Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 1-1
| 2018-03-10 21:22:00

Παναθηναϊκός... Alive - Το τριφύλλι είναι «βαρύ» και από ατυχία δεν καθάρισε τον εκπληκτικό Αστέρα!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Παναθηναϊκός... Alive - Το τριφύλλι είναι «βαρύ» και από ατυχία δεν καθάρισε τον εκπληκτικό Αστέρα!

Μανιάς και Λουντ τα γκολ στη Λεωφόρο (1-1).

Παναθηναϊκός και Αστέρας Τρίπολης έμειναν στο 1-1 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες και ένα δοκάρι για κάθε ομάδα!

Ο Μανιάς άνοιξε το σκορ για τους Αρκάδες, με τον Μουνιέ να χάνει την ευκαιρία να ισοφαρίσει με δοκάρι μετά από φανταστικό ανάποδο «ψαλίδι» και το Τριφύλλι να λυτρώνεται στο 87’ με φοβερό γκολ του Λουντ!

Το ματς

Το παιχνίδι ήταν αρκετά νευρικό στα πρώτα λεπτά και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 20’ για να σημειωθεί κάποια ευκαιρία. Αυτή ήταν για τον Παναθηναϊκό, με τον Αυλωνίτη να πιάνει κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χατζηγιοβάνη. Οι Πράσινοι ανέβασαν τον ρυθμό τους και στο 23’ είχαν ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία, την οποία σπατάλησε ο Δώνης με κακή κεφαλιά από τη μικρή έπειτα από σέντρα ακριβείας του Λουντ.

Η απάντηση του Αστέρα ήρθε στο 26’, αφού οι Αρκάδες είχαν μια εξίσου σημαντική στιγμή για γκολ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσιλιανίδη, ο Διούδης έκανε κακή έξοδο και ο Πασαλίδης έπιασε κοντινή κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από την ανυπεράσπιστη εστία των Πρασίνων. Ο Αστέρας έφτασε πολύ κοντά στο γκολ και στο 36’, όταν ο Κώτσιρας έκανε εξαιρετική ενέργεια και γύρισε από τα δεξιά, με τον Τόνσο να κοντρολάρει και να σουτάρει με το δεξί και την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ, αφού πρώτα βρήκε λίγο το δεξί κάθετο δοκάρι του Διούδη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με σαφώς πιο ζωηρό ρυθμό από ό,τι το πρώτο και τις δύο ομάδες να δημιουργούν ουκ ολίγες ευκαιρίες. Στο 48’ ο Χατζηγιοβάνης δεν μπόρεσε να βρει καλά την μπάλα από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 53’ ο ίδιος παίκτης έφυγε ολομόναχος με τον Αθανασιάδη, αλλά προτίμησε να πιάσει κεφαλιά από μακρινή απόσταση και να αστοχήσει αντί να κοντρολάρει και να βρεθεί σε θέση τετ α τετ! Στο 55’ ο Αυλωνίτης έσωσε τον Παναθηναϊκό κάνοντας σωτήρια επέμβαση προ του Τόνσο και στο 64’ ήταν η σειρά του Αθανασιάδη να γλιτώσει τον Αστέρα με φανταστική απόκρουση σε σουτ του Δώνη από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ο Αστέρας ήταν η ομάδα που βρήκε το γκολ και «πάγωσε» τη Λεωφόρο. Σκόρερ ήταν ο Μανιάς, ο οποίος στο 69’ εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα ακριβείας του Γιαννούλη και άνοιξε το σκορ με κοντινή κεφαλιά. Ο Παναθηναϊκός στάθηκε άτυχος, αφού ο Μουνιέ πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς στο 77’ με καταπληκτικό ανάποδο «ψαλίδι», που κατέληξε στο δοκάρι. Ωστόσο, οι Πράσινοι άξιζαν ένα γκολ και κατάφεραν να το πετύχουν με φοβερό σουτ του Λουντ από πλάγια θέση, που «έγραψε» το τελικό 1-1 στο 87’!

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Ρόμπιν Λουντ δεν ήταν συνολικά ο καλύτερος παίκτης της αναμέτρησης, όμως για ακόμα μια φορά «μίλησε» στα δύσκολα, λυτρώνοντας τον Παναθηναϊκό με πολύ δύσκολο γκολ στο 87’!

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μαρίνος Ουζουνίδης εφάρμοσε 4-4-1-1 για τον Παναθηναϊκό. Τερματοφύλακας ο Διούδης, με δίδυμο στόπερ τους Κουρμπέλη και Αυλωνίτη, δεξί μπακ τον Γιόχανσον και αριστερό τον Ινσούα. Στο κέντρο έπαιξαν ο Τζανδάρης με τον Λουντ, δεξιά ο Κουλιμπαλί και αριστερά ο Χατζηγιοβάνης. Ο Μουνιέ κινήθηκε σε ελεύθετο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Δώνη.

Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε ο Αστέρας του Σάββα Παντελίδη. Κάτω από τα δοκάρια ο Αθανασιάδης, με άμυνα που αποτελούταν από τους Κώτσιρα, Τριανταφυλλόπουλο, Πασαλίδη και Γιαννούλης από δεξιά προς αριστερά. Ως δίδυμο στο κέντρο έπαιξαν Ο Μουνάφο και ο Ιγκλέσιας, έχοντας μπροστά τους ως «δεκάρι» τον Τόνσο, δεξιά τον Τσιλιανίδη και αριστερά τον Κυριακόπουλο. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Μανιάς.

Η ΦΑΣΗ: Στο 77’ ο Μουνιέ επιχείρησε ένα εκπληκτικό ανάποδο «ψαλίδι» από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να μην του κάνει το χατήρι και να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι. Θα ήταν το γκολ της χρονιάς!

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Εμμανουήλ Σκουλάς φαίνεται να δικαιώνεται από τα ριπλέι στη δύσκολη φάση του 12’, όταν δεν κατελόγισε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού. Ο Μουνάφο βρήκε μεν την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή του Αστέρα μετά από «τσίμπημα» του Μουνιέ, όμως η απόσταση ήταν πολύ κοντινή και ο διαιτητής έκρινε ότι ο άσος του Αστέρα δεν είχε χρόνο να μαζέψει το χέρι του.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Το «χ» δεν βόλεψε κανέναν, αφού μετά την ισοπαλία του Πανιωνίου, αμφότερες οι ομάδες ήθελαν τη νίκη για να ανεβούν στην 5η θέση. Ο Αστέρας βρίσκεται εκεί, όντας όμως ισόβαθμος με τον Πανιώνιο, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι μόλις έναν βαθμό πίσω τους.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Ένα από τα καλύτερα ματς της σεζόν είδαμε στη Λεωφόρο,  με την ισοπαλία να είναι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Ο Αστέρας έκανε φοβερή εμφάνιση και ο Παναθηναϊκός απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι έχει «σφυγμό», παρά το πολλά προβλήματά του. Η μάχη της πεντάδας με Πανιώνιο και Ξάνθη αναμένεται συναρπαστική μέχρι τέλους!

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε ΕΔΩ τα γκολ της αναμέτρησης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Διούδης, Γιόχανσον, Αυλωνίτης, Κουρμπέλης, Ινσούα, Κουλιμπαλί (71’ Μολίνς), Τζανδάρης (81’ Μπουζούκης), Λουντ, Χατζηγιοβάνης (62’ Κολοβέτσιος), Μουνιέ, Δώνης. 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σ. Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κότσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (56’ Καλτσάς), Τόνσο, Κυριακόπουλος (67’ Ντούντου), Μανιάς (85’ Δουβίκας).

Διαιτητής: Εμ. Σκουλάς (Θεσσαλίας).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags