Facebook Pixel «Ποιος Αντωνιάδης; Ο κόσμος έδιωξε τον Θεοδωρόπουλο» - Sportdog.gr
| 2017-12-13 11:55:00

«Ποιος Αντωνιάδης; Αυτός έδιωξε τον... πατατάκια - Δύο πουκάμισα με 50 ευρώ»!

του Γιώργου Κτενά
«Ποιος Αντωνιάδης; Αυτός έδιωξε τον... πατατάκια - Δύο πουκάμισα με 50 ευρώ»!

Καυστικός Νίκος Ασημακόπουλος στο sportdog.gr.

Ακόμα και αγωνιστικό πρόβλημα, για να «σώσει» την κατηγορία, μπορεί να αντιμετωπίσει μετά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με όσα είπε στο sportdog.gr ο Νίκος Ασημακόπουλος.

Ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο θέμα του Σπύρου Θεοδωρόπουλου και στους λόγους που τον απέτρεψαν στο να ασχοληθεί με τον Παναθηναϊκό, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι δεν γίνεται να φταίνε επιτυχημένοι επιχειρηματίες που δεν στεριώνουν στην ομάδα.

Αναφέρθηκε στην απόσυρση της πρότασής του, στις διαρροές από την πλευρά των παλαιμάχων αλλά και στην απαξίωση που υπήρξε από μεγάλη μερίδα των οπαδών του Παναθηναϊκού προς την προσπάθειά του.

Τέλος, εκτίμησε ότι δεν θα ήταν ούτε 50.000 οι οπαδοί των Πράσινων που θα έδιναν χρήματα για να σωθεί η ομάδα, πολύ περισσότερο σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο. 

«Είναι το περιβάλλον του Παναθηναϊκού που προκαλεί παρόμοια γεγονότα. Δεν είναι δυνατόν μέσα σε λίγα χρόνια να έχουν φύγει από τον Παναθηναϊκό ο Βαρδινογιάννης, ο Αλαφούζος, τώρα φεύγει και ο Θεοδωρόπουλος πριν ακόμα μπει στην ομάδα. Είναι σοβαροί και επιτυχημένοι επιχερηματίες όλοι τους, δεν μπορεί να φταίνε μόνιμα αυτοί. Κάτι πιο βαθύ, κατί μεγαλύτερο είναι, που αφορά για παράδειγμα τη συμπεριφορά των οπαδών, την ποιότητα των παραγόντων και όλα εκείνα τα επιμέρους που συγκροτούν έναν ποδοσφαιρικό οργανισμό. Δεν γίνεται να φταίνε συνεχώς επιτυχημένοι επιχερηματίες», ήταν το αρχικό σχόλιο του Ν. Ασημακόπουλου στο sportdog.gr.

Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι μέσα σε 24 ώρες ήρθαν τα πάνω-κάτω στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού;

«Από τη μια μεριά έχει απόλυτο δίκιο να συμπεριφερθεί έτσι. Είδε μπροστά του παλαίμαχους που τους ενδιαφέρει να πιάσουν στασίδι στην επόμενη μέρα και διαπίστωσε ότι το σχέδιό του δεν θα μπορούσε να προχωρήσει χωρίς μυστικότητα. Κάτι που ζήτησε, τη μυστικότητα δηλαδή, αλλά δεν έγινε. Παράλληλα, είδε ότι και οι οπαδοί τον αντιμετώπισαν χλευαστικά. Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που είπαν "Μπράβο, θα βοηθήσουμε". Μέσα σε αυτό το περιβάλλον καλά έκανε και αποσύρθηκε.

Αλλά από την άλλη μεριά, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ήταν αναμενόμενο όταν καλεί τους παλαίμαχους σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ότι όλα αυτά θα διαρρεύσουν. Δεν υπάρχει μυστικό όταν το ξέρουν δύο παλαίμαχοι, διαρρέει το μυστικό. Κακώς πίστεψε ότι δεν θα τον περίμεναν απέξω δημοσιογράφοι και μικρόφωνα, τον Παναθηναϊκό πήγε να πάρει. Όλα αυτά έπρεπε να τα είχε προβλέψει. Εκείνο που δεν μπορούσε να προβλέψει, ήταν η αντίδραση των οπαδών. Αλλά τα social media, που στις μέρες μας αποτυπώνουν επαρκώς το πνεύμα που υπάρχει, έδωσαν το κλίμα. Ο καθένας βρίσκει έναν τρόπο για να απαξιώσει. Ο Αλαφούζος είναι ο μπροστινός, ο Θεοδωρόπουλος είναι πατατάκιας, ο Βαρδινογιάννης είναι καβούριας. Πώς θα ασχοληθεί κάποιος με την ομάδα όταν εισπράττει αυτό το κλίμα από τον κόσμο; Νομίζω ότι οι οπαδοί ήταν το σοβαρότερο εμπόδιο για τον Θεοδωρόπουλο, όχι οι δηλώσεις που έκανε ο Αντωνιάδης στο ραδιόφωνο».

Το σχέδιο που υπήρξε από την πλευρά του Θεοδωρόπουλου, ήθελε ξανά τους οπαδούς να βάζουν το χέρι στην τσέπη.

«Είναι αδύνατον να βρεθούν 300.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού να δώσουν 50 ευρώ για την ομάδα, όταν μπορούν με το ίδιο ποσό να πάρουν δύο πουκάμισα ή ένα ζευγάρι παπούτσια. Δεν υπάρχουν 300.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού που να ενδιαφέρονται να σώσουν την ομάδα τους. Θέλουν να σωθεί η ομάδα τους, αλλά δεν θέλουν να βοηθήσουν ως εμπλεκόμενοι και, μάλιστα, με το να δώσουν χρήματα σε τόσο δύσκολη οικονομικά εποχή. Στοίχημα αν θα μαζευόντουσαν 50.000 οπαδοί για να συμμετάσχουν οικονομικά. Ίσως να αναφέρω πολλούς. Το σχέδιο, λοιπόν, προέβλεπε να δώσουν οι οπαδοί συνολικά 15 εκατ. ευρώ και άλλα 3-4 εκατ. ευρώ που θα έβαζαν οι επενδυτές, για να φτάσει η ομάδα μέχρι το καλοκαίρι. Αλλά και τότε τι θα συνέβαινε; Θα έπρεπε να δώσουν ξανά χρήματα οι οπαδοί, ώστε να άρχιζε η αναζήτηση υποψήφιου επενδυτή».

Φοβάστε για το μέλλον της ομάδας; Γιατί εκτός από τα εξωαγωνιστικά θέματα, δεν αποκλείεται να προκύψει και αμιγώς αγωνιστικό θέμα στον Παναθηναϊκό.

«Το ζήτημα στα εξωαγωνιστικά, αυτή τη στιγμή, είναι να μην ανοίξει η πόρτα της αφαίρεσης βαθμών. Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός με την καλή του ομάδα και είναι μόλις 4 βαθμούς μπροστά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Πώς θα σωθεί, αν φύγουν τον Γενάρη με μεταγραφή ή ως ελεύθεροι οι 3-4 καλοί παίκτες που διαθέτει; Με ποια ομάδα θα μπορέσει να ανταγωνιστεί για να γλιτώσει τον υποβιβασμό; Αν φύγουν οι καλοί του παίκτες, που όλα δείχνουν ότι αυτό θα συμβεί, δεν υπάρχει φόβος ότι μπορεί να δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα;».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags