Facebook Pixel Sportdog.gr | Φοβερός Αντωνιάδης: «Κοιμήθηκε ο Θεός όταν...» - Τι λέει για επενδυτή, γήπεδο - Απορία για Ολυμπιακό
| 2018-03-09 10:58:00

Φοβερός Αντωνιάδης: «Κοιμήθηκε ο Θεός όταν...» - Τι λέει για επενδυτή, γήπεδο - Απορία για Ολυμπιακό

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Φοβερός Αντωνιάδης: «Κοιμήθηκε ο Θεός όταν...» - Τι λέει για επενδυτή, γήπεδο - Απορία για Ολυμπιακό

Απολαυστική συνέντευξη για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Στις 9 Μαρτίου 1971 ο Παναθηναϊκός έγραψε ιστορία. Ήταν ημέρα Σάββατο, όταν αντιμετώπισε, στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ». Η ελληνική ομάδα με γκολ του Αντώνη Αντωνιάδη προηγήθηκε στο 81', ισοφαρίστηκε αλλά χάρη στο 1-1 και το 0-0 στον επαναληπτικό της Λεωφόρου, το Tριφύλλι πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Αυτό το παιχνίδι σημάδεψε για πάντα τον «ψηλό» του Παναθηναϊκού, στον οποίο αποδόθηκε το ρεκόρ των πέντε εννιαριών. Γιατί στις 9 του μήνα, στις 9 ακριβώς, 9 λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα (στο 81') ο Αντώνης Αντωνιάδης, που φορούσε τη φανέλα με το νούμερο 9, σκόραρε το 9ο γκολ του στα κύπελλα Ευρώπης (ένα την προηγούμενη χρονιά εναντίον της Φόρβερτς και 8 την τρέχουσα) και έθεσε τις βάσεις για τη συνέχιση της μεγαλειώδους και αλησμόνητης πορείας του συλλόγου προς το Γουέμπλεϊ.

Λίγες ημέρες μετά, ο 16χρονος Στέλιος Καγιαδάκης, μετέπειτα πρόεδρος του Συλλόγου Βρακοφόρων Κρήτης, αλλά και του Άρη Ρεθύμνου, έγραψε την μαντινάδα «Σε μια πόλη της Αγγλίας, έπεσε ένας κεραυνός, που τον τρέμουν οι ομάδες, είναι ο Αντώνης ο ψηλός», ένα σύνθημα που ακούστηκε για πολλά χρόνια από τη Θύρα 13.

«Θυμάμαι όλον τον αγώνα σαν κινηματογραφική ταινία. Είναι φανταστική η ανάμνηση. Είναι το πιο καθοριστικό γκολ της καριέρας μου, από τα πάνω από 250 που έχω βάλει. Ήταν και η αιτία της πρόκρισης. Η ομάδα των εφοπλιστών ήταν πανίσχυρη. Το αγγλικό ποδόσφαιρο ήταν στα ουράνια, η Έβερτον ήταν μεγάλη δύναμη και μία αμιγώς ελληνική ομάδα την απέκλεισε. Πρέπει να πούμε ότι κοιμήθηκε ο Θεός εκεί. Λίγο ο Οικονομόπουλος με τις αποκρούσεις του, λίγο η τύχη, κρατήσαμε το 0-0, έβαλα το γκολ στο 81', ισοφαριστήκαμε και στη Λεωφόρο γράφτηκε ο πανηγυρικός επίλογος της συγκεκριμένης σελίδας», λέει στο sportdog.gr ο Αντώνης Αντωνιάδης και συνεχίζει: «ένας στατιστικολόγος από τη Θεσσαλονίκη, ο δημοσιογράφος Σταύρος Πετρακόπουλος ανέδειξε αυτήν τη συγκυρία».

«Μεγάλη ομάδα μόνο με γήπεδο»

Ο παλαίμαχος γκολτζής δεν ήθελε να κάνει συγκρίσεις με το σήμερα. «Μόνο η φανέλα με το Τριφύλλι έχει μείνει. Ο Παναθηναϊκός θέλει ανοικοδόμηση εξ αρχής, να μπει ένας επενδυτής, να γίνει και ένα γήπεδο, γιατί χωρίς γήπεδο δεν μπορείς να χτίσεις μεγάλη ομάδα. Χρειάζεται σύγχρονο γήπεδο, δεν γίνεται αλλιώς. Ένας επενδυτής να δώσει όραμα, να παίρνει ο κόσμος διαρκείας και να συντηρείται η ομάδα. Να έχει μόνιμα έσοδα. Με το που μπει η ομάδα σε νέο γήπεδο θα γίνει δυνατή και θα μπορεί να πρωταγωνιστήσει ξανά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτό είναι το θέμα, να μπει ένας επενδυτής να μάθουμε και την πραγματική εικόνα στα οικονομικά της ομάδας. Να τα αναλύσει όλα αυτά, να βάλουμε ένα Χ στο παρελθόν και να πάμε μπροστά. Μας διέπει η διχόνοια. Βλέπετε και τους πολιτικούς, έχουμε τόσα προβλήματα εθνικά και βγάζουμε τα μάτια μας μεταξύ μας. Το έχουμε αυτό ως λαός. Ας βάλουμε λοιπόν μία τελεία και ο ιστορικός του μέλλοντος θα τα καταγράψει τα λάθη του καθενός. Γιατί λάθη δεν κάνει αυτός που κοιμάται ή αυτός που έχει πεθάνει».

«Κερδίζεις Ολυμπιακό και χάνεις από Παναιτωλικό;»

Στο τέλος, ο Αντώνης Αντωνιάδης εμφανίστηκε ευχαριστημένος με την εικόνα του Παναθηναϊκού και το αποτέλεσμα που πήρε Καραϊσκάκη, αλλά εξέφρασε κάποιες ενστάσεις. «Μία χαρά ήταν η ομάδα. Τα έδωσαν όλα στο ντέρμπι, αλλά με τις μικρές είναι το θέμα. Ο Ολυμπιακός έχασε πέντε βαθμούς από εμάς και ο Παναιτωλικός μας στέρησε πέντε. Δεν γίνεται να κερδίζεις τον Ολυμπιακό (στη Λεωφόρο), να παίζεις καλά με την ΑΕΚ και να χάνεις από μικρές ομάδες», κατέληξε ο παλιός δεινός σκόρερ.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags