Facebook Pixel Sportdog.gr | Κόκκινες ρουκέτες: «Καφενείο ο Ολυμπιακός, τουρίστες παίκτες, κοιμάται ο Γκαρσία - Μπράβο ΠΑΟ»!
| 2018-03-06 10:45:00

Κόκκινες ρουκέτες: «Καφενείο ο Ολυμπιακός, τουρίστες παίκτες, κοιμάται ο Γκαρσία - Μπράβο ΠΑΟ»!

του Γιώργου Κτενά
Κόκκινες ρουκέτες: «Καφενείο ο Ολυμπιακός, τουρίστες παίκτες, κοιμάται ο Γκαρσία - Μπράβο ΠΑΟ»!

Συνέντευξη-φωτιά στο sportdog.gr από τον Γιάννη Παπαγιάννη.

Ως έναν προπονητή που κοιμάται στον πάγκο του Ολυμπιακού χαρακτήρισε τον Όσκαρ Γκαρσία σε δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Γιάννης Παπαγιάννης, συμπληρώνοντας ότι θα είναι μεγάλο ρίσκο αν συνεχίσει και μετά το καλοκαίρι στον πάγκο των Πειραιωτών.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, βασικός παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Kontra Channel και ένθερμος φίλαθλος των Ερυθρόλευκων, σχολίασε ακόμα ότι η εικόνα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό θύμιζε καφενειακή ομάδα.

Αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στους Πράσινους, ενώ ανέλυσε τι φταίει και έφτασε ο Ολυμπιακός στην κακή φετινή του σεζόν. Αλλά και τι χρειάζεται να κάνει η ομάδα για να εξασφαλίσει καλύτερη επόμενη μέρα. 

«Η εικόνα του Ολυμπιακού για άλλη μια φορά σε ντέρμπι ήταν εικόνα καφενειακής ομάδας. Χωρίς τρεξίματα, χωρίς συστήματα, χωρίς αυτοματισμούς, ο Ολυμπιακός έπαιξε άθλια και απογοήτερυσε μια ακόμα φορά τον κόσμο του σε ντέρμπι. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Υπενθυμίζω ότι έχουμε να δούμε καλό Ολυμπιακό σε ντέρμπι, με ποδόσφαιρο που να ισοπεδώνει τον αντίπαλο, πάνω από 4 χρόνια! 

Η εικόνα μιας ομάδας να στριμώχνεται στα σχοινιά από τους πιτσιρικάδες του Παναθηναϊκού που έπαιζε με 10 παίκτες, μόνο οίκτο προκαλεί! Η εικόνα της ομάδας ήταν τόσο άθλια, που κατά τη γνώμη μου τα λάθη της διαιτησίας έχουν πολύ μικρή σημασία. Δηλαδή αν κέρδιζε με 1-0 ο Ολυμπιακός και δεν δινόταν πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, θα ήμασταν ικανοποιημένοι από την εμφάνιση αυτή;
», ήταν το αρχικό σχόλιο του Γ. Παπαγιάννη στο sportdog.gr.

Πώς είδες τον Παναθηναϊκό των χιλίων προβλημάτων;

«Μπράβο στον Παναθηναϊκό για το παιχνίδι που έπαιξε. Ήταν, ίσως, η καλύτερη ευκαιρία για να καταλάβουν στον Ολυμπιακό ότι οι σοβαρές ομάδες δεν γίνονται με λεγεωνάριους και τουρίστες ποδοσφαιριστές, που έρχονται στην Ελλάδα μόνο για να εισπράξουν».

Πώς σχολιάζεις την παρουσία του Γκαρσία στον Ολυμπιακό τόσο στο χθεσινό παιχνίδι, όσο και ευρύτερα στο διάστημα της παραμονής του στην Ελλάδα;

«Ο Γκαρσία έχει, περίπου, δύο μήνες στον Ολυμπιακό. Δεν μπορούμε να του ρίξουμε ευθύνες για τις μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού. Του ρίχνω όμως ευθύνες ότι επί δύο μήνες η ομάδα παίζει το χειρότερο ποδόσφαιρο από τα πέτρινα χρόνια. Δεν βελτίωσε το παραμικρό στην ομάδα του Λεμονή, δεν ζήτησε κανέναν παίκτη στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη και η εικόνα του στον πάγκο είναι εικόνα προπονητή ο οποίος πραγματικά κοιμάται. Χθες, για παράδειγμα, ήταν τραγικά στημένη η ομάδα. Με την εικόνα που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός αυτό το διάστημα, θα είναι πολύ μεγάλο ρίσκο να τον κρατήσει ο Μαρινάκης και τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο».

Ποια θεωρείς ότι είναι τα λάθη που έχουν κοστίσει στον φετινό Ολυμπιακό; 

«Τα λάθη στον φετινό Ολυμπιακό έγιναν από το καλοκαίρι. Η επιλογή του Χάσι, η επιλογή ξένων ποδοσφαιριστών σε συνδυασμό με την αποδέσμευση Ελλήνων παικτών και βέβαια οι πωλήσεις πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών στην Ευρώπη, μετέτρεψαν τον Ολυμπιακό από σύγχρονο ευρωπαϊκό κλαμπ, σε ομαδίτσα της σειράς».

Μεγάλο ενδιαφέρον, πια, παρουσιάζει και η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό - Τι θεωρείς ότι πρέπει να συμβεί στο Λιμάνι;

«Η γνώμη μου είναι πως ο Ολυμπιακός ως ομάδα με αυτή τη μορφή έχει οριστικά κλείσει τον κύκλο του. Αντί να παίζει με τους 36χρονους Προτό, Ρομαό, Ζιλέ και άλλους, πρέπει να αποκτήσει ισχυρό ελληνικό κορμό και οι ξένοι που θα έρχονται να μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Το να αγοράζει συνεχώς ξένους που έρχονται για τουρισμό, δεν προσφέρει τίποτα απολύτως στην ομάδα».


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags