Facebook Pixel Sportdog.gr | «Τυφλώθηκε από αλαζονεία ο ΠΑΟΚ - H ΑΕΚ δίκαια πρωταθλήτρια, τρομερή αυτοκυριαρχία»
| 2018-03-13 20:23:00

«Τυφλώθηκε από αλαζονεία ο ΠΑΟΚ - H ΑΕΚ δίκαια πρωταθλήτρια, τρομερή αυτοκυριαρχία»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Τυφλώθηκε από αλαζονεία ο ΠΑΟΚ - H ΑΕΚ δίκαια πρωταθλήτρια, τρομερή αυτοκυριαρχία»

Πυρ κατά ριπάς από διευθυντή εφημερίδας στο sportdog.gr.

«Δεν χρειάζεται να ψάξεις ποιος φταίει. Τιμωρείς τον υπεύθυνο και πάμε παρακάτω». Με αυτή τη φράση εξηγεί ο Πάνος Λούπος τι πρέπει να γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «ΩΡΑ των σπορ» μιλάει στο sportdog για τα γεγονότα, που αμαύρωσαν το άθλημα, το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα, με την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο. Ο δημοσιογράφος υποστήριξε, ότι ο ΠΑΟΚ δεν γλιτώνει την τιμωρία και πως η ΑΕΚ «...οδηγείται δίκαια στην κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Σχολιάζοντας τη διακοπή στάθηκε στην αποκλειστική ευθύνη που έχει ο ΠΑΟΚ, λόγω της συμπεριφοράς του προέδρου και του αθλητικού του διευθυντή. Παράλληλα ο συνάδελφος που ηγείται του εντύπου που πρόσκειται στην «Ένωση» υποστήριξε, ότι οι «κιτρινόμαυροι» έχουν πλούσιο δικό τους φάκελο για τα συμβάντα της Τούμπας.

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Πως σχολιάζεις τη διακοπή του πρωταθλήματος;

«Η κυβέρνηση όποτε βρίσκεται σε δύσκολη θέση, βρίσκει την εύκολη λύση της διακοπής. Στην προκειμένη περίπτωση νομίζω, ότι δεν είναι κάτι σπουδαίο, γιατί ούτως ή αλλιώς υπήρχε διακοπή του πρωταθλήματος, μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟ. Απλά αντί δύο εβδομάδων θα είναι τρεις, ώστε να ηρεμήσει όλη η κατάσταση. Βέβαια σε αυτήν την υπόθεση αντιδρούν όλες οι ομάδες για τη διακοπή, γιατί έχουμε αποκλειστικά έναν και μόνον υπεύθυνο για ό,τι έγινε. Δεν χρειάζεται να ψάξεις ποιος φταίει. Τιμωρείς τον υπεύθυνο και πάμε παρακάτω».

Έχουν αποκλειστικά την ευθύνη

Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός, ότι διακόπτεται ξανά αγωνιστική δραστηριότητα εξαιτίας του ΠΑΟΚ;

«Ο ΠΑΟΚ προφανώς και ήθελε μετά από πολλά χρόνια να πάρει το πρωτάθλημα. Λογικό είναι αυτό. Είχε και πολύ καλή ομάδα, για να το καταφέρει αυτό. Αλλά τυφλώθηκε από την αλαζονεία και πήγε να το πετύχει με μέσα που δεν ήταν όλα θεμιτά. Είδαμε τι έγινε στα Γιάννινα, στο ματς με τον Ολυμπιακό, στην Τρίπολη, όπου και εκεί δεν αποδέχτηκαν την ήττα τους. Αποκορύφωμα όλων ήταν να δούμε αυτό το τρομερό που συνέβη το βράδυ της Κυριακής με την ΑΕΚ. Αν μη τι άλλο, έστω και τώρα, θα πρέπει και οι ίδιοι να καταλάβουν, ότι έχουν 100% αποκλειστικά την ευθύνη. Εκμηδένισαν τις πιθανότητές τους, για να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Τις στέρησαν από την ομάδα τους, η οποία ήταν πραγματικά αξιόλογη.

Σε αντιδιαστολή με τον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ είναι μία ομάδα με απίστευτη αυτοκυριαρχία. Την έχει δείξει σε όλη τη σεζόν, σε όλα τα επίπεδα. Κόσμος, διοίκηση, παίκτες, τεχνικό τιμ, οι πάντες. Δεν έχει επηρεαστεί ούτε από άσχημα αποτελέσματα, ούτε από σοβαρές αδικίες εις βάρος της. Έχει δείξει ένα φοβερό ψυχισμό. Έχει κάνει ανατροπές αποτελεσμάτων. Έμεινε αήττητη στην Ευρώπη. Δεν κάμφθηκε από ατυχίες τρομερές, όπως με Μάνταλο, Γιόχανσον, Τσόσιτς. Οποιαδήποτε άλλη ομάδα δεν είχε τρεις σημαντικούς παίκτες, θα είχε καταρρεύσει. Με την ψυχραιμία της και την αυτοκυριαρχία της και την εξαιρετική ομάδα που έχει, οδηγείται δίκαια στην κατάκτηση του πρωταθλήματος κι αυτό το βλέπει και το αναγνωρίζει όλη η φίλαθλη Ελλάδα».

Καλύτερα να χάσεις ένα πρωτάθλημα παρά την αξιοπρέπειά σου…

Δείχνει επικοινωνιακά ο ΠΑΟΚ ότι έχει αναγνωρίσει το λάθος του;

«Όχι, αλλά νομίζω, ότι μέσα τους το έχουν καταλάβει. Κατάλαβαν, ότι την Κυριακή το βράδυ ξεπεράστηκαν όλα τα όρια. Θεωρώ δεδομένο, ότι θα τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ. Αν τιμωρηθεί μόνο με μείον τρεις βαθμούς και χάσουν το παιχνίδι με την ΑΕΚ, που είναι το αυτονόητο, θα πρέπει να είναι χαρούμενοι. Κυρίως όμως, θα πρέπει να καταλάβουν, ότι υπάρχουν πολύ σημαντικότερα που έχει να χάσει ο ΠΑΟΚ, απ' το να χάσει ένα πρωτάθλημα. Αν χάσεις ένα πρωτάθλημα, μπορείς να κοιτάξεις μπροστά, να φτιάξεις την ομάδα σου και να βελτιώσεις τις συμπεριφορές σου και να προσπαθήσεις να κατακτήσεις το επόμενο.

Σας θυμίζω, ότι η ΑΕΚ έχει χάσει πρωτάθλημα, επειδή ένας παίκτης είχε παίξει φιλικό στη Φόλκερκ της Σκωτίας το καλοκαίρι πριν το 2008. Παιχνίδι που είχε κερδίσει η Καλαμαριά μέσα στο γήπεδο, το πήρε ο Ολυμπιακός στα χαρτιά και μαζί τον τίτλο. Είναι απείρως χειρότερο να χάσεις την αξιοπρέπειά σου, από ένα πρωτάθλημα. Ελπίζω πραγματικά και το εύχομαι να το καταλάβει αυτό ο ΠΑΟΚ, που είναι μια μεγάλη ομάδα. Και να αφουγκραστεί το κλίμα που υπάρχει εις βάρος του απ' όλη τη φίλαθλη κοινή γνώμη στην Ελλάδα. Στράφηκαν όλοι μέσα σε ένα χρόνο εναντίον του. Γιατί πολύ απλά, τον νοιάζει μόνο να πάρει το πρωτάθλημα με κάθε τρόπο».

Η ΑΕΚ θα προχωρήσει η καταγγελία σε UEFA, FIFA ή είναι καλυμμένη με την επιστολή Βασιλειάδη στην παγκόσμια ομοσπονδία;

«Προφανώς και η ΑΕΚ θα έχει το δικό της φάκελο και στοιχεία με πολύ πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Στην προκειμένη περίπτωση νομίζω, ότι είναι τόσο ξεκάθαρη η δύναμη της εικόνας που τελειώνουν όλα».

Λόγω της παγκόσμιας κατακραυγής;

«Δεν μπορεί κάποιος να πει σε μία ομάδα να παίξει, ενώ προπονητής και παίκτες έχουν δει όπλο. Αυτά δεν γίνονται, όσο και Ουγκάντα και να έχει γίνει η Ελλάδα. Σε κάποια πράγματα υπάρχουν και όρια. Σήμερα ακούσαμε και τον Κάνιας του ΠΑΟΚ να μιλάει για το όπλο και το πόσο επηρεάστηκαν και οι ίδιοι οι παίκτες του».

Ο Δημητριάδης δεν έγινε… θεατρίνος!

Το ηχητικό ανάμεσα σε Δημητριάδη και Γκαγκάτση μας έκανε σοφότερους για όσα συνέβησαν;

«Δεν μου έδειξε κάτι παραπάνω. Τα προφανή είπε ο Δημητριάδης. Οι εικόνες το βράδυ της Κυριακής ήταν σοκαριστικές. Με συγκλονίζει το ήθος και το επίπεδο που κρατά η ΑΕΚ σε όλες τις καταστάσεις. Δεν ήταν μόνο ο Σαββίδης την Κυριακή. Σας θυμίζω τον Μίχελ που είχε τραγικές συμπεριφορές και απέναντι σε συνάδελφό μας, τον Μανώλη Βογιατζάκη. Έσπρωξε τον Βασίλη Δημητριάδη, ο οποίος έμεινε όρθιος και ψύχραιμος. Δεν έπεσε κάτω να κάνει τον ψόφιο κοριό, να λέει “με χτύπησαν”. Δεν έπεσε κανείς άνθρωπος της ΑΕΚ να κάνει θέατρο. Αρσενικοί όλοι! Παρέμειναν μέσα στο γήπεδο και έφυγαν μετά τον Κομίνη. Άλλες ομάδες στη θέση της ΑΕΚ, θα ήταν από το πρώτο λεπτό στο… αεροδρόμιο και θα τσέκαραν εισιτήρια! Ποιες συμπεριφορές έχει κάθε ομάδα, τα βλέπει και τα κρίνει όλος ο κόσμος. Δεν είναι τυχαίο που έχουμε φτάσει σε σημείο, εκτός από τους ΑΕΚτζήδες, να θέλουν και οπαδοί αντίπαλων ομάδων, να πάρει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags