Facebook Pixel «Αυτό ήθελε ο Κατσούρης - Τι είπαμε πριν "φύγει"»
| 2018-02-09 12:00:00

«Αυτό ήθελε ο Κατσούρης - Τι είπαμε λίγο πριν "φύγει"» - «Τέλος ο Ολυμπιακός, ποια ΑΕΚ...»!

Sportdog Team
«Αυτό ήθελε ο Κατσούρης - Τι είπαμε λίγο πριν "φύγει"» - «Τέλος ο Ολυμπιακός, ποια ΑΕΚ...»!

Συγκλονίζει ο Γ. Τουρσουνίδης για τον αδικοχαμένο άσο του ΠΑΟΚ.

Συμπληρώνονται σήμερα 20 ακριβώς χρόνια από τον θάνατο του Παναγιώτη Κατσούρη, του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ που σε ηλικία 22 ετών έφυγε από τη ζωή επιστρέφοντας από αγώνα ποδοσφαίρου 5Χ5.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής είχε μόνο φίλους στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Γι΄ αυτό, άλλωστε, η είδηση του θανάτου του σκόρπισε ανείπωτο πόνο και ακόμα και σήμερα κανείς στην Τούμπα δεν έχει ξεχάσει τον Παναγιώτη, τον οποίο ο Δικέφαλος του Βορρά απέκτησε από τη Νάουσα.

Ο Γιώργος Τουρσουνίδης δεν ήταν απλά συμπαίκτης του Παναγιώτη Κατσούρη. Ουσιαστικά ήταν κάτι σαν… μεγάλος αδερφός του. Ο βετεράνος άσος του ΠΑΟΚ παραχώρησε συνέντευξη στο sportdog.gr και θυμήθηκε το πώς βίωσε την τραγική είδηση του θανάτου του άτυχου ποδοσφαιριστή.

- Ποιες είναι οι σκέψεις όταν ανασύρεις τις αναμνήσεις σου για τον Παναγιώτη Κατσούρη;

Τον Παναγιώτη, τον μικρό όπως τον φώναζα γιατί ήταν όντως μικρός, τον είχα κατά κάποιο τρόπο υπό την προστασία μου. Τον έζησα πολύ καλά, σκέφτομαι πάρα πολλά κάθε φορά που έρχεται στο μυαλό μου. Για την οικογένεια του ΠΑΟΚ και για μένα, ακόμα και τώρα είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθούμε το ότι ο Παναγιώτης δεν βρίσκεται στη ζωή.

- Ποιος σε ενημέρωσε για τον θάνατό του, θυμάσαι;

Ενημερώθηκα από έναν φίλο μου, ήμουν από τους πρώτους που το έμαθα και ο πρώτος που πήγε στο νοσοκομείο, πριν καν το μάθουν οι δικοί του με τους οποίους είχα αναπτύξει μία πάρα πολύ στενή σχέση λόγω φυσικά του Παναγιώτη. Τι να λέμε, τραγικές στιγμές. Υπάρχει ακόμα αυτό το «γιατί», αλλά φυσικά δεν υπάρχει απάντηση. Δεν μπορώ να περιγράψω το πώς βίωσα εγώ, όλοι μου οι συμπαίκτες και όλοι οι άνθρωποι της ομάδας τον θάνατο του Παναγιώτη. Δεν υπάρχουν λέξεις…

- Η τελευταία επικοινωνία που είχες μαζί του;

Το απόγευμα λίγες ώρες πριν φύγει από τη ζωή. Είχε έρθει και με βρήκε σε ένα κατάστημα με ρούχα που διατηρούσα τότε στην Τούμπα, τον απασχολούσαν κάτι προσωπικά θέματα, όχι τίποτα σοβαρό. Τα είπαμε για αρκετή ώρα, χωρίσαμε γιατί μου είπε πως έπρεπε να πάει σπίτι λόγω του ότι το βράδυ θα πήγαινε να έπαιζε ποδόσφαιρο…

- Θα μπορούσες να περιγράψεις τον Παναγιώτη;

Δεν θα βρεις άνθρωπο να σου πει άσχημη κουβέντα για τον Παναγιώτη. Πολύ ευχάριστο και ανοιχτό παιδί, αυτό που λέμε χαρά Θεού. Πολύ φιλόδοξος, τρελαμένος με το ποδόσφαιρο. Το όνειρό του ήταν να καθιερωθεί στον ΠΑΟΚ, δυστυχώς δεν πρόλαβε να το εκπληρώσει. Του άρεσε πολύ πάντως όλο αυτό. Ο ΠΑΟΚ, ο κόσμος που τον αγαπούσε, η αναγνωρισιμότητα που είχε αποκτήσει. Είχε μια γλυκιά τρέλα μέσα στο μυαλό, ίσως αυτό να του κόστισε τη ζωή.

- Σου είχε ζητήσει τη συμβουλή σου για το αν έπρεπε ή όχι να φύγει από τον ΠΑΟΚ ως δανεικός;

Ναι. Την απόφασή του την είχε πάρει βέβαια. Και εγώ του είπα πάντως να μη φύγει από τον ΠΑΟΚ, να μην πάει πουθενά. Ήταν αποφασισμένος να μείνει στον ΠΑΟΚ και να κερδίσει τον χρόνο συμμετοχής που ήθελε. Πίστευε στον εαυτό του και στις δυνατότητές του και όπως είπα πριν, το μόνο που ήθελε ήταν να παίζει ποδόσφαιρο.

«Δε φοβάμαι την ΑΕΚ, έχει τελειώσει ο Ολυμπιακός»

Στο τέλος της συνέντευξης, ρωτήσαμε από τον Γιώργο Τουρσουνίδη να μοιραστεί με τους αναγνώστες του sportdog.gr τις σκέψεις του γύρω από τη «μάχη» του πρωταθλήματος.

- Συμφωνείς με όσους θεωρούν τον ΠΑΟΚ φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

Συμφωνώ ναι. Όλα συντελούν πως ο ΠΑΟΚ θα είναι πρωταθλητής, η ομάδα είναι στο σωστό δρόμο για να παραμείνει στην πρώτη θέση μέχρι το τέλος. Δεν έχει τελειώσει βέβαια απολύτως τίποτα, μένουν ακόμα δέκα αγώνες και ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι πολύ σοβαρός σε κάθε ματς.

- Δεν φοβάσαι την ΑΕΚ;

Προσωπικά τη σέβομαι, την υπολογίζω πάρα πολύ γιατί έχει αποδείξει και αυτή πως είναι μια ομάδα με πολλές δυνατότητες, αλλά δεν τη φοβάμαι. Ο πρώτος λόγος ανήκει στον ΠΑΟΚ…

- Τον Ολυμπιακό τον υπολογίζεις;

Έχει τελειώσει πλέον ο Ολυμπιακός, μετά τις δύο ήττες του από την ΑΕΚ. Έχει μείνει τέσσερις βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ και έχει τεράστια προβλήματα, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Στα δύο ματς με την ΑΕΚ, τα έχασε όλα. Δεν πιστεύω πως μπορεί να βγάλει τόση αντίδραση ώστε να γυρίσει υπέρ του την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags