Facebook Pixel Πόσο πουλάει ο Παναθηναϊκός Βιγιαφάνιες και Μολέντο - Sportdog.gr
| 2018-01-25 11:50:00

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΠΑΟ - Τόσα βάζει στα ταμεία, πού τα «επενδύει» - Πώς θα φέρει φορ

Sportdog Team
Ραγδαίες εξελίξεις στον ΠΑΟ - Τόσα βάζει στα ταμεία, πού τα «επενδύει» - Πώς θα φέρει φορ

Τα πραγματικά χρήματα που έρχονται στο Τριφύλλι. 

Θέμα χρόνου είναι στον Παναθηναϊκό να ολοκληρωθούν δύο πολύ σημαντικές πωλήσεις, αυτή του Λούκας Βιγιαφάνιες στην Αλάνιασπορ κι αυτή του Ροντρίγκο Μολέντο στην Ιντερνασιονάλ.

Οι «πράσινοι» περιμένουν πώς και πώς να απαλλαχθούν από δύο μεγάλα συμβόλαια, να γλιτώσουν -σε μεγάλο βαθμό- τα οφειλόμενα προς τους δύο ποδοσφαιριστές, αλλά και να πάρουν στα χέρια τους κάποια μετρητά που σίγουρα είναι πολύτιμα σε αυτή τη φάση.

Συγκεκριμένα, για τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό στο Τριφύλλι περιμένουν σε ρευστό, όπως σας γράφαμε και χθες, ένα ποσό κοντά στις 700.000 ευρώ συν την κάλυψη των οφειλομένων περίπου 100.000 ευρώ.  Δεν ισχύει, δηλαδή, τα όσα γράφονται για 1 εκατ. ευρώ και παραπάνω. Θα ήταν αδύνατον, άλλωστε, μια διαπραγμάτευση που ξεκίνησε από τις 250.000 ευρώ να έφτανε μέσα σε λίγες μέρες σε τόσο υψηλά επίπεδα.

Εξάλλου, μιλάμε για μια ομάδα που δεν έχει για να διαθέσει μεγάλα ποσά για μεταγραφές. Κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι τελευταίες της κινήσεις ήταν η απόκτηση του Βραζιλιάνου αμυντικού χαφ, Φιλίπε Αουγκούστο, με τη μορφή του δανεισμού για 1,5 χρόνο από την Μπενφίκα, και του Ρουμάνου εξτρέμ, Γκάμπριελ Τόρζε, ως ελεύθερου από την Καρντεμίρ.

Παράλληλα, στο deal δεν υπάρχει ποσοστό μεταπώλησης, αλλά δεν αποκλείεται ο Παναθηναϊκός να έχει ζητήσει ειδική ρήτρα για το ενδεχόμενο που ο παίκτης επιστρέψει στην Ελλάδα, για χάρη άλλης ελληνικής ομάδας.

Σε ό,τι αφορά τον Ροντρίγκο Μολέντο, το ποσό που εξασφαλίζει να πάρει ο Παναθηναϊκός σε μετρητά αφορά τις 150.000 ευρώ, ενώ οι Βραζιλιάνοι καλύπτουν και ένα μέρος (όχι όλο) από τα οφειλόμενα του παίκτη. Φυσικά, το deal δεν είναι ό,τι καλύτερο για τον Παναθηναϊκό, ειδικά μετά τα χρήματα που είχαν εξασφαλίσει να πάρουν από τον ΠΑΟΚ.  

Προφανώς αυτά τα λεφτά (συν του Δημήτρη Κουρμπέλη αν πωληθεί) αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για τις πληρωμές παικτών, καθώς μέχρι το τέλος του μηνός πρέπει να δοθεί η οφειλόμενη δόση του Οκτωβρίου. Συνολικά, οι «πράσινοι» έχουν υποχρεώσεις 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ στις αρχές του Φλεβάρη θα χρειαστούν άλλες 250.000 ευρώ περίπου για τους διακανονισμούς των προσφυγών.

Όπως γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, δεν… περισσεύουν χρήματα για την απόκτηση επιθετικού. Κι αν γίνει τελικά μεταγραφή φορ (ο Γκούσταβ Ένγκβαλ βρίσκεται πάντα ψηλά στη λίστα του Μαρίνου Ουζουνίδη),  θα αφορά περίπτωση παίκτη που θα έρθει δανεικός και θα είναι πληρωμένος 100% από την ομάδα του. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags