Facebook Pixel Sportdog.gr | «Super League ερχόμαστε…» - Νέα μεγάλη ανατροπή για τον Άρη στη Δράμα!
| 2017-12-10 17:14:00

«Super League ερχόμαστε…» - Νέα μεγάλη ανατροπή για τον Άρη στη Δράμα!

Sportdog Team
«Super League ερχόμαστε…» - Νέα μεγάλη ανατροπή για τον Άρη στη Δράμα!

Τεράστια ανατροπή και νέα νίκη για τον Άρη στη Δόξα με 2-1.

Η Δόξα έβαλε… δύσκολα στον Άρη στη Δράμα αλλά οι «κίτρινοι» ανέτρεψαν σε ένα ακόμα παιχνίδι το σκορ και πανηγύρισαν μαζί με τον κόσμο τους την 7η νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια, κάνοντας ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την επιστροφή τους στην Super League!

Η Δόξα Δράμας κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο από τα πρώτα λεπτά του αγώνα αφού οι παίκτες της ήταν πιο αποφασιστικοί και κινητικοί συγκριτικά με τους ποδοσφαιριστές του Άρη, απειλώντας τον Καντιμοίρη για πρώτη φορά στο 7΄ με τη σέντρα του Μπαϊκαρά που δεν εκμεταλλεύτηκαν οι Μαρκόπουλος και Ματσούκας, ενώ στο 15΄ ο Καντιμοίρης απόκρουσε το κοντινό σουτ του Ματσούκα από πλάγια θέση.

Δύο λεπτά αργότερα ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ του Διαμαντόπουλου με υπόδειξη οφσάιντ, με τους Δραμινούς να διατηρούν την κυριαρχία τους και να μπαίνουν μπροστά στο σκορ στο 28΄, με το σουτ του Κάσες έξω από την περιοχή που κόντραρε στον Δεληζήση και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Καντιμοίρη. 

Το 1-0… σόκαρε ακόμα περισσότερο τους παίκτες του Δημήτρη Σπανού και «ντόπαρε» τους «ασπρόμαυρους» του Άγγελου Διγκόζη, που στο 41΄ θα μπορούσαν να πανηγυρίσουν το 2-0 εάν η κεφαλιά του Ματσούκα μέσα από τη μικρή περιοχή ύστερα από σέντρα του Ριζογιάννη, κατέληγε ένα μέτρο πιο δεξιά!

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίχθηκε… ποδόσφαιρο, αφού κυριάρχησαν τα νεύρα, οι σκληρές μονομαχίες και οι συχνοί τραυματισμοί. Αυτό δεν εμπόδισε όμως τον Άρη να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0, αφού πρώτα ο Καντιμοίρης εξουδετέρωσε στο 48΄ το κοντινό σουτ του Κάσες.

Στο 60΄, σε μία φάση όπου οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν εντόνως για οφσάιντ, ο Μπαργκάν «γύρισε» στο σωστό χρόνο τη μπάλα στον Διαμαντόπουλο και αυτός προ κενής εστίας πέτυχε το 1-1 για τον Άρη, ενώ ο Παυλίδης που μπήκε ως αλλαγή στο 46΄ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη βαθιά μπαλιά του Διαμαντόπουλου στο 77΄, «κατεβάζοντας» άψογα τη μπάλα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και… κεραυνοβολώντας τον Μένγκα για το 1-2, που ήταν και το τελικό σκορ!

ΓΙΝΑΜΕ… ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-3-3 παράταξε τη Δόξα ο πρώην παίκτης του Άρη, Άγγελος Διγκόζης. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Μένκα, οι Πεταυράκης και Σπυρόπουλος ήταν τα δύο πλάγια μπακ αριστερά και δεξιά αντίστοιχα των Ντιμιτρόφσκι και Γκότοβου, που μπροστά τους είχαν τους Ριζογιάννη, Γουνδουλάκη και Κάσες, ενώ στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης χρησιμοποιήθηκε ο Ματσούκας, στην αριστερή ο Μπαϊκαρά και «φουνταριστός» ο Μαρκόπουλος.

Ο Δημήτρης Σπανός εμπιστεύτηκε σε έναν ακόμα αγώνα το προσφιλές του 4-2-3-1, με τον Καντιμοίρη στη θέση «1», στόπερ τους Δεληζήση και Σόουζα, δεξί μπακ τον Μπούρμπο και αριστερό τον Βαλεριάνο, αμυντικά χαφ τους Μουμίν και Ιντζόγλου, «δεκάρι» τον Πασά, δεξί εξτρέμ τον Κάσο, αριστερό τον Μπαργκάν και προωθημένο επιθετικό τον Διαμαντόπουλο.

Με το που ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, ο Δημήτρης Σπανός αντικατέστησε τον κακό Κάσσο με τον Παυλίδη και στο 51΄ «φόρτωσε» περισσότερο τη μεσαία γραμμή του Άρη περνώντας τον Πλατέλλα στη θέση του Πασά που δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου, με τις δύο αυτές αλλαγές να αλλάζουν προς το καλύτερο την εικόνα των «κίτρινων» και να τους βοηθούν να φτάσουν στην ισοφάριση!

Από την άλλη πλευρά καμία από τις αλλαγές του Άγγελου Διγκόζη δεν βοήθησαν τη Δόξα να αλλάξει την κακή εικόνα που είχε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Σπανός ενίσχυσε στα τελευταία λεπτά την άμυνά του με τρίτο στόπερ για να διαφυλάξει το πολύτιμο 1-2! 

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Χαράλαμπο Παυλίδη λόγω του γκολ που πέτυχε στο 77΄, το οποίο ισοδυναμεί με… μισή άνοδο! Ο 26χρονος κεντρικός μέσος αποδεικνύεται… λίρα εκατό για τον Άρη και τον Δημήτρη Σπανό, αφού ήταν αυτός που με γκολ στο φινάλε χάρισε στους «κίτρινους» και τη νίκη στα Τρίκαλα με σκορ 1-0!

Η ΦΑΣΗ: Κομβικό σημείο για τον αγώνα η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ματσούκα στο 41΄, αφού εάν γινόταν σε εκείνο το σημείο το 2-0 για τη Δόξα Δράμας τα πράγματα θα ήταν πάρα πολύ δύσκολα για τον Άρη! 

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο Ευάγγελος Γρατσάνης από τα Τρίκαλα δεν τα πήγε και άσχημα στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο βέβαια δεν τα πήγε καλά ο δεύτερος επόπτης Παπαδημητρίου από τη Θεσσαλία, που ακύρωσε λανθασμένα το γκολ του Διαμαντόπουλου στο 17΄. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ο Γρατσάνης μάλλον… έχασε τη μπάλα από ένα σημείο, «ξεσπώντας» στον πάγκο της Δόξας αποβάλλοντας τον γενικό αρχηγό των Δραμινών, Αντώνη Κασδοβασίλη και τον προπονητή τους, Άγγελο Διγκόζη , αλλά και μοιράζοντας συνεχώς κίτρινες κάρτες στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Ανάμεσα στα πολλά «σφυρίγματα» του Γρατσάνη που «σηκώνουν» συζήτηση, είναι το αν έπρεπε να αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Μπούρμπο στα μισά του δεύτερου ημιχρόνου!

Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ: Με εξαίρεση τον ανεγκέφαλο οπαδό του Άρη που «σημάδεψε» με κροτίδα τον επόπτη Παπαδημητρίου στο φινάλε του αγώνα, όλα κύλησαν ομαλά στη Δράμα, παρουσία τεσσάρων χιλιάδων φιλάθλων της Δόξας και χιλίων πεντακοσίων του Άρη. Σαφέστατα ατμόσφαιρα… Super League!  

Η… ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ: Το ότι στο χρονικό σημείο όπου ο Άρης ισοφάρισε σε 1-1, η ΕΡΤ3 «έπαιζε» διαφημίσεις λόγω τεχνικού προβλήματος (πτώση της τάσεως το ρεύματος στο γήπεδο της Δόξας η επίσημη εξήγηση) και έτσι το γκολ του Διαμαντόπουλου το είδαν μόνοι όσοι βρίσκονταν στις κερκίδες

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Άρης πήρε την 7η νίκη του σε 7 παιχνίδια και «άνοιξε» στο +7 τη διαφορά του από τον τρίτο της βαθμολογίας ΟΦΗ, τον οποίο υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Με νίκη εις βάρος των Κρητικών, οι «κίτρινοι» θα σφραγίσουν ουσιαστικά την επιστροφή τους στην Super League, πριν καν συμπληρωθεί το ¼ του πρωταθλήματος, καθώς θα πρέπει να γίνουν… πράγματα και θαύματα στη συνέχεια για να χάσουν την άνοδο!

ΞΕΚΑΘΑΡΑ...   Η Δόξα ήταν κατά πολύ ανώτερη του Άρη στο πρώτο ημίχρονο, όμως οι «κίτρινοι» φαίνεται πως το έχουν για… καλό να «ξυπνάνε» στο δεύτερο ημίχρονο και να ανατρέπουν το σκορ, με τις αλλαγές του Σπανού να αποδεικνύονται για μία ακόμα φορά… χρυσάφι!

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Άγγελος Διγκόζης): Μένκα, Γκότοβος, Ντιμιτρόφσκι, Σπυρόπουλος, Πεταυράκης, Κάσες (84΄ Νατσιόπουλος), Γουνδουλάκης (79΄ Πετρόπουλος), Ματσούκας, Μπαϊκαρά (84΄ Μαραγκός), Μαρκόπουλος (64΄ Μαχαίρας), Ριζογιάννης

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Μπούρμπος, Βαλεριάνς, Σόουζα, Δεληζήσης, Μουμίν, Ιντζόγλου, Κάσσος (46΄ Παυλίδης), Μπαργκάν (85΄ Μαραγκός), Πασάς (51΄ Πλατέλλας), Διαμαντόπουλος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags