Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποκάλυψη Δάρα για την αποχώρηση του Χατζισαφί...
| 2018-01-03 11:57:00

Αποκάλυψη Δάρα για την αποχώρηση του Χατζισαφί...

Sportdog Team
Αποκάλυψη Δάρα για την αποχώρηση του Χατζισαφί...

Ενδιαφέροντα τα όσα είπε ο πρόεδρος του Πανιωνίου...

Αναγκαία ήταν η πώληση του Χατζισαφί όπως είπε ο Χρήστος Δάρας, που μίλησε για όλη την επικαιρότητα που απασχολεί τον Πανιώνιο.

Ο πρόεδρος των κυανέρυθρων, μίλησε στο Panionianea Radio:

"Αρχικά θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλους, όλα τα τμήματα του ερασιτέχνη να έχουν επιτυχίες και όλοι να είμαστε ενωμένοι. Να πετύχουμε με σκληρή δουλειά τους στόχους που έχουμε βάλει για φέτος. Η φετινή χρονιά ελπίζουμε να είναι εφάμιλλη της περσινής. Μακάρι όλη η Πανιώνια οικογένεια να είναι χαρούμενη και χαμογελαστή".

-Το 2017 ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο για τον ποδοσφαιρικό Πανιώνιο. Τι είναι αυτό που κρατάτε από τη περσινή σεζόν και σας μένει περισσότερο στη μνήμη.

"Ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά και μια χρονιά ορόσημο για το σύλλογο που μας πέρασε. Μη ξεχνάμε ότι ο Ιστορικός Πανιώνιος κατόρθωσε μετά από πολλά χρονιά να βγει στην Ευρώπη και να πετύχει το ρεκόρ με τις εκτός έδρας νίκες επί του ποκ. Με τόσα οικονομικά προβλήματα που εγώ και ο Ζαμάνης αναλάβαμε την ομάδα, καταφέραμε και ορθοποδήσαμε και φέραμε αυτά τα αποτελέσματα που είχαν να γίνουν πολλά χρόνια. Πρέπει να είμαστε όλοι περήφανοι και ευτυχείς για αυτά που πέτυχε η ποδοσφαιρική ομάδα την χρονιά που πέρασε".

-Τη νέα σεζόν φαίνεται πως θα είναι ακόμα λιγότερα τα τηλεοπτικά έσοδα...

"Θα είναι ακόμα λιγότερα, αλλά το χειρότερο είναι πως υπάρχει αυτή η αβεβαιότητα. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει, τι αποτέλεσμα θα έχει και μη ξεχνάμε ότι η δική μας διοίκηση σέρνει ένα γολγοθά από προηγούμενα χρόνια. Το μεγαλύτερο ποσοστό απο τα τηλεοπτικά πηγαίνει σε εφορία, ΙΚΑ κτλ για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες".

-Σε τι στάδιο βρισκόμαστε όσο αφορά την οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ;

"Από 7,5 εκατομμύρια που αναλάβαμε χρέη, τώρα βρισκόμαστε περίπου στα 2 εκατομμύρια διακανονισμένα. Αν μειωθούν πολύ τα τηλεοπτικά του χρόνου και συνεχιστεί αυτή η αβεβαιότητα τότε το πρόβλημα για εμάς θα είναι τεράστιο. Βέβαια αυτό το πρόβλημα το έχουν και άλλες ομάδες, όμως οι άλλες ομάδες δεν σέρνουν χρέη και παλιές αμαρτίες προηγούμενων ετών".

-Οπότε το μεγαλύτερο μέρος από τις μεταγραφές πάει σε εφορία, ΙΚΑ κτλ.;

"Το μεγαλύτερο μέρος ναι και όπως ξέρετε το δημόσιο και το ΙΚΑδεν ξεχνάει και δεν δίνει παρατάσεις".

-Θα γίνει κάποια κίνηση από εσάς σαν διοίκηση κατά των προηγούμενων ανθρώπων που έφτασαν την ομάδα στο χείλος του γκρεμού;

"Οπωσδήποτε και θα γίνει. Ήδη έχουμε κάνει τα πλάνα εναντίον κάποιων ανθρώπων που είχαν ηγηθεί και έφεραν τον Πανιώνιο σε αυτόν τον οικονομικό μαρασμό πριν 2-3 χρόνια. Μην ξεχνάμε τι τραβήξαμε πριν τρία χρόνια που σώθηκε η ομάδα στο παρά-ένα και άφησαν αυτα οικονομικά χρέη. Ήθελαν να πέσει η ομάδα στην Γ' Εθνική για να σβηστούν τα χρέη. Εγώ με τον Νίκο (Ζαμάνη) πήραμε αυτό το οικονομικό φορτίο, δεν αφήσαμε την ομάδα να πέσει για να σβηστούν τα χρέη και φέραμε αυτά τα αποτελέσματα. Ευελπιστούμε ότι και τα οικονομικά φέτος θα μπορούν να μας βοηθήσουν, γιατί καταλαβαίνεται πως και οι δικές μας δυνάμεις είναι μέχρι ένα σημείο".

-Υπάρχει κάποιος επιφανής, κάποιος Πανιώνιος, που έχει θελήσει να βοηθήσει;

"Έχετε δει κάποιον εσείς; Εκτός από τους Παρασκευόπουλο, Σκούρα κλπ που βοήθησαν και βοηθούν, έχετε δει κάποιον άλλον να εμφανιστεί. Εγώ δεν έχω δει κάποιον. Λεω και πάλι το εξής. Με το να κάνεις μόνο την οικονομική εξυγίανση χωρίς κάποια αγωνιστική επιτυχία δεν λέει και τίποτα. Ευελπιστώ και φέτος να συνεχίσουμε την περσινή πορεία. Και αγωνιστικά και στο θέμα το οικονομικό. Γι' αυτό και βγαίνουμε ανά καιρούς και ζητάμε από τον κόσμο να έρχεται στο γήπεδο. Να παίρνουμε μία βοήθεια από την παρουσία του κόσμου μας. Να μπορέσουμε να ανταποκρινόμαστε και στις ανάγκες κάθε αγώνα. Δυστυχώς υπάρχουν και τα πρόστιμα...".

-Μήπως έχουν τον Πανιώνιο και λίγο στο μάτι; Γιατί πολύ εύκολα πέφτουν τα πρόστιμα...

"Θα σας φέρω ένα παράδειγμα. Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Πλατανιά είχαμε 500 εισιτήρια, γύρω στα 20.000 λειτουργικά έξοδα, σύν τα 10.000 το πρόστιμο που φάγαμε, βάλτε τα κάτω. Αυτά μιλάμε ότι είναι κάθε δεύτερη αγωνιστική. Συν ότι αυτή τη στιγμή και για όλη την περίοδο θα πληρώνουμε οι ΠΑΕ τους διαιτητές, μέχρι τώρα τους πλήρωνε η ΕΠΟ. Στο Κύπελλο έτσι και αλλιώς το πληρώναμε, τώρα και στην Σούπερ Λιγκ πληρώνουμε τους διαιτητές και στο Πρωτάθλημα".

-Στο μεταγραφικό κομμάτι τώρα. Μέχρι τώρα έχουν υπάρξει τρις αποχωρήσεις και επισήμως δεν έχει γίνει κάποια μεταγραφή. Σε τι στάδιο βρισκόμαστε;

"Επισήμως δεν υπάρχει τίποτα. Να είναι ήρεμος ο κόσμος μας. Αυτές τις απώλειες που είχαμε, σε εισαγωγικά απώλειες, θα αντικατασταθούν με παίκτες που θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα και θα αποδώσουν καλύτερα από τους παίκτες που έφυγαν. Ήδη έχει μπει το νερό στο αυλάκι και εντός των ημερών θα ανακοινωθούν οι μεταγραφές που θα αντικαταστήσουν καλύτερα αυτούς που χάσαμε, με όποιον τρόπο τους χάσαμε".

-Πότε υπολογίζουμε να υπάρξουν οι ανακοινώσεις και από πότε θα υπολογίζονται οι νέοι παίκτες;

"Όπως ξέρετε η μεταγραφική περίοδος είναι όλο τον μήνα. Αρχή της διοίκησης μας είναι να γνωστοποιούμε τους παίκτε όταν υπογράψουν. Αν δεν πέσει μία υπογραφή δεν ανακοινώνουμε τίποτα. Το τελικό κομμάτι είναι αυτό που ανακοινώνει η ΠΑΕ. Εγώ θέλω να πω να είναι ήρεμος ο κόσμος του Πανιωνίου. Παρά τα οικονομικά προβλήματα και τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν, ήδη έχουν βρεθεί οι παίκτες που έχουμε ανάγκη, για τις θέσεις που χρειαζόμαστε και θα προστεθούν στο ρόστερ".

-Λήγουν κάποια συμβόλαια το Καλοκαίρι, όπως του Βλάχου. Έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις από πλευράς διοίκησης για το συμβόλαιο τους;

"Από την δική μας πλευρά έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις και εκείνοι που κρίνουμε ότι πρέπει να συνεχίσουν θα συνεχίσουν. Όλες οι απαραίτητες ενέργειες έχουν γίνει".

-Ξεκινάνε ξανά οι αγωνιστικές υποχρεώσεις. Από άποψη υγείας είναι όλοι έτοιμοι;

"Άπαντες τους αφήσαμε υγιείς στο τέλος του προηγούμενου χρόνου και τους βρήκαμε ξανά τώρα χωρίς καμία απώλεια".

-Ποιοι είναι οι στόχοι για το 2018;

"Το βασικότερο είναι να λυθεί η αβεβαιότητα με το τηλεοπτικό θέμα. Η πορεία μας εξαρτάται και από την οικονομική ενίσχυση της Σούπερ Λιγκ να το πω έτσι. Ο προγραμματισμός γίνεται ανάλογα με το μπάτζετ που μπορείς να έχεις. Να μην φτάσεις στο σημείο που έχει φτάσει ο Παναθηναϊκός, εμείς δεν έχουμε κάνει κάτι τέτοιο. Από εκεί και πέρα, η πορεία μας μέχρι τώρα έχει δείξει ότι μπορεί να είναι καλή όπως πέρυσι και ίσως και καλύτερη. Στόχος είναι να βγούμε στην Ευρώπη και φέτος θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε μία πολύ καλύτερη πορεία στο Κύπελλο. Αυτή τη στιγμή και ο στόχος της Ευρώπης είναι εφικτός και φέτος και θέλουμε να προχωρήσουμε όσο γίνεται περισσότερο στο Κύπελλο και μέχρι τον τελικό του θεσμού. Μην ξεχνάμε ότι οι μεγαλύτερες δόξες της ομάδας είναι στο Κύπελλο".

-Όσον αφορά στο προπονητικό κέντρο, σε τι στάδιο βρισκόμαστε;

"Το προπονητικό κέντρο είναι στα άμεσα σχέδια μας. Όμως αλλάζουν συνέχεια οι οικονομικοί όροι και οι αδειοδοτήσεις, κάθε μέρα αυτά αλλάζουν. Από εκεί και πέρα, όταν φύγει αυτή η χρονιά, ήδη έχουν κάνει τα πλάνα μας, ήδη έχουμε βρει το οικόπεδο να το πω έτσι. Πρέπει να μπει ένας προγραμματισμός, ώστε την καινούργια περίοδο να μας βρει με ένα κέντρο που θα μπορεί να συμπεριλάβει και την πρώτη ομάδα και την Κ20 και την Κ17. Είναι σημαντικό γιατί αν δεν έχεις το δικό σου προπονητικό κέντρο, δεν μπορείς να αποδώσεις. Και εννοώ, ότι ο Πανιώνιος ανέκαθεν έβγαζε παίκτες και κάποια στιγμή μπορούσε να τους πουλήσει για να ζήσει ουσιαστικά. Δεν είμαστε εμείς ούτε Σαουδάραβες, ούτε Ρώσοι για να έχουμε την οικονομική δυνατότητα. Ο Πανιώνιος έχει το μέταλλο να βγάζει παίκτες, να τους δίνει, αλλά και να κάνει καλές πορείες".

-Θα υπάρξει κάποια άλλη αποχώρηση από το ρόστερ σε αυτή την περίοδο;

"Όχι, αυτή τη στιγμή δεν θα υπάρξει άλλη αποχώρηση. Ο Χατζισαφί ήταν μέσα στο πλάνο να τον δώσουμε. Ήταν στο οικονομικό πλάνο να τον πουλήσουμε για να επιβιώσει η ΠΑΕ, γιατί όπως ξέρετε μέχρι 31/12 έπρεπε να έχουμε πληρώσει όλα τα οικονομικά προς ΙΚΑ και εφορία και μιλάμε για μεγάλα ποσά. Ήταν λύση ανάγκης και επιβίωσης για εμάς να πωληθεί ο Χατζισαφί".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags