Facebook Pixel "Ασφαιρος" και δεύτερη ήττα
| 2011-08-11 23:03:00

"Ασφαιρος" και δεύτερη ήττα

"Ασφαιρος" και δεύτερη ήττα

Δεύτερο παιχνίδι χωρίς γκολ για την επίθεση του ΠΑΟΚ, ο οποίος γνώρισε και πάλι την ήττα με 1-0, αυτή τη φορά από την Ανόρθωση. Σχετικά καλός στο πρώτο μέρος ο ελλιπής Δικέφαλος, κακό το δεύτερο ημίχρονο και για τις δύο ομάδες.

Με τον Απόλλωνα Λεμεσού ο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες, δεν κατάφερε όμως να σκοράρει και εν τέλει γνώρισε την ήττα 1-0 με γκολ στο τελευταίο 20λεπτο. Με την Ανόρθωση πάλι δεν σκόραρε αν και είχε δύο-τρεις καλές στιγμές στο πρώτο μέρος και έτσι από μία στημένη φάση (από τις ελάχιστες φορές που η Ανόρθωση απείλησε) γνώρισε και πάλι ήττα με το ίδιο σκορ, αποχαιρετώντας έτσι το τουρνουά για τα 100ά γενέθλια της «Κυρίας».

Ο Μπόλονι χρησιμοποίησε το 4-2-3-1, με τον Γλύκο τερματοφύλακα, τους Σνάουτσνερ και Λίνο στα άκρα (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα) και τους Μαλεζά και Μπαλάφα στο κέντρο της άμυνας. Οι Γκαρσία και Αρίας ήταν τα αμυντικά χαφ, ο Τσουκαλάς λίγο πιο μπροστά, ενώ Βιεϊρίνια και Γεωργιάδης ήταν στις πτέρυγες με τον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε με ένα μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια που έφυγε άουτ και σιγά σιγά πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Μέχρι το 35', η ομάδα του Μπόλονι έδειξε καλά στοιχεία, κλείνοντας πολύ σωστά τους χώρους και απαγορεύοντας στην Ανόρθωση να πατήσει εύκολα στην περιοχή του Γλύκου. Στο επιθετικό κομμάτι, τα πάντα περνούσαν από τα πόδια του ορεξάτου Βιεϊρίνια, ενώ αρκετές φορές βοήθησε και ο Γεωργιάδης στην γρήγορη κυκλοφορία που επιχειρούσαν να έχουν οι Θεσσαλονικείς. Οι παίκτες του Μπόλονι προσπαθούσαν να μην κρατούν πολύ ώρα την μπάλα και να την αλλάζουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, κάτι που κατάφερναν κάποιες φορές αλλά και κάτι που οδηγούσε σε αρκετά λάθη στο κέντρο.

Σε αυτό το διάστημα, ο ΠΑΟΚ είχε δύο-τρεις καλές στιγμές, όπως στο 16' με την κεφαλιά του Αθανασιάδη που μπλόκαρε ο Στακόβιακ και στο 28' όταν το διαγώνιο σουτ του Βιεϊρίνια έφυγε ελάχιστα άουτ (ήταν η σπουδαιότερη φάση). Στο 35', ο Γκαρσία βρήκε με καταπληκτική μακρινή μπαλιά τον Πορτογάλο, αλλά ο Στακόβιακ είχε κάνει γρήγορα την έξοδο και μπλόκαρε τελευταία στιγμή.

Την ίδια ώρα, η Ανόρθωση δεν ήταν καθόλου απειλητική αλλά χωρίς να κάνει κάποια φάση, κατόρθωσε να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια! Στο 39' μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Τζανίσιο σηκώθηκε αμαρκάριστος και με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-0, φάση που έδειξε και πάλι πως ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα στο ψηλό παιχνίδι...

Και αν το πρώτο ημίχρονο ήταν υποφερτό, το δεύτερο δεν... παλευόταν με τίποτα. Πολύ χαμηλός ο ρυθμός, καμία αξιόλογη φάση και πάρα πολλά λάθη και φάουλ. Οι πολλές αλλαγές... επιδείνωσαν την κατάσταση (όπως και η ζέστη) και έτσι οι δύο ομάδες αρκέστηκαν σε ελάχιστα μακρινά σουτ τα οποία δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα

Ο ΠΑΟΚ δεν άλλαξε διάταξη, με τους Σνάουτσνερ, Μπαλάφα, Σαβίνι και Έτο να αποτελούν την τετράδα της άμυνας τους Κουρδάκη, Σκέμπης και Τσουκαλά να είναι η τριάδα του κέντρου (ο τελευταίος έπαιζε πιο μπροστά) ενώ οι Ρομπέρ (δεξιά) και Ζουλιάν (αριστερά) ήταν στις πτέρυγες και ο Παπαδόπουλος στην κορυφή της επίθεσης.

Τίποτα δεν άλλαξε, με την Ανόρθωση απλά να ανεβάζει ελαφρώς τον ρυθμό της στο τέλος χωρίς κανένα αντίκρισμα, παρότι ο ΠΑΟΚ στο τέλος απείλησε με τον Μπαλάφα (έδιωξαν οι γηπεδούχοι λίγο πριν την γραμμή).

Ανόρθωση: Στακόβιακ, Τζανίσιο, Λεϊβακαμπέσι, Τόμασιτς, Σπρόκελ ((46' Ανγκέλοφ Σ.), Λαμπάν (82' Θεοδώρου), Κόζιν , Ρονκάτο (65' Ρέζεκ), Λαβόρδε, Βουτσίτσεβιτς, Ανγκέλοφ Ε.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο (57' Ζουλιαν), Σνάουτσνερ, Μπαλάφας, Μαλεζάς (65' Σαβίνι), Γκαρσία (42' Σκέμπης), Αρίας (57' Ρομπέρ), Τσουκαλάς (90' Ιντζίδης), Βιεϊρίνια (57' Παπαδόπουλος), Γεωργιάδης (57' Κουρδάκης), Αθανασιάδης (57' Έτο)

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags