναϊκός ζητάει συνεχώς νέες προθεσμίες. Το πρόβλημα δε λύνεται όταν το ανακυκλώνουμε. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.

Όταν ο ποδοσφαιριστής έχει να λαμβάνει χρήματα πρέπει να τα πάρει. Θα δείξει υπομονή, αλλά πρέπει να πληρωθεί ή να δει κάποιο φως. Όταν δε γίνεται αυτό, μοιραία τα πράγματα παίρνουν χειρότερο δρόμο».

Για το αν θα αντέξει, φέτος, ο Παναθηναϊκός: «Η εκτίμησή μου είναι ότι θα αντέξει. Υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, αλλά έστω και την έσχατη στιγμή θα βρεθεί η λύση. Το πως δεν το γνωρίζω. Όλα αυτά είναι μία προσωπική εκτίμηση από την εμπειρία που έχω αποκομίσει από το ποδόσφαιρο. Και οι πιστωτές -πιστεύω ότι- θα δείξουν για μία ακόμα φορά ανοχή, αλλά ίσως βρεθεί και επενδυτής. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο και βαρύ όνομα και μία ενδεχόμενη απώλειά του θα κοστίσει σε όλους και πρώτα από όλα στο ποδόσφαιρό μας. Εξυπηρετεί τους πάντες να υπάρχει δυνατός και ζωντανός Παναθηναϊκός».

Για τη διαμάχη του Σωκράτη Φυτανίδη με τον Ατρόμητο: «Υπάρχει δικαστική εκκρεμότητα. Αναμένουμε την απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής για να ξέρουμε το επόμενο βήμα μας. Είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα στο οποίο έχει κλείσει ο φάκελος, έχει συζητηθεί η απόφαση, αλλά δεν έχει εκδοθεί η ετυμηγορία. Περιμένω το αμέσως προσεχές διάστημα να συμβεί».

Για το πού οφείλεται η κωλυσιεργία: «Υπάρχουν πολλές υποθέσεις και η επιτροπή πρέπει να εκδώσει αποφάσεις για όλες. Ο φόρτος εργασίας αποτελεί έναν ανασταλτικό παράγοντα. Ωστόσο, θεωρώ ότι επειδή είναι καταγγελία και δεν είναι αίτηση για καταβολή χρημάτων, πρέπει να έχει προτεραιότητα και να εκδοθεί άμεσα η απόφαση».

Για την υπόθεση του Μλάντεν Πέτριτς: «Τη Δευτέρα εκδικάζεται η προσφυγή του, του οφείλονται 200 χιλιάδες ευρώ για την εφορία και για αυτό του έχουν δεσμευτεί οι προσωπικοί λογαριασμοί. Θέλει να έχει ελεύθερες συναλλαγές με την τράπεζα. Ο Παναθηναϊκός όφειλε να του πληρώσει το φόρο εισοδήματος και δεν το έκανε. Και καλή διάθεση να έχει κάποιος, όταν όλα τα πραγματικά δεδομένα είναι απέναντί του θα αλλάξει τη στάση του και αυτό είναι πολύ λογικό. Κάτι ανάλογο έχει γίνει και με έναν άλλον ποδοσφαιριστή, του οποίου δε θέλω να πω το όνομά του. Τουλάχιστον να πάρει επισήμως μία θέση ο Παναθηναϊκός, να πει: "Μπορούμε να δίνουμε αυτά και να κάνουμε αυτό». Και από εκεί και πέρα να πάρει ο καθένας τις αποφάσεις του".

Βέβαια, δεν κατηγορούμε την ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές κι εγώ προσπαθούμε να βοηθήσουμε. Η βοήθεια τελειώνει όταν έχουμε την πραγματικότητα απέναντί μας. Όταν το Δημόσιο κατάσχει τους λογαριασμούς σου, τότε έρχεσαι άμεσα αντιμέτωπος με το πρόβλημα που έχει συνέπειες σε εσένα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags