Facebook Pixel Ολυμπιακός: Τα είπε όλα στο sportdog.gr ο Στάικος Βεργέτης
| 2018-01-14 11:00:00

Αποθέωση Βεργέτη για τον «πύραυλο» του Ολυμπιακού: «Ταχύτατος, θα γίνει βασικός»!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Αποθέωση Βεργέτη για τον «πύραυλο» του Ολυμπιακού: «Ταχύτατος, θα γίνει βασικός»!

Ο Ελληνας προπονητής για τον «νέο Ομάρ» του Θρύλου.

Ο Ιγκόρ Σίλβα είναι το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού και ο ποδοσφαιριστής που έρχεται να καλύψει το κενό που αφήνει στο ρόστερ η διαφαινόμενη αποχώρηση του Ντιόγκο Φιγκέιρας.

Ο προπονητής που ξεχώρισε το ταλέντο του στην Ελλάδα, δούλεψε μαζί του στην Κ-20 του Αστέρα Τρίπολης και ζήτησε την παραμονή του στην Αρκαδία, ο Στάικος Βεργέτης, μιλάει στο sportdog.gr για τα χαρακτηριστικά του 21χρονου Βραζιλιάνου, για το αν μπορεί να πάρει φανέλα βασικού στο Λιμάνι, αλλά και για το αν έχει τα προσόντα και την διάθεση για δουλειά, ώστε να γίνει στο μέλλον ακόμα και… Ρέτσος!

Αναλυτικά:

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του Ιγκόρ και τι να περιμένουμε να δούμε από αυτόν στο χορτάρι;

«Πρόκειται για ένα επιθετικογενές μπακ, που είναι καλός στο ένας εναντίον ενός. Έχει καλή ταχύτητα και δρομική και με την μπάλα στα πόδια και θεωρώ ότι είναι ιδανικός για να βοηθήσει ως φουλ μπακ μία ομάδα που έχει το πάνω χέρι στον αγώνα.

Δίνει βάσει στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά είναι κυρίως ένα επιθετικογενές μπακ. Ταιριάζει σε ομάδες που έχουν την κατοχή της μπάλας και την υπεροχή σε ένα παιχνίδι, όπως συνήθως δηλαδή είναι ο Ολυμπιακός».

Μόλις στα 21 του χρόνια, έκανε μεταγραφή για το υψηλότερο επίπεδο από τον Αστέρα Τρίπολης. Έχει τα προσόντα για να σταθεί και να γίνει ακόμα και βασικός;

«Είναι ένας πολύ καλός παίκτης και μπορεί να παίξει σε αυτό το επίπεδο. Όλα θα φανούν βέβαια από την πορεία του στους αγώνες και τα όσα θα κάνει στις προπονήσεις. Αρχικά πάει για μπακ απ, αλλά μπορεί κάποια στιγμή να κερδίσει τη θέση του στην βασική ενδεκάδα. Είναι ίδιου στυλ παίκτης με τον Ομάρ Ελαμπντελαουί. Απλά ο Νορβηγός είναι πιο έτοιμος και πιο ψημένος».

Βλέποντας τα στατιστικά του με τον Αστέρα (είχε 34 συμμετοχές με τους Αρκάδες, με τις 27 να είναι στην Super League, σημειώνοντας ένα γκολ και έχοντας 2 ασίστ) παρατηρούμε ότι παρότι είναι επιθετικογενές μπακ, δεν έχει γκολ και δημιουργία φάσεων. Γιατί συνέβη αυτό;

«Ο Ιγκόρ είναι ένας παίκτης που παίρνει το πλάτος, δημιουργεί καταστάσεις και ρήγματα στην αντίπαλη περιοχή. Μπορεί ακόμα να χρειάζεται δουλειά, αλλά πιστεύω στον Ολυμπιακό θα καταφέρει ακόμα περισσότερο να δείξει κάποια πράγματα από το ταλέντο του».

Στον Αστέρα πριν δύο χρόνια είχε έρθει για τους μικρούς και μάλιστα εσείς ήσασταν ο προπονητής που είχατε ξεχωρίσει το ταλέντο του και είχατε προτείνει την παραμονή του. Σωστά;

«Ναι ισχύει. Και μάλιστα μας είχε έρθει ως δεξιός εξτρέμ, ως δεξιός ακραίος επιθετικός ήταν στην Κ-20. Τον αξιολογούσαμε δηλαδή ως winger και αργότερα έγινε μπακ. Και μάλιστα θεωρώ πως επιτελεί τον ρόλο του μπακ με μεγάλη επιτυχία πλέον».

Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που θέλει να αγοράζει και να ανακαλύπτει ταλέντα και στην συνέχεια να τα πουλάει ακριβά. Μπορεί ο Ιγκόρ σε λίγα χρόνια να πάρει μεταγραφή για ακόμα μεγαλύτερη ομάδα;

«Νομίζω ότι έχει τα προσόντα και όλα τα εχέγγυα. Αυτό που ξεχωρίζει τον Ιγκόρ είναι η ταχύτητα με την μπάλα στα πόδια. Έχει καλή αλλαγή κατεύθυνσης και είναι συνολικά ένας παίκτης που ταιριάζει στο σύγρονο ποδόσφαιρο».

Δύο λόγια για τον χαρακτήρα του;

«Είναι ένα πολύ καλό παιδί. Σεβάσμιο. Τα  καλύτερα έχω να πω, ποτέ δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags