Facebook Pixel Sportdog.gr | «Δικαίωση Χιμένεθ - Ποια Τούμπα; Εκει θα κριθούν όλα - Πρώτος με βοήθειες ο ΠΑΟΚ»!
| 2018-02-18 13:30:00

«Δικαίωση Χιμένεθ - Ποια Τούμπα; Εκει θα κριθούν όλα - Πρώτος με βοήθειες ο ΠΑΟΚ»!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Δικαίωση Χιμένεθ - Ποια Τούμπα; Εκει θα κριθούν όλα - Πρώτος με βοήθειες ο ΠΑΟΚ»!

Ο Τ. Καραγκιοζόπουλος μιλά για την πορεία της ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τις καλύτερες εντυπώσεις αφήνει η ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η Ένωση παραμένει αήττητη και προσφέρει συγκινήσεις, αλλά και μεγάλη σιγουριά στους οπαδούς της που βλέπουν την ομάδα τους να συνεχίζει αλώβητη και να κυνηγά τρεις στόχους. Με αισιόδοξη ματιά βλέπει την πορεία του Δικεφάλου και ο παίκτης που σφράγισε το πρωτάθλημα του 1989 υπέρ των Κιτρινόμαυρων.

Ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος μίλησε στο sportdog.gr για την αναμέτρηση με τη Ντιναμό και εμφανίστηκε πεπεισμένος, ότι η ΑΕΚ μπορεί να προκριθεί στο Κίεβο. «Πρώτο μέλημα είναι η ευρωπαϊκή καταξίωση. Η Ένωση αντέχει», επισημαίνει ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της Ένωσης και μιλά για δικαίωση του Χιμένεθ.

Ο παλαίμαχος παίκτης κλήθηκε να σχολιάσει τα παιχνίδια που έρχονται αλλά και το πως του φαίνεται ο ΠΑΟΚ, τον οποίο χαρακτηρίζει καλή ομάδα. Ωστόσο, στη συνέντευξη που θα διαβάσετε παρακάτω θεωρεί κομβικότερο το παιχνίδι του Δικεφάλου στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

Πως σου φάνηκε η ΑΕΚ στο παιχνίδι με τη Ντιναμό;

«Η ομάδα ήταν πάρα πολύ καλή. Δέχτηκε σε μία άτυχη στιγμή γκολ και νομίζω ότι στη ρεβάνς θα τα καταφέρουμε, αν και είναι δύσκολο».

Έχουν βάλει και στοίχημα οι παίκτες, θα χάσουν λεφτά αν δεν το καταφέρουν...

«Το πρώτο μέλημα αυτή τη στιγμή είναι η ευρωπαϊκή καταξίωση της ΑΕΚ και η πορεία της. Είναι τόσο καιρό αήττητη και όπως είδαμε τη Ντιναμό, η ομάδα έχει ελπίδες πρόκρισης».

Τι σου έκανε περισσότερο εντύπωση από το ευρωπαϊκό παιχνίδι της Πέμπτης;

«Καταρχάς η παρουσία του κόσμου, ο οποίος ήρθε παρά το κρύο και τη βροχή που προηγήθηκε. Επίσης η προσπάθεια της ΑΕΚ μετά το γκολ που δέχτηκε. Δεν έδειξε αδύναμη σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Το πάλεψε όλος ο πάγκος και ο προπονητής και νομίζω, ότι στο τέλος δικαιωθήκαμε. Έπρεπε να πετύχουμε και άλλο γκολ, αλλά στο ποδόσφαιρο έτσι είναι τα πράγματα».

Η Ντιναμό ως ομάδα που σου φάνηκε;

«Δεν μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Παρά το βαρύ όνομα που έχει στην Ευρώπη δεν ήταν κάτι το εξαιρετικό. Ίσως οφείλεται στο γεγονός, ότι δεν έχουν παιχνίδια επίσημα στα πόδια τους. Πάντα όμως στην Ευρώπη είναι υπολογίσιμη δύναμη. Αν η ΑΕΚ παίξει όπως πρέπει, θα τα καταφέρει στη ρεβάνς».

Ποιος παίκτης της Ντιναμό σου άρεσε;

«Μου άρεσε ο Γκονζάλες από τον οποίο προήλθε η φάση του γκολ της Ντιναμό και ο Γκάρμας που έπρεπε να αποβληθεί. Ο Γκονζάλες ήταν πάρα πολύ γρήγορος, στο δεύτερο ημίχρονο όμως κουράστηκε».

Ο Χατσερίντι που φαίρεται να έχει κλεισει ο ΠΑΟΚ πως σου φάνηκε;

«Δεν ήταν κάτι φοβερό. Με ένα παιχνίδι δεν μπορείς να κρίνεις έναν παίκτη, ιδιαίτερα σε ένα ματς που βλέπαμε μόνο την ΑΕΚ να παίζει ποδόσφαιρο και όχι τη Ντιναμό».

Το κοουτσάρισμα του Χιμένεθ πως το κρίνεις;

«Με παραξένεψαν οι επιλογές του Κλωναρίδη και του Γιακουμάκη. Ένας προπονητής όμως κρίνεται από το αποτέλεσμα και αυτό τον δικαιώνει, αφού έβαλε ποδοσφαιριστή στο 79' και στο 80' έβαλε γκολ. Αυτός έχει την καθημερινή επαφή με τους παίκτες, τους προπονεί και ξέρει τι μπορεί να πάρει από τον καθένα. Για μένα δικαιώθηκε ο Χιμένεθ».

Η ΑΕΚ μπορεί να ανταπεξέλθει με τις απουσίες που έχει στο Κίεβο;

«Και ο Τσιγκρίνσκι και ο Λαμπρόπουλος είναι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην αμυντική γραμμή, χωρίς τον Βράνιες. Όσον αφορά την έλλειψη του Λιβάγια, είναι θετικό, ότι μέχρι στιγμής έχουν καλυφθεί οι απουσίες σε έναν καλό βαθμό. Το έχει αποδείξει η ΑΕΚ, η οποία έχει λαβωθεί με τους τραυματισμούς του Μάνταλου και του Γιόχανσον. Ακόμα και τώρα με τον Λόπες υπάρχει επαρκής κάλυψη του κενού».

Ποια αίσθηση σου δημιουργεί η ΑΕΚ με την εικόνα της σε αυτό το καυτό πρόγραμμα που περνά;

«Αντέχει. Το ότι είναι δεύτερη πίσω από τον ΠΑΟΚ, είναι στα ημιτελικά του Κυπέλλου και στους “32” της Ευρώπης και εκανε ένα καλό 90λεπτο με τη Ντιναμό, είναι σημαντικό. Αντέχουν οι ποδοσφαιριστές».

Αναφέρθηκες στην παρουσία του κόσμου. Πόσο στήριξαν οι Ενωσίτες το 1989 την ομάδα τους, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με αυτό το ιστορικό γκολ που είχες σημειώσει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;

«Πάρα πολύ. Μας στήριξε και το ότι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα πιστώνεται στους οπαδούς μας. Ήταν κοντά στην ομάδα και στα άσχημα αποτελέσματα. Βέβαια τότε είχαμε το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ήταν διαφορετικά τα δεδομένα σε σχέση με τα σημερινά που παίζουμε στο ολυμπιακό στάδιο. Σήμερα οι οικονομικές συνθήκες είναι δύσκολες για τον κόσμο. Ευελπιστώ όμως, ότι θα έχει ανάλογες παρουσίες σε κάθε ματς μέχρι το τέλος της χρονιάς».

Ποια είναι η εκτίμησή σου για την πορεία της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα από εδώ και πέρα;

«Έχει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα κριθούν πολλά. Αν πας στην Τούμπα και δεν φέρεις αποτέλεσμα τα πράγματα θα γίνουν πιο ζόρικα. Είναι και θέμα ψυχολογίας».

Θεωρείς ότι η ΑΕΚ δεν θα έχει απώλειες στα παιχνίδια με μικρότερους αντίπαλους;

«Πιστεύω πως όχι, αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό. Γι'αυτό θεωρώ κομβικότερο το παιχνίδι στο Περιστέρι, γιατί η ΑΕΚ θα προέρχεται από την αναμέτρηση στο Κίεβο».

Ο ΠΑΟΚ πως σου φαίνεται;

«Ο ΠΑΟΚ αφού έβγαλε τα ματς που ήταν τιμωρημένος, έχει αποκτήσει σταθερότητα. Δεν έχει Ευρώπη και είναι βασικό αυτό. Τα ματς με Ολυμπιακό και ΑΕΚ θα δείξουν, αν ο ΠΑΟΚ έχει τις δυνατότητες να στεφθεί πρωταθλητής ή θα μείνει δεύτερος».

Ως ομάδα σου αρέσει;

«Δεν τον έχω παρακολουθήσει πολύ καλά. Είναι καλή ομάδα, είναι στην κορυφή, έχει βέβαια και τις... βοήθειές του. Έχει κόσμο που είναι σημαντικό και διαθέτει έναν ιδιοκτήτη που δεν αφήνει κανένα παίκτη παραπονεμένο σε οικονομικό επίπεδο. Γιατί βλέπουμε τι προβλήματα υπάρχουν στον Παναθηναϊκό, για παράδειγμα. Είναι ομάδα σταθερή με στόχο το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Είμαστε δύο Δικέφαλοι με τους ίδιους στόχους».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags