Facebook Pixel Sportdog.gr | Φοβερές ατάκες για Μαυροπάνο – «Έτσι έκανε το μεγάλο μπαμ, είδε στον Ολυμπιακό τι γίνεται»!
| 2018-01-08 20:45:00

Φοβερές ατάκες για Μαυροπάνο – «Έτσι έκανε το μεγάλο μπαμ, είδε στον Ολυμπιακό τι γίνεται»!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Φοβερές ατάκες για Μαυροπάνο – «Έτσι έκανε το μεγάλο μπαμ, είδε στον Ολυμπιακό τι γίνεται»!

Ηπειρώτης ρεπόρτερ για το μεγαλύτερο deal του Γενάρη.

Τη μεταγραφική έκπληξη του Ιανουαρίου δεν την έκαναν οι Big 4 της Super League αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Κώστας Μαυροπάνος, που φερόταν κλεισμένος στόχος από τον Ολυμπιακό, επωλήθη ως γνωστόν στην Άρσεναλ έναντι 2,1 εκατ.Ευρώ.

Πώς, όμως, έφτασε ο «Άγιαξ» της Ηπείρου να εισπράξει ένα τόσο μεγάλο αντίτιμο για έναν παίκτη που ήταν άγνωστος μέχρι πρότινος, τι σημαίνει η αλλαγή στάσης του παίκτη και τι λένε στην πόλη της Ηπείρου για τη μεταγραφή;

Σε αυτά τα ερωτήματα κλήθηκε να απαντήσει ο Ηπειρώτης δημοσιογράφος και διαχειριστής της ιστοσελίδας campion.gr, Νίκος Νικολάου.

 

Δεν τον ήθελε ο Απόλλωνας

O ταλαντούχος αμυντικός πήγε το 2016 στα Γιάννινα. Έπαιξε 2 ματς πρωταθλήματος, 2 Κυπέλλου και 3 παιχνίδια στο Viareggio, ένα καμπ Υποδομών, στο οποίο συμμετέχουν ομάδες των μεγαλύτερων ιταλικών συλλόγων, όπως η Γιουβέντους, η Μίλαν, η Φιορεντίνα, η Ίντερ και η Τορίνο. Το ζουμί της υπόθεσης του ερχομού του Μαυροπάνου στον ΠΑΣ όμως ήταν διαφορετικό.

«Πριν έρθει εδώ έφυγε από τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος έκρινε, ότι δεν του χρειάζεται και τον άφησε ελεύθερο. Έψαχνε τότε να βρει ομάδα και τον πήρε ο ΠΑΣ σε ηλικία 18,5 χρονών. Δεν τον ήθελε η ομάδα του και τώρα βλέπετε ποιος τον θέλει», παρατηρεί ο δημοσιογράφος.

Τη δεύτερη χρονιά του στον ΠΑΣ ο Μαυροπάνος έκανε το μεγάλο... μπαμ. Έπαιξε σε 14 ματς στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, σημείωσε τρία γκολ, είχε και 2 συμμετοχές για το Κύπελλο. «Η εξέλιξή του ήταν ραγδαία. Καθιερώθηκε κατευθείαν ως σέντερ μπακ. Τον βοήθησε το σώμα του, είναι θηρίο (1,92 μ.). Παίζει βέβαια ρόλο το γεγονός, ότι ο Μπέριος, που έπαιζε συνέχεια, βγήκε εκτός, λόγω του τραυματισμού του το καλοκαίρι. Τα πράγματα όμως είναι απλά. Κέρδισε την εμπιστοσύνη του Πετράκη και μπήκε στην ομάδα», τονίζει ο Νίκος Νικολάου.

 

Επαγγελματίας με καλό προφίλ

Ποια εικόνα έχουν για τον νεαρό παίκτη στα Γιάννινα; «Η αίσθηση που είχε δημιουργήσει σε όλους ήταν, ότι επρόκειτο για σοβαρό παιδί και επαγγελματία. Δούλεψε αρκετά και κατάφερε με πολλή δουλειά να καθιερωθεί. Είχε πολύ καλό προφίλ ως ποδοσφαιριστής. Δεν ακούστηκε ποτέ στα Γιάννινα κάτι κακό για τον Μαυροπάνο, ότι τσακώθηκε ή ότι γυρνάει τα βράδια», υπογραμμίζει ο συνάδελφος.

Ο Μαυροπάνος φερόταν ως κλεισμένος από τον Ολυμπιακό. Τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν όμως , λόγω του ενδιαφέροντος της Άρσεναλ. Γι'αυτό «δεν προχώρησαν οι συζητήσεις και ακυρώθηκε η συμφωνία με τους ερυθρόλευκους». Μάλιστα «ο Χριστοβασίλης απέρριψε και προτάσεις από την Ιταλία».

 

«Στον Ολυμπιακό βλέπουν όλοι τι γίνεται»

Η απόφαση του ποδοσφαιριστή να προτιμήσει το εξωτερικό από τον Ολυμπιακό έκανε μεγάλη εντύπωση σε όλο το φίλαθλο κοινό. «Η επιλογή του δείχνει δύο πράγματα: Πρώτον, ότι οι παίκτες βλέπουν όλοι πλέον, τί γίνεται με τον Ολυμπιακό. Θα πας και δεν ξέρεις αν θα παίξεις. Είναι πολύ πιθανό να φύγεις μετά, να πας δανεικός και να... τρέχεις. Και δεύτερον, ο Μαυροπάνος δείχνει, ότι μπορεί να παίξει εξωτερικό. Πήγε στην Άρσεναλ και όπως λένε οι πληροφορίες, από εκεί θα δοθεί δανεικός στη Βέρντερ. Τολμούν ευκολότερα πλέον οι παίκτες. Εμπιστεύονται τις δυνάμεις τους», επισημαίνει.

 

Ο ΠΑΣ έχει ανέβει επίπεδο

Για τους... μύστες των μεταγραφικών ρεπορτάζ η μετακίνηση του Μαυροπάνου στην Άρσεναλ δίνει τροφή για πολλές συζητήσεις. Όπως ότι τέτοιες συμφωνίες βοηθούν τις ομάδες να δημιουργήσουν δίαυλους επικοινωνίας με ομάδες του εξωτερικού. Σύμφωνα με τον Ηπειρώτη ρεπόρτερ όμως, ο «Άγιαξ» της Ηπείρου είχε ήδη χτίσει τέτοια κανάλια. «Ο ΠΑΣ έχει ανέβει πολύ από πέρσι, λόγω της παρουσίας του στα προκριματικά του Europa League. Επίσης υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συνάγουν στο συμπέρασμα, ότι η ομάδα λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο. Έχει εξαιρετικές σχέσεις με την Άλκμααρ. Έπαιξε φιλικό με τους βετεράνους της Μπαρτσελόνα. Έχει δώσει παίκτες στο εξωτερικό, όπως παλαιότερα ο Μάριος Οικονόμου. Όλα αυτά δείχνουν ότι ο ΠΑΣ έχει αλλάξει οριστικά επίπεδο. Δεν είναι η ομάδα που κοιτά να σώσει την κατηγορία και τίποτα άλλο», λέει.

Για τους οπαδούς ομάδων όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα η αποχώρηση παικτών για το εξωτερικό είναι προτιμότερη από μεταγραφή στους μεγάλους της Super League. «Για τους φίλους του ΠΑΣ είναι μεγαλύτερη αναγνώριση να φεύγουν οι παίκτες στο εξωτερικό. Τους φτιάχνει περισσότερο το γεγονός, ότι ομάδες ευρωπαϊκές ασχολούνται με τα Γιάννινα», τονίζει ο ρεπόρτερ.

Το μεγάλο ερώτημα μετά τη μεταγραφή του Μαυροπάνου, είναι, τι νέο ετοιμάζει ο ΠΑΣ για μετά; Έχει άραγε ο Πετράκης και άλλα πουλέν που μπορούν να φέρουν ζεστό χρήμα στον σύλλογο; «Υπάρχει υλικό. Στις Ακαδημίες γίνεται καλή δουλειά. Πάντα ο ΠΑΣ έβγαζε παίκτες από τα σπλάχνα του. Βέβαια ο Μαυροπάνος, όπως τόνισα και παραπάνω, ήρθε στα Γιάννινα, δεν έγινε παίκτης εδώ», καταλήγει ο Νίκος Νικολάου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags