Facebook Pixel Sportdog.gr | «Ποιος Λάζαρος; Αυτός τα έκανε όλα - Ετοιμάζει έκπληξη ο Μανόλο στο Κίεβο - Ο ΠΑΟΚ πρώτος γιατί...»!
| 2018-02-17 11:07:00

«Ποιος Λάζαρος; Αυτός τα έκανε όλα - Ετοιμάζει έκπληξη ο Μανόλο στο Κίεβο - Ο ΠΑΟΚ πρώτος γιατί...»!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Ποιος Λάζαρος; Αυτός τα έκανε όλα - Ετοιμάζει έκπληξη ο Μανόλο στο Κίεβο - Ο ΠΑΟΚ πρώτος γιατί...»!

Ατάκες που θα συζητηθούν από «κιτρινόμαυρο» ρεπόρτερ.

Αισιόδοξος ότι η ΑΕΚ μπορεί να καταφέρει την πρόκριση μέσα στο Κίεβο απέναντι στην Ντιναμό εμφανίστηκε ο Τάσος Καπετανάκος.

Ο ρεπόρτερ της Ένωσης, μιλώντας στο sportdog.gr, ανέλυσε το παιχνίδι με τους Ουκρανούς, εξήγησε τις ιδιαιτερότητες της ρεβάνς και υποκλίθηκε στο κοουτσάρισμα του Μανόλο Χιμένεθ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη μάχη του τίτλου, για τον οποίο πλέον δίνει προβάδισμα σαφέστατο στον ΠΑΟΚ, ειδικά μετά το παιχνίδι στα Γιάννινα. Το γιατί μπορείτε να το διαπιστώσετε στη συνέντευξη που ακολουθεί...

Ποια γεύση σου άφησε η ΑΕΚ από την αναμέτρηση με την Ντιναμό Κιέβου;

«Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ θα μπορούσε να κερδίσει και μάλιστα με μια ακόμη ανατροπή. Αλλά δεν είναι λογικό να γυρίζεις πάντα τα ματς, όταν δέχεσαι πρώτος γκολ. Ο Μανόλο έκανε τη διαχείριση που είχε στο μυαλό του στο μέγιστο βαθμό, αν και το αρχικό σχέδιο δεν... βγήκε. Είχε πλάνο, το δούλεψε, αλλά στο χορτάρι δεν εφαρμόστηκε. Ομως, όπως προνοεί πάντα, είχε τους παίκτες στον πάγκο να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Και το έκανε, γιατί το ρόστερ της ΑΕΚ έχει βάθος πλέον. Ισοφάρισε και αν είχε μεγαλύτερο πείσμα και φρεσκάδα θα μπορούσε και την ανατροπή. Κι αυτό που κατάφερε όμως είναι σημαντικό».

Πώς κρίνεις το αρχικό στήσιμο του Χιμένεθ και το κοουτσάρισμά του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού;

«Το αρχικό στήσιμο του ήταν σωστό ως προς τη σκέψη. Ηθελε να πιέσει, να κουράσει, να φθείρει τα κορμιά της Ντιναμό που έρχονται από προπονήσεις και φιλικά προετοιμασίας και δεν έχουν ρυθμό και μετά να ρίξει στο γήπεδο τους παίκτες που θα... τελείωναν τη δουλειά. Θεωρώ ότι και η φθορά ήρθε και στο β’ ημίχρονο η ΑΕΚ "χτύπησε" την Ντιναμό. Μπορεί ο Κλωναρίδης να μην... εμφανίστηκε στο ματς, μπορεί ο Γιακουμάκης να μην είχε την εμπειρία να κάνει τη δουλειά του στο 100% και ο Λιβάγια να ήταν μακριά από τον γνωστό καλό εαυτό του, αλλά η ΑΕΚ δούλεψε το ματς από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο. Και αυτό είναι έργο του Μανόλο. Και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για έναν προπονητή που ενδιαφέρεται εκτός από το αρχικό στήσιμο και πως θα τελειώσει η ομάδα του το ματς. Μπορεί και περισσότερο σε κάποια παιχνίδια να τον νοιάζει η 11άδα από το 60’ και μετά, παρά η αρχική».

«Ο Μπακασέτας έκανε τη δουλειά»

Ποιος παίκτης της Ένωσης σου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις;

«Οκ ο Λάζαρος άλλαξε τη ροή του αγώνα. 100%. Ο Αϊντάρεβιτς έβαλε το χρυσό γκολ, μα περισσότερο εκτιμώ πόσο σωστά έβαλε το κορμί του στη φάση. Δεν ήταν τόσο εύκολη. Για μένα περισσότερη δουλειά στο γήπεδο από όλους έκανε ο Μπακασέτας. Από την αρχή μέχρι το τέλος. Θεωρώ ότι για να κάνει τη δουλειά του ο Λάζαρος, ο Τάσος... τρύπησε την άμυνα της Ντιναμό από δεξιά»

Πώς βλέπεις τη ρεβάνς του Κιέβου;

«Δεν είναι εύκολη, αλλά δεν είναι ακατόρθωτη η πρόκριση. Και αυτή η ΑΕΚ έχει αποδείξει ότι είναι για τα δύσκολα. Δεδομένα πρέπει να σκοράρει. Και πρέπει να το κάνει αυτό δίχως τον Λιβάγια, ο οποίος έτσι και αλλιώς σε εκτός έδρας ματς δεν είχε δώσει το κάτι παραπάνω. Αν η ΑΕΚ παραμείνει στο ίδιο πλάνο και δεν... τρελαθεί το μυαλό της να σκοράρει, θα πάει καλά το παιχνίδι. Είναι δεδομένο ότι είτε θα αποκλειστεί, είτε θα προκριθεί στο... όριο. Στο γκολ. Και πάντα όταν το ματς κρίνεται στο γκολ, έχει τύχη η φετινή ΑΕΚ και ο Μανόλο»

Προλαβαίνουν τη ρεβάνς Κονέ και Λόπες;

«Εκτός και οι δύο, δεν προλαβαίνουν. Μάλλον και στο Περιστέρι θα είναι εκτός»

Η έκπληξη του Μανόλο

Θα δούμε εκπλήξεις από Χιμένεθ στο Κίεβο;

«Πιστεύω ότι κάτι θα κρατήσει ως έκπληξη. Είτε στην άμυνα, είτε στην επίθεση. Ο άξονας έχει λίγες λύσεις και δεν μπορεί να ξεκινήσει με κάτι διαφορετικό. Ο Μανόλο τα δουλεύει τα ματς από πριν, τα δουλεύει και την ώρα του ματς».

Ποιον έλεγχο βάζεις στον Ισπανό για το πώς βγάζει η ΑΕΚ το πρόγραμμα-φωτιά;

«Αριστα παίρνει και με μεγάλα προβλήματα. Με συνεχείς απουσίες, με παίκτες-κλειδιά να είναι εκτός. Για παράδειγμα προχθές δεν είχε Μασούντ, Κονέ, Λόπες, Χουλτ, Τσόσιτς, Μάνταλο και Γιόχανσον. Υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να είναι όλοι στην 11άδα! Κάνει φοβερή διαχείριση, εκ του αποτελέσματος. Έχει κάτι στο μυαλό του, το εφαρμόζει και του βγαίνει. Είναι προπονητής»

«Προβάδισμα ο ΠΑΟΚ για μη... αγωνιστικούς λόγους»

Ποια είναι η εκτίμησή σου για την από εδώ και πέρα πορεία της στο πρωτάθλημα;

«Το πρωτάθλημα δεν είναι στα χέρια της. Ο ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα περισσότερο για μη αγωνιστικούς λόγους. Η ΑΕΚ πρέπει να πάρει αποτέλεσμα στην Τούμπα, ειδάλλως θα έχει βουνό να ανέβει. Αν πάρει το αποτέλεσμα που θέλει, τότε αλλάζουν αρκετά πράγματα. Επίσης, αν ο Ολυμπιακός πάει στην Τούμπα με κίνητρο, ίσως κόψει βαθμούς και... κάνει περισσότερο κακό στον ΠΑΟΚ. Προσωπικά όμως, από την ημέρα που πέρασε από τα Ιωάννινα, με τον τρόπο που το έκανε, θεώρησα ότι είναι πιο κοντά ο ΠΑΟΚ στον τίτλο. Και αυτό έγινε την ημέρα που η ΑΕΚ έκανε διπλό στο Καραϊσκάκη...».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags